En iyi PlayStation 4 oyunları listesi

Alparslan Gürlek 13.03.2021 - 11:50
Bir neslin efsanelerini, en iyi playstation 4 oyunları listemizde sizler için bir arada derledik. Gelin geçtiğimiz neslin en iyilerine bakalım.

Konsol için birçok oyun çıksa da, en iyi PlayStation 4 oyunları hep en çok iz bırakanlar oldu. Bu nesilde öyle oyunlar çıktı ki zaman zaman hayret ettik, bazen ise hayal kırıklığına uğradık. PS4, 7 yıllık serüveninde bize müthiş hatıralar, unutulmaz oyunlar bıraktı. Yeni nesil her ne kadar gelse de, henüz mevcut konsol kadar tatmin edici bir kütüphanesi yok. Tabi ulaşılabilirliği de Türk oyuncusu için hayli güç. Bu nedenle eğer elinizde PlayStation 4 varsa ve en iyi oyunları hala oynamadıysanız, denemediğiniz birçok muhteşem yapım var demektir. Sizinle aynı şikayetleri ben de aklımın bir köşesinde sürekli taşıyorum. Bu nedenle yazının son paragrafını da buna ayıracağım, ancak şimdi konumuz mevcut neslin en iyi oyunları!


En iyi PlayStation 4 oyunları: Fırtına gibi bir nesil

Listeyi oluştururken bir sıralama yapmak vardı ancak bu fikirden vazgeçtim. Herkesin zevki aynı olamayabiliyor sonuçta. Bu nedenle listedeki oyunlar herhangi bir sıralama dahilinde hazırlanmamıştır. Şunu da belirtmek gerekiyor, farklı platformlarda yayınlansa da PS4 için yayınlanan bütün oyunları derledik. Yani bu bir özel oyunlar listesi değildir.


God of War (2018, SIE Santa Monica) - En iyi PlayStation 4 oyunları

En iyi PlayStation 4 oyunları listesi

Aksiyonuyla, bölüm tasarımlarıyla, hemen hemen her şeyiyle adeta bir başyapıt. Çıktığı yıl, yılın oyunu ödülünü de evine götürmüş, unutulmaz izler bırakan bir yapım. Red Dead Redemption 2 ile kıyasıya mücadelesini kazanan ve ödüller toplayan bir şaheser. Her oyuncuda farklı hatıralar, farklı duygular bırakan ve eskimeyi reddedecek bir oyun. God of War, PS4 neslinin tartışmasız en iyi oyunlarından biri.


The Last of Us (2013, Naughty Dog)

En iyi PlayStation 4 oyunları listesi

Ahhh... İşte unutulmaz hatıralar denilince akla gelen ilk oyunlardan biri. Müthiş tasarlanmış dünyasını mı öveyim, diğer bütün oyunlardan sıyrılarak oyuncunun kalbine dokunmasını mı, bilemedim. Naughty Dog'un elini güçlendiren ve herkesin neredeyse 7 yıl bir devam oyunu beklediği o naçizane yapım. The Last of Us, oyun ve sanat arasındaki ince çizginin ta kendisi.


Death Stranding (2019, Kojima Productions)

En iyi PlayStation 4 oyunları listesi

Birisi size Kojima oyunlarını satın alırken aynı zamanda mutluluğun altın anahtarını da alacağınızı söylese ne düşünürdünüz? Oyuncular arasında tartışmalar çıkarsa da, bir taraf "kargo simülasyonu" diğer taraf "git Minecraft oyna" dese de, arkasındaki felsefi ve sanatsal yapıyla öne çıkıyor. Evet, herkese aynı anda hitap edemedi, herkesin zevkine seslenmeyi başaramadı ancak Death Stranding, en iyi PlayStation 4 oyunları arasında yer almayı hak ediyor.


