Philips Hue Ambiance Gamer Pack İnceleme

Ersin Kılıç 23.07.2023 - 16:14
Philips Hue Ambiance Gamer Pack içerisinde yer alan ürünlere bakıyor ve bu oyuncu paketinin özelliklerine değiniyoruz.

Akıllı ev ve aydınlatma konusunda son dönemde birçok firmanın farklı modelleri ile karşılaşıyoruz. Fakat bu konuda akla gelen ilk ismin Philips Hue modelleri olduğunu söylesek sanırım yanlış olmaz. Firma bu konuda başarılı bir işe imza attığı için marka olarak da akla hemen Hue modelleri geliyor.

Philips farklı paketler ile sunduğu Hue ürünlerine son dönemde yenilerini de ekledi. Gamer Pack adı altında Ambiance Gamer Pack, Pro PC Gamer ve Pro Console Gamer gibi içerisinde farklı Hue modellerinin olduğu farklı ışıklandırmalar satışa sunuldu. Ben de bir süredir evimde Philips Hue Ambiance Gamer Pack ürünlerini kullanıyorum. Bu içeriğimizde de hem Hue işleyişinden hem de paket içerisinde yer alan cihazlardan bahsedeceğiz.

Philips Hue Ambiance Gamer Pack

Philips Hue Ambiance Gamer Pack inceleme

Öncelikle bu paket içerisinde Hue sisteminin olmazsa olmazı Köprü ile birlikte Hue Play Light Tube modeli bulunuyor. Bu ışığı çok farklı senaryolarda kullanabiliyorsunuz. Masa altı, monitör arkası, TV önü ya da duvara sabitleme gibi farklı kullanım şekilleri için tasarlanmış. Şimdi gelin hem köprü sistemine hem de bu ışığa daha yakından bakalım.

Philips Hue Bridge

Philips Hue Bridge olarak da adlandırılan bu köprü bağlantısı aslında sadece cihazları birbirine bağlamakla kalmıyor evinizi de akıllı bir yapıya sokuyor. Yani herhangi bir Hue ışıklandırması kullanacaksanız köprü olayı bu sistemin kalbi konumunda diyebiliriz. Üstelik bir kez almanız sonradan yapacağınız alımlarda da işinizi kolaylaştırıyor. Çünkü tek köprüye 50 tane cihaz bağlayabiliyorsunuz. Kısacası Hue ürünlerinden tam verim almak için köprü bağlantısı şart diyebiliriz.

Philips Hue Ambiance Gamer Pack

Köprü bağlantısı oldukça kolay. Güç adaptörü ve mevcut ağınıza bağlantısını sağlayarak cihazı aktif edebiliyorsunuz. Üzerinde yer alan üç farklı bildirim ışığı devreye çok hızlı bir şekilde giriyor ve cihaz kullanıma hazır hale geliyor. İster modeme isterseniz de evde bir Mesh sistemi kullanıyorsanız bu gibi sistemlere bağlantısını yapabiliyorsunuz. Ben Mesh sistem ile kullanıyorum ve hemen PC masamın uç kısmına, duvara sabitledim. Böylece kolay bir bağlantının yanı sıra takibini de kolayca yapabiliyorum.

Hue Play Light Tube 

Köprü bağlantısını yaptıktan sonra aynı şekilde Hue Play Light Tube ya da farklı bir Hue ürününüz varsa onu bağlıyorsunuz. Yani bu tarz bir ışıklandırma varsa direkt olarak prize takmak ya da ampül gibi farklı ürünleriniz varsa bağlantısını yapmanız yeterli. Sonrasında Hue uygulaması ile köprü bağlantısı çok hızlı bir şekilde yapılıyor ve cihazlarınızın bağlantısını, kontrolünü hemen gerçekleştiriyorsunuz.

