Peter Jackson favori Yüzüklerin Efendisi sahnesini kendi çekmemiş

Ersin Kılıç 15.12.2020 - 11:34
Ünlü yönetmen Peter Jackson, yönetmenliğini yaptığı Yüzüklerin Efendisi serisinde en sevdiği sahneyi kendisinin çekmediğini belirtmiş.

Yüzüklerin Efendisi üçlemesi hem sinema severler hem de fantastik edebiyat tutkunları için çok özel bir yere sahip. Üç filmi de büyük başarı yakalayan ve en iyi üçlemeler arasında gösterilen seri ile alakalı oldukça ilginç bir açıklama geldi. Filmlerin yazar kadrosunda yer almasının yanı sıra yapımcılığını ve yönetmenliğini de yapan Peter Jackson, serideki favori sahnesini kendisinin çekmediğini dile getirmiş.

Peter Jackson favori Yüzüklerin Efendisi sahnesini açıkladı

Tabi favori sahne deyince aklımıza onlarca sahne geldiği de bir gerçek. Moria'daki köprü sahnesi, Helm's Deep savaşı, Theoden'in savaş konuşması ya da Sam ve Frodo'nun Hüküm Dağı'na tırmanışı gibi birçok ikonik sahne bulunuyor. Peter Jackson'ın favori sahnesi ise bunlardan hiçbiri değil. Üstelik bu sahneyi kendisi de çekmemiş. IndieWire sitesi ile bir söyleşi yapan Peter Jackson, favori sahnesinin Gollum ile alakalı olduğunu ve Fran Walsh tarafından çekildiğini belirtmiş. Fran Walsh üçlemenin senaryo ekibinde yer aldığı gibi yapımcı koltuğuna oturan isimlerden biri de olmuştu. Jackson favori sahnesini ve çekim hikayesini şu sözlerle anlatmış;

Peter Jackson favori Yüzüklerin Efendisi sahnesini kendi çekmemiş

"Aynı zamanda Gollum karakterini tanıtacağımız İki Kule filmini çekiyorduk. Gollum ile ilgili en kilit nokta bildiğiniz gibi onun bölünmüş bir kişiliğe, yani hem Gollum, hem de Smeagol olmasıdır. Ama bu durumu anlattığımız, anlayabileceğiniz bir sahne bulunmuyordu. 'Bu adam iki kişi' diyorduk ama bunu çekecek zamanımız yoktu." diyen Jackson, o sırada diğer sahneler ile uğraştığını ve bu sahnenin çekimi için Fran Walsh'dan yardım istemiş. Walsh bu sahneyi yazdığı gibi aynı zamanda yönetmenliğini de üstlenmiş.

"Fran, Sam ve Frodo'nun uyuduğu bir sahne yazdı, bu sahnede sadece yumulmuş uyuyorlardı. Aslında bu sahnede Elijah Wood ve Sean Astin'ın olmasına bile gerek yoktu. Yönetecek kimsemiz yoktu, ben de Fran'e dedim ki, "Bu sahneyi sen yazdın, sen çekmelisin." Böylece bir günlüğüne bu işin başına geçti ve şimdi oldukça ünlü olan bir sahneye imza atmış oldu."

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 19:33
Kalan Karakter: 300 Gönder
Peter Jackson favori Yüzüklerin Efendisi sahnesini kendi çekmemiş
İlginizi Çekebilir