Uncharted 4: A Thief's End (2016, Naughty Dog)

En iyi PlayStation 4 oyunları listesi

Naughty Dog, bu oyunda da en iyi yaptığı şeylerden birini başardı. Seriyi sonlandırırken, kapıyı çarparak çıkmadı. Kibarca kapatarak, bütün oyunculara teşekkür eder gibi veda etti. Bu kalitede bir seriye de böyle bir kapanış yakışırdı. Uncharted 4, PlayStation 4 özel oyunu olarak çıktı ve birçok ödül aldı. Oynayan herkesin gönlünde bir burukluk bıraksa da, hatırlandığında tebessüm ettiren yapımlardan.


Bloodborne (2015, FromSoftware) - En iyi PlayStation 4 oyunları

En iyi PlayStation 4 oyunları listesi

Size açık açık düşman olduğunu, canınızı yakmak için orada olduğunu söyleyen bir oyuna bu denli sevgi besleyeceğinizi söyleseler inanmazdınız muhtemelen. Soulslike türünün en başarılı örneklerinden biri olan Bloodborne, her şeyiyle harika tasarlanmış. Bölüm tasarımları, ölüm kokan atmosferi ve zorlu oynanışıyla sabırlı oyuncuların gözdesi. Evet biliyorum, hala bir tarafınız bu oyundan nefret ediyor, ancak bir tarafınızsa hayran.


Red Dead Redemption 2 (2018, Rockstar Games)

En iyi PlayStation 4 oyunları listesi

Rockstar Games açık dünya oyunlar geliştirme konusundaki yeteneğini gözler önüne seriyor. Her şeyiyle oyuncularda "Bu adamlar kötü oyun yapamaz" imajını güçlendiren bir yapım. Hikayesindeki öngörülemez olaylar, yaşayan bir dünyayı oyuna gerçek anlamıyla yansıtması ve mekanikleriyle taş gibi. Çıktığı yıl ödülü God of War'a kaptırsa da, RDR2 gönüllerin şampiyonu ödülünü rahatlıkla evine götürür.


Ghost of Tsushima (2020, Sucker Punch Productions)

En iyi PlayStation 4 oyunları listesi

Bir oyun geliştirip, oyunu üzerine inşa ettiğiniz adanın turizm elçileri oluyorsunuz. Bu oyunun etkisini ve kalitesini daha kısa özetleyemezdim herhalde. Birçok güzel olaya vesile olup yüzümüze tebessümler eken oyun, sanatsal yönüyle adeta kalbimizi okşuyor. Dövüş mekanikleri, çevre tasarımları, enfes dünyası... Ghost of Tsushima bir oyundan daha fazlası. Ayrıca tilkileri sevebiliyorsunuz!


Cyberpunk 207... Şakaydı, bu en iyi PlayStation 4 oyunları listesi, en kötü değil.

En iyi PlayStation 4 oyunları listesi

Evet, kötü bir şaka ancak bunu yapmazsam kendimi yarım hissedeceğimi düşündüm. Size bunu yaptığım için üzgünüm, beni affedin!


Horizon Zero Dawn (2017, Guerilla Games)

En iyi PlayStation 4 oyunları listesi

Killzone serisinden sonra bir anda Horizon Zero Dawn'a atladılar. Biz de "Siz ne yaptınız böyle?" diyerek gelen oyunu kucakladık. Açık dünyasının güzelliğiyle oyuncuları büyüleyen yapım, aynı zamanda lezzetli bir deneyim vaat ediyor. Bazı oyunlar vardır ya, benzerlerini görmüşsündür ancak böylesi zor gelir... İşte öyle bir şey. Şimdilerde Horizon Forbidden West'i geliştiriyorlar.


Assassin's Creed Valhalla (2020, Ubisoft) - En iyi PlayStation 4 oyunları

En iyi PlayStation 4 oyunları listesi

Bu oyunu Ubisoft'un Assassin's Creed serisi için yaptığı en iyi şey olarak özetleyebiliriz. Origins ile geçtikleri tarz herkese hitap etmeyi başaramasa da, Odyssey ile bir nebze telafi ettiler. Bunun üzerine çat diye "Assassin's Creed Valhalla, alın size buram buram Viking havası!" dediler ve çok sevildi. Şirketin en başarılı lansmanlarından birine imza attı. Ubisoft formülü tutturmuş gibi görünüyor. Bakalım sırada ne var?


