Peak Games, 1.8 Milyar dolara satın alındı

Özgür Deveci 2.06.2020 - 10:24
Dünyanın en büyük oyun şirketlerinden biri olan Zynga, 1.8 milyar dolar karşılığında Türk oyun şirketi Peak Games’i satın aldı.

Son zamanlarda ABD merkezli ünlü oyun şirketi Zynga'nın Peak Games’i satın alacağına yönelik iddialar ortaya atılmıştı. Zynga, bugün resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamayla birlikte bu iddiaları doğruladı. Daha önce Zynga'dan 100 milyon dolar tohum yatırım alan Peak, 900 milyon dolar nakit ve 900 milyon dolar hisse bazlı olmak üzere toplamda 1.8 milyar dolar değerlemeyle ülkemizden çıkan ilk unicorn (1 milyar doların üzerinde yatırım alan şirket) şirket oldu.

Peak Games’in Strateji Direktörü Ömer İnönü, "10 yıl içinde global mobil oyun sektörünün devlerinden birini Türkiye'den ortaya çıkardık. Bu hem Peak hem de ülkemiz adına gerçekten gurur verici. Büyümemizi, ilerlememizi ve yarattığımız etkiyi daha da artırmak adına, stratejik bir ortak ile güç birliği yapmak için en doğru zamanı bekledik. Bize olan yaklaşımları ve güvenleri ile gerçekten upuzun bir yolculuğa çıkabileceğimize inandığımız Zynga'nın bu stratejik birliktelik için en doğru şirket olduğuna inanıyoruz. Yaptığımız anlaşma en temelinde Peak'in bütün ekibine, yaptıklarına ve yapacaklarına olan güvenin ve Peak'in potansiyelinin bir göstergesi. Mutluyuz, gururluyuz ama en çok da bundan sonra başaracaklarımız için heyecanlıyız. Ülkemiz için büyük önem taşıyan bu imza, Peak’i Türkiye tarihinin en değerli şirketleri arasına yerleştiriyor. Bu anlaşma, güzel insanların bir arada büyük hayallere inandığı zaman her şeyi başarabileceğini somut bir şekilde vurguluyor. Başarının mimarı ise Türkiye'nin dört bir yanından aynı amaç ve değerler etrafında birleşmiş olan, genç ve müthiş heyecanlı ekibimiz. Bu anlaşmanın asıl değeri de işte tam burada yatıyor." ifadelerinde bulundu.

Peak Games, 1.8 Milyar dolara satın alındı

Zynga'nın CEO’su Frank Gibeau ise, "Peak’e 'aramıza hoş geldin' demekten gurur duyuyoruz. Peak dünyanın en iyi puzzle oyunu geliştiricilerinden biri. Böylesine yaratıcı ve tutkulu bir takımla yeteneklerimizi daha da ileri taşıyacak olmak bizi heyecanlandırıyor. Toon Blast ve Toy Blast’ın katılımıyla listelerde üst sıralarda yer alan oyun sayımızı sekize çıkarırken, küresel kullanıcı sayımızı çarpıcı bir şekilde artırıyor ve gelecekteki yeni projelere hazırlanıyoruz. Peak ve Zynga birlikte daha da hızlı büyüyecek." değerlendirmesinde bulundu.

Son olarak, Peak Games‘in risk sermayedarları arasında Hummingbird Ventures ve Earlybird Venture Capital gibi ünlü yatırım şirketlerinin bulunduğunu da belirtelim.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 02:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
emc
emc 3.06.2020 11:35
Şakası bir yana Sabancı, Koç olsam toplarım ekipleri oyun yapım işine girerim. Buz dolabı, araba yapmaktan daha kârlı...
Kalan Karakter: 300 Gönder
emc
emc 3.06.2020 11:31
Parasınıda Ziraat Bankasına gönderdiler, dermişim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.06.2020 11:03
İkiside beş para etmez bir şirket. Tencere kapak misali bulmuşlar birbirlerini.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.06.2020 11:50
Şu siteye emek vermiyorsunuz arkadaşlar. Türkiye'nin en eski oyun sitesisiniz ama zerre önem vermiyorsunuz! Bu haber dün ana akım medya da bile yayınlanmışken siz daha yeni duyuruyorsunuz. Siteye yeteri kadar haber ve içerik girmiyorsunuz. Siteye her girişimzde aynı haberler ana sayfada oluyor.

-------------------------------

Merhaba, dün sunucularımız çöktü ve girdiğimiz haberler dahil bazı içeriklerimizi kaybettik. Bu nedenle bu haber bugün tekrar girildi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Peak Games, 1.8 Milyar dolara satın alındı
İlginizi Çekebilir