Project Scorpio'nun geliştirici kiti daha hızlı

Hakan Denizyılmaz 6.06.2017 - 15:41
Microsoft Scorpio'yu bekleyenleri kızdıracak
Microsoft, birçok söylentiden ve firmanın paylaştığı merak uyandıran ufak detaylardan sonra, Microsoft’un yeni oyun canavarının geliştirici kit’i hakkında daha fazla detay paylaşmaya hazır görünüyor. Bugün paylaşılan yeni video ile, Project Scorpio’nun geliştirici kit’i ile alakalı soru işaretlerini ortadan kaldırdı. Major Nelson ve mühendislik ekibinden Kevin Gammill, geliştirici kitlerinin neden üretildiğinden tutun da, perakendedeki konsollardan neden Scorpio geliştirici kit’inin daha kuvvetli olduğuna kadar bir dizi detayı yeni videoda anlattı.

Perakende mağazalarında satılacak olan Scorpio, 12 GB RAM ile gelirken, geliştirici kit’i tamı tamına 24 GB RAM ile gelecek. Bu da yetmezmiş gibi 1 TB SSD ve 4 tane fazladan işlem birimi barındıracağı videoda paylaşılan bilgiler arasında.


Ayrıca Gammill, videoda konsolun ön panelinde bulunan programlanabilir dokunmatik alanı inceliyor ve neler yapılabileceği hakkında bazı fikirler veriyor. Gammill’e göre geliştirici kit, XBOX ONE çıkışından hemen önce geliştiricilerden toplanan geribildirimlere göre dizayn edildi. Yeni tasarımın bir diğer artısı da hava akımının daha doğru ayarlanarak konsolların üst üste konabilmesi.

Xbox Scorpio, 11 Haziran’da yapılacak olan Microsoft’un E3 konferansında yeni ismine kavuşacak. Kişisel olarak, oyuncuya ulaşmayacak bir geliştirici kit’inin doğrudan faydası olacağını düşünmüyorum. Ancak oyun geliştiricilerine daha iyi imkanlar sağlayarak belki de daha kaliteli oyunlar üretebilme imkanlarına sahip olur ve Xbox’ın exclusive oyunlardaki eksikliğini giderebilirler. Siz ne dersiniz? 
Yorumlar 15
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 15:34
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.06.2017 01:41
Yaw hızlı olsa ne olur oynuyacaguniz oyunlar belli Halo ve Forza bunu alacağınıza iyi bir pc alın en azından oyun alanı daha geniş ve xbox one oyunlarda oynanıyor bedava
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.06.2017 21:19
Mantıklı ama pc alırsın ozaman direk yav benim gibi yüksek grafik manyağıysan scorpio yu yükseltene kadar...Kafam karıştı ammmooo öğriyimmm
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.06.2017 14:16
Amanella amanella Xbox bir balonella.Gel scorpio gel.Gel artık exclusivesiz konsolcuk.Patır patır patlamanı tekrar izlemek çok zevkli olacak.Zorunlu internet bağlantısı isteyen adamların haline bakın hele.Tam alay konusu rezil oldular.İkinci eli yasaklamaya çalışan adamlarda exclusive oyun yok :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
CahilDüşmanı
CahilDüşmanı 7.06.2017 11:41
Geliştirici kiti daha hızlı olmak zorunda. Bir oyunu Debug etmek demek daha fazla hafıza ve işlemci ihtiyacı demektir. Oyun son kullanıcıya ulaştırılırken yüksek miktarda optimizasyondan geçirilerek compile edilir ve karşınıza hızlı çalışan bir ürün çıkar.

Örneğin ben Debug modunda 100 FPS alıyor isem bir oyundan Release modunda 200 FPS alabilirim rahatlıkla...
Kalan Karakter: 300 Gönder
Taurrnil Stormael
Taurrnil Stormael 6.06.2017 23:56
Geliştirci kiti ile ürettiği oyundan aldığı verimi oyuncu normal scorpio ile nasıl alacak. O zaman söylentilerde bulunan upgrade olayı gerçek!!!
MK Okuru
MK Okuru 7.06.2017 01:20
Upgrade zaten onaylanmamışmıydı ??...
Kalan Karakter: 300 Gönder
Project Scorpio'nun geliştirici kiti daha hızlı
İlginizi Çekebilir