Final Fantasy VII Remake (2020, Square Enix)

En iyi PlayStation 4 oyunları listesi

Orijinal oyunun yeniden yapımı olarak PlayStation 4 neslinde karşımıza çıktı. Eleştirmenlerden ve oyunculardan topladığı olumlu tepkileri cebine doldurdu ve hala orada duruyor. Hatta öyle ki, yeni nesilde de karşımıza "Final Fantasy VII Remake Intergrade" olarak çıkacak. Galiba GTA V gibi yakaladığı başarıyı nesilden nesle taşıyacak.


Marvel's Spider-Man (2018, Insomniac Games)

En iyi PlayStation 4 oyunları listesi

Bugüne kadar çıkan Spider-Man oyunları arasında, oyuncular tarafından en çok beğenilen oyun oldu. New York'ta muhteşem grafikler eşliğinde ağ ile sallanarak oradan oraya seyahat etmesi bile bir başka zevk! Dövüş mekaniklerini ve oyunun genel yapısını ise 87 olan Metacritic skoru özetliyor.


Detroit: Become Human (2018, Quantic Dream)

En iyi PlayStation 4 oyunları listesi

Oyunda yaptığınız ve yaşadığınız her şey sizin kararlarınızdan oluşuyor. Bir oyun olduğu kadar aynı zamanda kişilik analizi de olmayı başaran yapım, gerçekten eşsiz bir deneyim vaat ediyor. Hani çok güzel kokan yemekler bazen tadı yüzünden hayal kırıklığı yaratır ya, bu oyunun hem kokusu hem de tadı güzel. Eğer PS4 konsolunuz yoksa, üzülmeyin! Buna da listedeki bazı oyunlar gibi diğer platformlardan erişilebiliyor. Ayrıca eğer bu dokuyu seviyorsanız aşağıdaki oyunların hepsine bir göz atın derim!

  • Heavy Rain (Quantic Dreams, 2010)
  • Beyond: Two Souls (Quantic Dreams, 2013)

Days Gone (2019, Bend Studio) - En iyi PS4 oyunları

En iyi PlayStation 4 oyunları listesi

Bu da yine Death Stranding gibi herkese aynı anda hitap edememiş bir yapım. Teknik sorunlarından ötürü gözden düşse de, vaat ettiği deneyim ile bir şekilde bunu telafi ediyor. Daha önce de bir sürü zombinin üzerimize akın ettiği birçok oyunla karşılaştık, fakat bu türde bu kalitede çok fazla oyun göremedik. Zombi türünün PC platformu için bayrak taşıyıcısı Techland'ın ikinci oyun çıkarma fobisi olmasa, belki bu oyunu gölgede bırakacak birkaç yapım görürdük.


Until Dawn (2015, Supermassive Games) - En iyi PlayStation 4 oyunları

En iyi PlayStation 4 oyunları listesi

Dualshock 4'ün özelliklerinin en belirgin karşımıza çıktığı yapım olabilir. Korku türüne yeni bir soluk getirerek bol bol duraksamalı, nefes almalı bir oyun oturumu için tercih edebilirsiniz. Eğer gerilirken bir yandan da iyi hissettiğinizi düşünüyorsanız, bu oyun fikrinizi değiştirebilir. Çünkü tamamen baskı altında ve gergin hissetmeniz için, kötü hissetmeniz için tasarlanmış. Bu oyunu en iyi PlayStation 4 oyunları arasına sokan ise, yapmak istediğini çok başarılı şekilde yapması.


The Last of Us: Part II (2020, Naughty Dog)

En iyi PlayStation 4 oyunları listesi

En tartışmalı olanı en sona bırakayım dedim. Oyuncuları adeta ikiye bölen bir oyun olarak geçtiğimiz yıla damgasını vurdu. Ancak öyle görünüyor ki serinin ikinci oyunu, oyuncuların büyük bir kısmı tarafından da oldukça beğenildi. The Witcher 3 - Wild Hunt'ı tahtından indirerek video oyunları tarihinin en çok ödül alan oyunu, The Last of Us: Part II. Bundan sonraki bütün oyunlar siz değerli okurlarımızın tavsiyesiyle eklendi. Hala eksik gördüğünüz oyun varsa, yorumlar kısmında bekliyor olacağım.


