Planetside 2'nin çıkış tarihi duyuruldu

Merlinin Kazanı 20.10.2012 - 12:54
SOE Live beklenen tarihi açıkladı
Sony Online Entertainment ve ProSiebenSat.1 Games, her yıl gerçekleşen SOE Live etkinliğinde merakla beklenen MMOFPS oyunu, PlanetSide2’nin 20 Kasım tarihinde Kuzey Amerika ve Avrupa pazarında yer alacağını geçtiğimiz akşam duyurdu. Opsiyonel içerikleriyle birlikte marketplace’te satışa sunulan ücretsiz oyun PlanetSide 2, oyunculara Auraxis gezegeninde hakim olan gergin atmosfer ve yer savaşlarında binlerce oyuncunun yan yana ya da birbirlerine karşı savaştığı büyük çaplı ortamlarda, eşsiz bir oyun deneyimi sunuyor. Küresel egemenlik uğruna savaşan oyuncular, bağlılıkları üzerine ant içerek Terran Cumhuriyeti, Yeni Holding ve Vanu Hükümdarlığı gibi üç eşsiz imparatorluktan birinde askeri birliklere katılabilecek.

Sony Online Entertainment Başkanı John Smedley, “PlanetSide 2 şüphesiz en gözde MMOFPS oyunlardan biri ve inanıyorum ki oyun endüstrisinde yeni bir başlangıcın ve geleceğin habercisi olacak” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Dış beta kullanıcıları, PlanetSide 2’nin temposu hiç düşmeyen aksiyonlu oyun tarzını ve büyük boyutlardaki asker, hava ve yer gibi çeşitli savaş araçlarında FPS türünün gelişmelerini deneyimledi. İnanılmaz büyüklükte çok oyunculu aksiyon oyun tarzını ve özelliklerini sunarak tutkulu ve bağlılığı olan bir oyuncu kitlesi geliştiriyoruz. Oyunculara şimdiye kadar karşılaşmadıkları ancak hep hayalini kurdukları; binlerce oyuncunun benzersiz alanlarda savaştığı devasa ve oyuncu odaklı savaş mücadelesiyle online nişancılığı sunuyoruz”.

Planetside 2'nin çıkış tarihi duyuruldu
SOE PlanetSide 2 için beta testinin 3 Ağustos 2012’de başlattı. O zamandan bu yana, PlanetSide 2 betasına her bir oyuncunun günde neredeyse ortalama 2 saatin üzerinde başından kalkamadıkları büyük çapta bir katılım gerçekleşti. İlgi çeken diğer diğer istatistikler ise:
 
-Oyunculara yaklaşık 83,8 milyar puanlık zarar puanı verildi

-2,87 milyar mermi atıldı
-32 milyon asker öldü
-7,3 milyon araç yerle bir edildi
-1,4 milyon tesis ele geçirildi
-16,7 milyon roket atıldı
-4,3 milyon bomba fırlatıldı
-İmparatorluk tebasının dağılımı: (oyun zamanı olarak)
Yeni Holding: %35,6
Terran Cumhuriyeti: %32,8
Vanu Hükümdarlığı: %31,6

PlanetSide 2’nin Yaratıcı Direktörü, Matt Higby “PlanetSide 2’nin resmi lansmanı için gün belirleyeceğimiz noktaya geldiğimiz için oldukça heyecanlıyız. Dış beta oyunculardan gelen geri bildirimleri sürekli olarak tekrarladığımız ve bünyemize kattığımız, piyasalara sunmadan önce mükemmel kaliteye ulaşması için özelliklerine ince dokunuşlar yaptığımız ve geliştirdiğimiz öğretici bir deneyim oldu” dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti: “Dış beta, hem tekil hem de büyük çaptaki oyuncalara, doğrudan erişmek için harika bir yöntem oldu ve her tür oyuncu için oynanabilirlik sunduğumuzu kanıtladı. Geniş kapsamlı stratejilerin temelinde yer alan dev ekiplerle savaştım ve üstad sayılabilecek savaş pilotlarımızın marifetleri beni şaşırttı. Kesinlikle SOE’nin şimdiye kadar ortaya koyduğu en mükemmel oyun deneyimi”.

Planetside 2'nin çıkış tarihi duyuruldu
Şu anda dış beta olan PlanetSide2 “ücretsiz” olarak piyasalarda yer alacak. PC’deki Your Way başlığı altında 20 Kasım 2012’de dijital olarak indirilebilecek. Geliştirilmiş bir PlanetSide 2 deneyimi isteyenler için Premium üyelik seçeneği ise aylık 14,99 $ ve kaynaklardan fayda elde etmede elveriş, XP ve sertifika puanlarıyla birlikte gelecek. Premium üyeler buna ek olarak oturum açma sırasında öncelik elde ediyor, yeni dış görünüş eşyalarına erken erişebiliyor ve her ay Station Cash bonus kazanıyor. Üyeliklerine devam etmek isteyen oyuncular geliştirmeleri ekleyebilecek ve üyeliklerini çoklu olarak satın alan oyuncular ise doğrudan artırılmış bir kazanç elde edecek.

- Basın Bülteni
Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 06:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
Planetside 2'nin çıkış tarihi duyuruldu
İlginizi Çekebilir