PlayStation Store'da artık TV ve film içeriği satılmayacak

Alparslan Gürlek 2.03.2021 - 22:20
Sony Interactive Entertainment, PlayStation Store'un satın alma veya kiralama için TV ve film içeriği sunmayı bırakacağını duyurdu.

Sony, PlayStation Store üzerinde satılan veya kiralanabilen TV ve film içerikleri ile ilgili yeni kararını duyurdu. Şirket bugün, 31 Ağustos 2021'den itibaren video içeriğinin artık dijital vitrin üzerinden kullanılamayacağını onayladı. Ancak hali hazırda satın alınmış içeriklerin kullanımı bu karardan etkilenmeyecek.

PlayStation Store'da TV ve film içerikleri satılmayacak

PlayStation web sitesinde yayınlanan bir açıklamada, SIE'nin Video İşleri Başkanı Vanessa Lee, kararın PS4'te ve PS5'teki akış hizmetlerinin büyümesinden kaynaklandığını söyledi. Lee, "SIE'de PlayStation hayranları için en iyi eğlence deneyimini sunmaya çalışıyoruz ve bu, müşteri ihtiyaçları değiştikçe tekliflerimizi geliştirmemiz anlamına geliyor" diye yazdı.

"Konsollarımızda aboneliğe dayalı ve reklama dayalı eğlence akışı hizmetlerini kullanan PlayStation hayranlarının muazzam bir büyüme kaydettiğini gördük. Müşteri davranışındaki bu değişimle birlikte, 31 Ağustos 2021 itibariyle artık PlayStation Store üzerinden film ve TV içerikleri satın alma ve kiralama hizmeti sunmamaya karar verdik." Ayrıca devamında "Bu değişiklik yürürlüğe girdiğinde, kullanıcılar PS4, PS5 ve mobil cihazlarında isteğe bağlı olarak oynatmak için PlayStation Store'dan aldıkları içeriğe erişmeye devam edebilir" diye ekledi. Yani bu kararın, daha önce satın alımı gerçekleşmiş hizmetlere yansımayacağını doğruladı.

PlayStation Store'da artık TV ve film içeriği satılmayacak

Daha sonra PlayStation topluluğuna destekleri için teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı. Hali hazırda Netflix, Disney +, Apple TV ve daha fazlası dahil olmak üzere şu anda PS4 ve PS5'te çok sayıda akış hizmeti bulunuyor. Ayrıca eğer hala almadıysanız hatırlatalım, Ratchet & Clank bir ay boyunca PlayStation Store üzerinde ücretsiz olarak dağıtılıyor. Kütüphanenize eklemeyi unutmayın.

Eğer kaçırdıysanız, PlayStation Now hizmetine de yeni oyunlar eklendi. Ace Combat 7: Skies Unknown, inFamous: Second Son, Superhot ve World War Z oyunları da artık sistemin kütüphanesinde yerini alacak. Oyunlara yönelik abonelik hizmetleri ellerini güçlendirdikçe, mevcut platformlardaki temayla daha az uyumlu içeriklerin yavaş yavaş kaybolması da oldukça normal görünüyor. Bu anlamda Sony'nin yeni kararını anlamak, çok güç olmasa gerek. Aynı zamanda değişen teknoloji ile birlikte şirketler kendilerini bir anda zor durumda bulabildikleri için, erken tedbir almak en doğru çözüm. Sizler de görüşlerinizi yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 01:01
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.03.2021 14:40
Film kiralama ve satma devri bitti artık.Hem oyun konsolu film izlemek icin degil oyun oynamak icindir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.03.2021 09:34
demek ki ilgi azaldı. netflix varken.
Kalan Karakter: 300 Gönder
PlayStation Store'da artık TV ve film içeriği satılmayacak
İlginizi Çekebilir