PlayStation 5 etkinliğinde yeni bir Gran Turismo görebiliriz

Alparslan Gürlek 8.06.2020 - 14:31
Yeni nesil Gran Turismo oyunu, PlayStation 5 için çıkacak oyunların duyurulacağı etkinlikte yerini alabilir.

Yeni nesil Gran Turismo oyunu, PlayStation 5 için çıkacak oyunların duyurulacağı etkinlikte yerini alabilir. Yeni nesil Gran Turismo oyunu, PlayStation 5 için çıkacak oyunların duyurulacağı etkinlikte yerini alabilir. Gran Turismo 7 için gelişmeler var gibi görünüyor. Kesin olmamakla beraber olasılıklar düşünülerek, PlayStation 5 etkinliğinde gösterilecek oyunlar arasında Gran Turismo’nun da olabileceği söz konusu.

PlayStation 5 etkinliğinde yeni bir Gran Turismo görebiliriz


Sony ve Polyphony Digital, Arjantin'deki Ulusal Endüstriyel Mülkiyet Enstitüsü veritabanında Gran Turismo için yeni ticari markalar oluşturdu. Bu da güçlü bir ihtimalle PlayStation 5 etkinliğini işaret ediyor. Dosyalama işlemleri, orijinal olarak planlanan –sonrasında ertelenen-  PS5 oyunlarının açıklanacağı etkinlikten sadece bir gün önce 3 Haziran'da yapıldı. Ayrıca Gran Turismo logosu için de başvuru yapılmış.

Bu gelişme yeni nesil Gran Turismo oyunu için ilk kez duyduğumuz bir şey değil. 2018’in sonlarına doğru Tokyo’da yapılan “Interbee 2018”  etkinliğinde CLEDIS olarak bilinen teknolojisinin gösterimini yapmıştı. “Crystal LED Display System” olarak isimlendirilen, 440 inç ebatlarındaki dev monitör neredeyse 180 derece görüş açısı sunarken 8K çözünürlüğündeki videoları 120FPS hızında oynatabiliyordu. Tanıtım sırasında bu monitörde gösterilen oyun ise, 8K 120FPS oynatılan Gran Turismo oyunuydu.


Gran Turismo bu etkinlikte odak noktası olmasa da Polyphony Digital’in görüntüleme teknolojileriyle ilgili olduğunu söyleyebiliriz. CLEDIS’in tanıtımı sırasında gösterilen video bu nedenle Gran Turismo oyununa ait olabilir. Ayrıca Polyphony Digital yaptığı bir açıklamada GT Sports’un 1080P ve 4K kalitelerinin üzerine çıkacağını da söylemişti.

PlayStation 5 etkinliğinde yeni bir Gran Turismo görebiliriz

2020’ye döndüğümüzde ise Next Level Racing tarafından bir gönderide “2020 için en çok beklediğiniz yarış oyunu hangisi?” açıklamasıyla birlikte bütün sosyal medya hesaplarından paylaşılan görselde Gran Turismo 7 logosu da gözümüze çarpmıştı. Hatta bazı kullanıcılar, “Gran Turismo 7 logosu ne iş?” gibisinden yorumlar yapsa da net bir açıklama henüz gelmedi.

Bütün bu bilgiler neticesinde söyleyebiliriz ki Gran Turismo 7 –ya da ismi her ne olarak kararlaştırıldıysa- oyununu PlayStation 5 etkinliğinde görmemiz güçlü bir ihtimal. Eğer bunu yaparlarsa, Gran Turismo, PlayStation 5 üzerinde gördüğümüz ilk 8K oyun olabilir. Ayrıca DualSense kontrolcüsünün de yarış oyunları için uyumlu olup olmadığını görmüş oluruz.

PlayStation 5 etkinliği demişken, 4 Haziran tarihinde gerçekleştirileceği duyurulan etkinlik, Amerika protestolarını desteklemek için ilerideki bir tarihe ertelenmişti. Hâlen PlayStation tarafından tarihin belirtildiği resmi bir açıklama yapılmadı. Bunun sebeplerinden birinin de Gran Turismo gibi oyunların etkinliğe dahil edilecek olmasını düşünmemek elde değil.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 12:34
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.06.2020 08:09
Zaten ne göreceğiz? Sony nin elindeki exc ler hep aynı. God of War, Gran Turismo, Horizon, Spider-Man. Gösterilecek oyunlar bu oyunların devamları olur en fazla. Başkada yok
MK Okuru
MK Okuru 10.06.2020 16:10
Şaka gibi yorum yahu. gt, lou, uncharted, gow bunlar yetmemiş adama. Pc ve xbox da hangi exc ler var bir sayar mısın?
MK Okuru
MK Okuru 9.06.2020 15:39
Tabi bunlar yetmez. Xbox da ve pc deki exc lerin yanında bunlar ne ki?
MK Okuru
MK Okuru 9.06.2020 14:00
Belli olmaz Killzone serisinin devamı gelir yeni bir oyun serisi gelir
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.06.2020 19:13
Forza’ya rakip bir açık dünya serisi yapın artık..
MK Okuru
MK Okuru 9.06.2020 15:41
Açık dünya anlamsız bişey bence yarışlarda. Ne işe yarıyor sonuçta oyunda amacımız diğer araçlarla yarışmak Forza da bir yarıştan diğerine giderken bezmiştim oyundan.
Kalan Karakter: 300 Gönder
PlayStation 5 etkinliğinde yeni bir Gran Turismo görebiliriz
İlginizi Çekebilir