Pinball Arcade

Hakan Bozdemir 30.01.2014 - 15:12
Nostalji, nostalji
Platformlar PC, Mac, PlayStation 3, XBox 360, iOS, Android
Pinball Arcade
  • Yapımcı - Yayıncı FarSight Studios - FarSight Studios
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Arcade
Merlin Puanı 70
Artılar -Anıları tazelemek için birebir
Eksiler -Fiyatının biraz pahalı olması, yeni nesil ile pek bir bağlantısının bulunmaması
İlk olarak mobil platforma çıkış yapmış olan ve daha sonra her tarafa yayılmış Pinball Arcade yeni nesile de el atmış bulundu. Bildiğiniz gibi PlayStation 4 üzerinde oynayacak şimdilik pek fazla oyun bulunmuyor ve bizlerde böyle oyunlara kalıyoruz. İlgisini çekenlerin ve nostaljik zaman geçirmek isteyenlerin seveceği ve zorlanacağı bir yapım olmuş kendisi.

Pinball Arcade
1980'ler yeni nesilde
FarSight Studios tarafından geliştirilmiş olan Pinball Arcade yeni içerikler sunmanın yanı sıra bizleri geçmişe götürüyor. Zen Pinball 2’den sonra PlayStation 4 üzerine gelmiş olan ikinci Pinball oyunu Pinball Arcade bir masayı sizlere ücretsiz olarak sunuyor. 1996 yılında tasarlanmış olan Tales of the Arabian Nights masasına ücretsiz olarak sahip oluyorsunuz ve diğer masalar için belirli bir ücret ödemek durumunda kalıyorsunuz.

Pinball Arcade’in bizlere böyle bir fırsat sunuyor olması gerçekten güzel diyebilmek mümkün. Denedikten sonra satın almaya karar vermek daha da kolaylaşıyor ve bu sırada oyunu da oynamış oluyoruz. Ben de bu bilgiye sahip olduğum için oyuna Tales of Arabian Nights masası ile başlamıştım. Yapılması gerekenleri okuduktan sonra kendinizi oyuna bırakıyorsunuz ve iki tuş ile masayı kontrol etmeye başlıyorsunuz.

Pinball Arcade

Her şeyin bir sırası var tabii

Sesler ve görsellik normal bir gözle bakıldığında çok güzel gözüküyor fakat oyun esnasında gözleri çok fazla yoruyor. Bir yandan topu, bir yandan kolları, bir yandan da sol üstte skor tablosunda gerçekleşen olayları takip etmek oyunu oynayan kişiyi biraz zorluyor. Tabii bir de görevlerin sırasını takip ederek onları tamamlamaya çalışmak var işin içinde. Oyuna başlamadan önce kılavuzları okuyun ve neyi takip etmeniz gerektiğini öğrenmeniz gerekiyor. Oyundan çok vaktiniz burada geçiyor zaten.

Pinball Arcade içerisinde bayağı bir masa var fakat PlayStation 4 sürümünde şimdilik sadece yarısı bulunuyor. 1979’lara dayanan masaları oynamak yeni nesil için pek keyifli durum olmasa da nostalji yapmayı sevenler için iyi bir durum. Yeni neslin gücünü henüz göremediğimiz şu günlerde Pinball Arcade’i de arşivine katmak isteyenler olacaktır elbet. Grafiksel açıdan değerlendirmek gerekirse eğer oyunu bu kısmı atlamayı tercih ederim. Günümüz grafiklerinin aynısı ile karşı karşıya kalıyoruz.

Pinball Arcade
Pinball Arcade’in deneme sürümünü indirip PlayStation 4 üzerinde denemenizi isterim ve tavsiye ederim fakat oyunu almanızı pek de önermem. Sonuçta bu oyun PC’de de var, mobilde de var ve her yerde var. Niye gidip ücret ödeyerek PlayStation 4 için Pinball Arcade alasınız ki? Arcade oyun sevenlerin haricindeki oyuncular için güzel bir seçenek olmadığı açık bir durum.
Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 17:44
Kalan Karakter: 300 Gönder
Pinball Arcade
İlginizi Çekebilir