PlayStation Kullanıcıları Discovery'e Erişmeye Devam Edecek

Utku Biçer 25.12.2023 - 03:02
PlayStation kullanıcıları, Discovery içeriklerine erişim konusunda rahatlayabilir: Sony ve Warner Bros, dijital içeriklere erişimin devam etmesi konusunda anlaştı.

PlayStation kullanıcıları için daha önce paylaşılan iddialarla beraber epey üzülmüştü. Discovery içeriğinin erişime sona ereceği ve içeriklere erişimin de sonlanacağı bazı iddialar paylaşılmıştı. İyi haber PlayStation tarafından geldi. Daha önceki iddiaların aksine dijital Discovery içeriklerine erişim devam edecek.

PlayStation ve Warner Bros Yeni Bir Anlaşma Yaptı

Dijital bir geleceğe doğru hızlıca ilerlerken, hayatımıza etki ettiği olumlu yanları olurken elbette bazı olumsuz yanları da bulunmaktadır. Yıllar boyunca beğenmiş olduğunuz bir diziye ya da filme sahip olmanın tek yolu genellikle fiziksel medya araçlarıydı. Bir DVD veya CD’niz ya da elinizde tutabileceğiniz farklı fiziksel kopyanız varsa ve kalitesini koruyabiliyorsanız, ömür boyu sizinle kalabiliyordu ve bu da endişelenmenize herhangi bir gerekçe bırakmıyordu.

PlayStation ve Warner Bros Yeni Bir Anlaşma Yaptı

Günümüz teknolojisinde artık dijital kütüphaneler yaygınlaşıyor ve fiziksel medya yavaş yavaş son buluyor. Son birkaç yıl içerisinde bir yayın hizmetinin ne kadar hızlı bir şekilde kaldırılabildiğini veya sunucularının kapanabildiğine birçok kez şahit olduk. Ancak, büyük bir şirketin lisansını ödediğiniz herhangi bir içeriği doğrudan kaldırarak, hiçbir şekilde erişilemez hale getirdiğine dair fazla örnek yok.

Bu ayın başlarında PlayStation’ın Discovery’den insanların lisanslı olarak ödeme yaparak aldığı dijital içerikleri kaldıracağı duyuruldu. Buna Mythbusters gibi PlayStation Store’dan tek tek bölümlerin veya tüm sezonların satın alınabildiği sayısız birçok popüler programlar da dahildi. Ancak bu durum ücretli içerik tüketicileri tarafından büyük bir öfkeye neden oldu. Bu öfke sonucunda PlayStation ve Warner Bros hızlı bir aksiyon olarak, yeni bir anlaşma yapmayı başardı. Önümüzdeki 30 ay için geçerli olan bu anlaşma şimdilik içeriklere erişmek için sorunsuz bir şekilde devam edecek. 30 ayın sonrasında umarız ki bu anlaşma yenilenir ve devam eder. Fakat bu konuda kesin bir bilgi veya açıklama yok.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 03:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
PlayStation Kullanıcıları Discovery'e Erişmeye Devam Edecek
İlginizi Çekebilir