Philips Hue Ambiance Gamer Pack

Hue Play Light Tube farklı boyut seçeneklerine de sahip. Benim kullandığım model kompakt sürümü, yani 87.7 cm uzunluğunda. Elinize aldığınızda adeta bir ışın kılıcı gibi kullanabildiğiniz bu cihazın uç kısımlarında çevirebileceğiniz sabitleme kısımları yer alıyor. Böylelikle ışığı duvara sabitlediğinizde bile çevirerek açısını değiştirebiliyorsunuz. Neredeyse tamamen çevrilecek kadar esnek tutulmuş (340 cm). Kolay montaj ve uygulaması sayesinde hem TV hem de monitör altında kullanıma çok uygun. 

1540 lümen değerine kadar çıkabilen bu RGB aydınlatmanın güç bağlantısı tek tarafta yer alıyor. Böylece isterseniz dik ya da çapraz bir şekilde de kullanabiliyorsunuz. Sabitleme kısımlarında vidalama bağlantılarına da yer verilmiş. Hue uygulaması sayesinde ışık ayarlarını yapabildiğiniz gibi otomasyon ayarlama, senkron etme ya da görünüm galerisinden farklı ışıklandırma seçeneklerini kullanmak mümkün.

Philips Hue Ambiance Gamer Pack

Üstelik Apple Home ile de tamamen uyumlu bir şekilde çalışıyor. Özellikle otomasyon kısmında belirlediğiniz şekilde farklı senaryolara göre kullanmak oldukça keyifli. Yani ışık şu saatte açılsın, bu saatte otomatik olarak kapansın gibi farklı seçimleri yapmak mümkün.

Bu ışığın en sevdiğim yönlerinden birisi de senkron özelliği. Telefonunuzdan ya da tabletinizden Spotify gibi uygulamaları kullanırken ona göre senkronlu bir şekilde ışıklandırma yapabiliyorsunuz. Ya da daha güzeli Hue Sync uygulamasını bilgisayarınıza indirebiliyor ve direkt olarak ışığın bilgisayarınız ile sekronlu bir şekilde çalışmasını sağlayabiliyorsunuz. Ben daha çok monitör alt kısmında duvara yansıttığım için adına yakışı bir şekilde çok güzel bir ambiyans sağlıyor. Uygulamalarda olduğu gibi özellikle oyunlarda renkleri duvara yansıttığınızda çok daha güzel bir ambiyans ile oyun keyfini çıkarıyorsunuz.

Philips Hue Ambiance Gamer Pack
Kısaca şerit şeklinde monitör altı, tv altı ya da duvara, masaya monte edebileceğiniz bir ışık arıyorsanız ve ilerde farklı Hue ürünleri de almayı planlıyorsanız içerisinde köprü bulunan bu paket size göre demektir. Philips Hue Gamer Pack modellerine buradan göz atabilirsiniz.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2024 12:31
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.07.2023 22:30
6bin tl bu zevk için biraz pahalı bence ama uzun süre kullanılırsa değebilir. Bir şey merak ediyorum tv'de dahili uygulamalar(netflix vs) içeriğe göre renklendirme yapılıyor mu veya Hue Sync uygulamasını tv'ye kurabilir miyiz acaba?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.07.2023 16:56
Harika. Zaten hep odayı pavyona çevirmek istemişimdir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.07.2023 18:22
Philips tam on yıldır birçok farklı hue bileşenlerini kullanıyorum ben memnunum güzel bir ambiyans çıkıyor ortaya
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.07.2023 14:21
Bu Hue olayı tam manyaklık. Ben de böyle bir tane ile başladım, şimdi evdeki tüm ışıklar akıllı hale geldi. Birçok markaya göre pahalı ama kaliteli. Tavsiye ederim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.07.2023 10:13
evde 55" tv için graident ve 7 tane hue play var. tam bir ışık etkisi için Lightstrip Gradient'i tavsiye ederim. monitor için kısa olanı da var. lightsaber'ı sallarken ışığının oda içinde dolaşması enfes oluyor :).
Kalan Karakter: 300 Gönder
Philips Hue Ambiance Gamer Pack
İlginizi Çekebilir