Playstation VR2 tasarımı yayınlandı

Ersin Kılıç 22.02.2022 - 16:51
Sony daha önce göstermiş olduğu kontrolcülerin ardından yaptığı yeni açıklama ile Playstation VR2 başlık tasarımını da yayınladı.

Sony dakikalar önce yaptığı açıklama ile Playstation VR2 tasarımını yayınladı. Geçtiğimiz yıl yapılan duyurusu ile birlikte hatırlayacağınız gibi sanal gerçeklik gözlüğünün kontrolcüleri gösterilmiş ve bu kontrolcülerin sahip olduğu özellikler anlatılmıştı. PS VR2 başlık tasarımının da yayınlanması ile birlikte PS VR2 tasarımı da yayınlanmış oldu.

Playstation VR2 tasarımı yayınlandı

Playstation VR2 başlığının tasarımına baktığımızda hafif oval, küre şeklinde bir tasarım ile karşılaşıyoruz. Dairesel olmasının nedeni olarak oyuncuların sanal gerçeklik dünyasına girdiklerinde hissettikleri 360 derecelik görüşü temsil ettiği, dolayısıyla bu şeklin onu güzel bir şekilde yakaladığı belirtilmiş.

Playstation VR2 tasarımı yayınlandı

Ayrıca Playstation VR2 kulaklığının tasarımında da PS5 ürün ailesinin görünümünden ilham alınmış. Yapılan açıklamada tasarım ekibinin PS5 konsolunu tasarladığında aynı şekilde akıllarında yeni nesil sanal gerçeklik gözlüğünün tasarımının olduğu da belirtilmiş. PS5 konsolu, düz bir yüzeye ve düz kenarlara sahipken, PS VR2 kulaklığının tasarımında ise DualSense ve Pulse 3D'de olduğu gibi yuvarlak kenarlara benzer bir tasarıma imza atılmış. 

Kulaklık ergonomisi konusunda iddialı olan Sony, bu konuda tasarıma imza atarken oldukça fazla test yapmış. Başlık ağırlığını dikkatli bir şekilde dengeleyen ve ayarlanabilir basit bir kafa bandına sahip olan ilk PS VR kulaklığının ergonomisi hakkında zaten çok sayıda olumlu geri bildirim aldıklarını belirten Sony, bu nedenle PS VR2 kulaklığı için aynı konsepti koruduklarını ifade etmiş. 

Playstation VR2 tasarımı yayınlandı

PS VR2 kulaklığı için, lens ayar kadranı gibi yeni özellikler ekleyerek rahatlığı birkaç adım öteye taşırken, kullanıcıların görüşlerini optimize etmek ve gözleri arasındaki lens mesafesini eşleştirmek için ek bir seçeneğe sahip oldukları da belirtiliyor. Yeni bir havalandırma tasarımı entegre edilen yeni başlık kısmı için Sense teknolojisinden yararlanıldığı da not düşülmüş.

SIE Kıdemli Sanat Direktörü Yujin Morisawa; "PlayStation VR2 kulaklığının tasarımı üzerinde çalışmaya başladığımda, ilk olarak odaklanmak istediğim alanlardan biri, kulaklığın içinde, PS5 konsolundaki hava çıkışına benzer bir havalandırma deliği oluşturma fikriydi. Mühendislerimiz bu fikri havalandırmaya izin vermenin ve oyuncular VR oyunlarına dalmışken lensin buğulanmasını önlemenin iyi bir yolu olarak buldular. Bunu başarmak için birçok tasarım konsepti üzerinde çalıştım ve son tasarımda, entegre havalandırmayı içeren dürbünün üst ve ön yüzeyi arasında küçük bir boşluk olduğunu görebilirsiniz. Şu ana kadar aldığım olumlu geri bildirimlerden gerçekten gurur duyuyorum. Umarım PlayStation hayranlarımız da benimle aynı fikirdedir ve onları denemeleri için sabırsızlanıyorum." ifadelerinde bulunmuş.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 14:29
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.02.2022 11:31
ps5 şu an 3d filmleri çalıştırmıyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.02.2022 23:18
Yani gözlük Warken kullana bilirmiyim#@###
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.02.2022 17:38
PlayStation vr konusunda başarılı olacak gibi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.02.2022 17:22
Kesinlikle dışarıdan kulaklık takılabilmeli…Kulaklık kolay bozulan bir şey…Bence fiyatı daha ucuz yapıp kulaklığı al istediğini tak demeliydi Sony
Kalan Karakter: 300 Gönder
Playstation VR2 tasarımı yayınlandı
İlginizi Çekebilir