Playstation 5 oyunları haziran ayında gösterilecek

Mahmut Sever 20.05.2020 - 10:52
Sony, Haziran ayında yapacağı sunum ile birlikte bir çok Playstation 5 oyununu göstereceğinin sinyallerini vermeye başladı.

Sony'nin Haziran ayında yapması beklenen etkinlikte çok sayıda Playstation 5 oyunu göstereceği belirtiliyor. VentureBeat'te yazar olan Jeff Grubb tarafından söylenene göre Sony, 4 Haziran tarihinde  bir etkinlik gerçekleştirecek ve etkinlikte adeta bir düzine Playstation 5 oyunu gösterecek. Planlanan bu etkinliğin tarihi henüz resmi olarak doğrulanmadı ancak Jeff Grubb'a göre 4 Haziran, Jason Schreier'e göre Haziran ayının ortalarında düzenlenecek. 

Playstation 5 oyunları haziran ayında gösterilecek

Playstation'un resmi dergisinin Haziran ayında yayınlanacak sayısında Playstation 5 oyunlarının ve yeni nesil de oyunların nasıl çalışacağı hakkında yeni ve detaylı bilgiler paylaşacak. 

Sony'nin yapmayı düşündüğü etkinlik hakkında bazı söylentiler var. Söylentilere göre iki farklı etkinlik olacak ve bu etkinliklerin ilki yaz ayı olan Haziran ayının başında olacak. Yaz ayının başlarında yapılacak olan etkinlikte Sony, birinci ve üçüncü parti Playstation 5 oyunlarına odaklanacak. İkinci etkinlik ise yaz ayının sonu olan Ağustos ayının ortaların da olacak ve bu etkinlikte Playstation 5 ile Playstation 4 oyunları tanıtılarak gösterilecek. 

Playstation 5 oyunları haziran ayında gösterilecek

Konu ve etkinlikler hakkında Sony Interactive Entertainment tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı ancak Jeff Grubb ve Jason Schreier'in söylediklerini göz önünde bulundurursak verilen tarihlerin doğru olabilmesin ihtimali çok yüksek. Çıkan söylentilerin kaynaklarına göre iki etkinliğin olacağı Sony Interactive Entertainment'e yakın bir bir isim tarafından yapılmış ancak isim verilmemiş. 

Sony Interactive Entertainment en son Playstation 5'in kontrolcüsü olan DualSense'i tanıttı. Yeni nesilin kontrolcüsü yeni özellikler ile birlikte gelecek. Dokunsal geri bildirim özelliği sayesinde yağmur yağış hissiyatını kontrolcü üzerinde daha etkin ve gerçek bir şekilde hissetmemizi sağlayacak. Dokunsal geri bildirimin bir diğer özelliği ise kumlu bir yüzeyden yürerken veya çamurlu bir yüzeyde araba sürerken ki yüzey hissiyatlarını tamamem hissetmemizi sağlayacak. Bu özelliğin sunduğu imkanlar bununla da sınırla kalmayacak ve oyunlarda olan bir çok çevresel faktörleri oyunculara hissettirererek uyaracak. 

DualSense ve Playstation 5'in fiyatlandırılması hakkında henüz bir bilgi yok ancak konsol için ön görülen tahmini fiyat 499$ olarak düşünülüyor. Playstation 5 bu sene sonunda raflarda ki yerini alacak.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 01:30
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.05.2020 20:47
Almanyada 500 tl burda 7 8 bin tl yabi 16 tane ps5 aliyoz onlarin 1 tane ps5 aldi fiyata peki 1 sini biz aliyosak 15 tabnesini kime aliyoz haaa oy vermiyorum ama bu kadar oy yano bu kriz var diyolar hala akp kazanoyp hayret
MK Okuru
MK Okuru 25.05.2020 08:18
Şimdi Almanya da her şey pahalıcılar gelir bikere beyin olsa en düşük maaş Almanya’da 1500 Euro ortalama 3000 Euro alıyorlar her şey pahalı değil oyun fiyatından konsol fiyatından benzinin varili ve araba fiyatlarından anlaşılıyor bir oyun 60 birim Avrupa da bitti.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.05.2020 16:41
Aga ben yurt dışından alıcam konsolumu buralardan almam
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.05.2020 21:24
konsol daha ortaya çıkmamışken oyunlarını ne yapayım. ayriyeten playstation türkiye ekibi bu konsolu bize özgü fiyatlarda piyasaya sunduramıyorsa çekip gitsinler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.05.2020 10:11
Yeni God of War'dan teaser falan bir şey versinler yeter. Screenshot'a bile razıyım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.05.2020 23:57
7bin tl veririm diyen varsa hazırlasın parayı güzel cihaz daha üstü de olabilir fiyat
Kalan Karakter: 300 Gönder
Playstation 5 oyunları haziran ayında gösterilecek
İlginizi Çekebilir