PlayStation 3, PS Vita ve PSP mağazaları kapanıyor

Alparslan Gürlek 22.03.2021 - 18:58
Gelen son raporlara göre PlayStation 3, PS Vita ve PSP konsolları için yolun sonu görünüyor. Temmuz ayında mağazaları kapanacak.

Gelen raporlara göre PlayStation 3, PS Vita ve PlayStation Portable (PSP) için mağaza özelliği kapanıyor. Bu da demek oluyor ki bu konsollardan dijital olarak oyun satın almak artık mümkün olmayacak. TheGamer tarafından doğrulandığı üzere yakın zamanda bu üç konsolun mağazaları tarihin tozlu sayfalarına karışıyor.

PlayStation 3, PS Vita ve PSP dijital mağazaları kapanıyor

Sony'nin yaşlanan üç konsolu için yolun sonu görünüyor. Duruma aşina olan bir kaynaktan gelip TheGamer tarafından doğrulandığı üzere, mağazalar Temmuz ayından itibaren kapatılacak. Duyurusunun ise bu ayın sonunda yapılması planlanıyor. PSP ve PlayStation 3 mağazaları 2 Temmuz'da kapatılırken, PS Vita mağazası 27 Ağustos'a kadar açık kalacak. Bu tarihlerden sonra, yukarıda belirtilen Sony konsollarından herhangi biri için oyunların dijital kopyalarını ya da ek paketlerini almak mümkün olmayacak. Üzücü bir haber olsa da artık peşinden ikinci neslin yayınlanmasıyla bu konsolların sonu bir şekilde gelecekti.

Kasım 2006'da piyasaya sürülen PlayStation 3, toplam 87 milyon adet sattı. Konsolun, pazardaki başarılı 11 yılın ve üç modelin yeniden tasarımının ardından dört yıl önce üretimi resmi olarak sonlandırılmıştı. PSP (PlayStation Portable) ise Mart 2015'te piyasaya sürülmesinden bu yana yaklaşık 81 milyon adet satarak benzer bir başarı elde etmişti.

PlayStation 3, PS Vita ve PSP mağazaları kapanıyor

Maalesef, PS Vita biraz fiyaskoydu. Sony'nin ikinci el konsolu Aralık 2011'de piyasaya sürüldü ve mükemmel bir makine olmasına rağmen ömrü boyunca 10-15 milyon birim sattı. Taşınabilir konsolların emülatörlere dönüştürülebilmesi sayesinde son zamanlarda biraz popüler olsa da genel anlamda çok tercih edilmeyen bir konsol oldu.

Eğer PlayStation 3, PS Vita ya da PSP konsollarından birine sahipseniz, ileride oynamak istediğiniz oyunları almak için şimdi en doğru zaman. Mağazalar kapatıldığında dijital oyunları satın alamayacak olmamızın da nedeniyle kutulu sürümlerinin fiyatları fırlayacaktır. Sony'nin bu iki el konsolunun başarısızlığı, Nintendo Switch'in de başarısını kanıtlar nitelikte. Sony bu pazara bir daha girmeye çalışır mı? Orası tartışılır. Tekrarlayalım, PS3 ve PSP için Temmuz ayında, PS Vita için ise Ağustos ayında yolun sonu görünüyor. Peki sizler bu konuyla ilgili neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın.

İlginizi çekebilir:
En iyi PlayStation 4 oyunları
PlayStation 5 için çıkacak bağımsız yapımlar üzerine
PlayStation 5 aksesuarları (Video)

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 01:50
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.03.2021 01:38
Boş verin beyler internetten zaten tün oyunlara erişebiliyorsunuz :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.03.2021 12:47
İyiki varsın Xbox !
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.03.2021 21:07
Aynı cümle içinde hem fiyasko hem de mükemmeldi demek, bilemedim...
------------
Kendisi mükemmeldi ancak mali açıdan Sony için fiyaskoydu :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
PlayStation 3, PS Vita ve PSP mağazaları kapanıyor
İlginizi Çekebilir