PoP: Üretici daha çok övgü bekliyordu

Sami Türk 3.06.2010 - 12:31
PoP: Üretici daha çok övgü bekliyordu

Yeni "Prince of Persia", basın tarafından genel manada iyi kritikler aldıysa da yapımcılar teşebbüslerinin karşılığını daha yüksek beklemişler. Üretici Ben Mattes’in" dillendirdiğine göre, yapılan değişikliklerin göze daha çok görünmesi gerekirmiş.

Mattes: “Birkaç temel niteliği muhafaza edip kalanı tamamiyle baştan üretmek, bazı eskiden kalma fikirlere yol vermek istiyorduk; sadece marka hususunda değil, genel olarak video oyunları bağlamında. Beni hayrete düşüren, pazarın kendisini tazelemek ve bazı şeyleri geliştirmek yönünde aldığımız yüksek risklerin, ne kadar az farkedildiği ve hürmet bulduğudur.”

Sıradan bir bakışla bile, yeni "Prince of Persia’da", 1989’da çıkan ilk oyundaki tüm unsurları bulmak mümkün: Başdöndüren tırmanışlar, tehlikeli tuzaklar ve adi düşmanlarla kavgalar… Eklenen yenilikler gerçi biraz göze çarpıyor; fakat tam da arzulanan tesiri uyandırmıyor. Oyuncu ve eleştiriciler oyunu, mesela basitleşmişliğinden ötürü çok kolay buluyorlar; Cel Shading optiği de bazıları için alışmayı gerektiriyor.

Peki sizce durum nasıl? Oyunun presibindeki değişikliklerle çok mu risk alınmış, veya daha yerinde bir soruyla: Sizce yapımcı başarılı olmuş mu?

KAYNAK
PoP: Üretici daha çok övgü bekliyordu
gameswelt.de


Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 15:53
Kalan Karakter: 300 Gönder
PoP: Üretici daha çok övgü bekliyordu
İlginizi Çekebilir