The Witcher 3 - Wild Hunt (2015, CD Projekt RED)

En iyi PlayStation 4 oyunları listesi

Sırma saçlı Geralt'ın Velen, Novigrad, Skellige ve Oxenfrut arasında Ciri'yi arama macerası. Tabi yolda sahirelerdir, efendime söyleyeyim bilimum çeşit yarattıktır musallat oluyor. Sapkowski'nin kitaplarından, CD Projekt RED'in yaptığı son iyi oyun olarak karşımıza çıkan yapım, uzun bir deneyim vaat ediyor. Bitirdikten sonra bir süre diğer RPG oyunlarından keyif alamayabilirsiniz, belirtelim!


Dark Souls 3 (2016, FromSoftware)

En iyi PlayStation 4 oyunları listesi

Kurtlar Vadisi'nin bir dizi müziği vardı, hatırlarsınız belki, ismi "Acıya Gülmek" şeklindeydi. İşte Dark Souls serisinden herhangi bir oyun hakkında bana "Bu nasıl?" diye sorduklarında, bu şarkının linkini atıyorum. Çünkü bu oyun, başlı başına acıya gülmektir. En sabırlı oyuncuların sınırlarını zorlayan, fakat bir o kadar da tatmin hissi yüksek bir yapımdır. PlayStation 4'te oynarken lütfen yanınıza bir yastık alın, sinirlendiğinizde ona yönelin. Zira Dualshock 4 ve PlayStation 4, TV falan çok pahalı şeyler. "Yeri gelmiş, tek yemeye gülmüşsek, sana olan sevdamdandır bilesin..."


Persona 5 Royal - En iyi PlayStation 4 oyunları

En iyi PlayStation 4 oyunları listesi

Eğer Japon RPG'leri hoşunuza gidiyorsa, Persona 5 Royal seçimlerinizden biri olmalı. Hali hazırda Metacritic ortalaması 95 olan, birçok otoriteden 100 puanı alıp evine götürmeyi başarmış bir yapım. 

Şimdi biraz dertleşelim, buna hepimizin ihtiyacı var

Evet, yazının başında belirttiğim o paragrafa geldik... Biliyorum yukarıdaki oyunlar muhteşem oyunlar, unutulmaz deneyimler. Aynı zamanda müthiş fiyatlarla satılıyorlar. Konsolların fiyatını söylememe bile gerek yok sanırım. Nispeten daha eski olan oyunları yine bazı platformlarda uygun fiyatlara alınabilse de, kur farkının yokuştan aşağıya yuvarlanan frenleri patlamış bir kamyon olarak Türk oyunculuğuna tosladığının birer kanıtı olan oyunlar da var. Bir gün, bir pazar sabahı uyanıyorsunuz...

Listemizin sonuna geldik. Eğer atladığımız, unuttuğumuz bir oyun olduğunu düşünüyorsanız, yorumlarda belirtmeyi unutmayın. Sevdiğimiz şeyleri birbirimizle paylaşmak, oyunlara karşı tutkumuzu paylaşmak güzeldir. Sevgi ve oyun ile kalın.

Yorumlar 33
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 04:43
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.03.2021 20:54
Çok güzel liste, ellerinize sağlık. Eklenecek oyun bulamadım.
MK Okuru
MK Okuru 10.01.2023 10:04
ben bitane buldum
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.01.2023 10:03
hatta okadar seviyorki kulağıma kedi sesi geliyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.01.2023 09:59
zaten kimz bana cevap vermiyor sıkıldım yazın bişeyler
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.01.2023 09:58
valorantda olsa ne güzel olur dimi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.01.2023 09:56
stray ok sinir oldum en sevdiğim oyun hemde youtubede yayınlamışlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
En iyi PlayStation 4 oyunları listesi
İlginizi Çekebilir