PS VR 2 gelişmiş izleme ve 4K panel destekleyecek

Ersin Kılıç 11.05.2021 - 18:24
Sony'nin geçtiğimiz aylarda duyurusunu yaptığı PS VR 2 ile ilgili yeni detaylar gelmeye devam ediyor.

Playstation 5 için özel olarak geliştirilen PS VR 2 ile ilgili yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Firma hatırlarsanız ilk olarak Şubat 2021De yeni sanal gerçeklik gözlüğü ile ilgili açıklamalar yapmış ve hemen sonrasında Mart ayında bu gözlüğün kontrolcülerini paylaşmıştı. Bugün ise sanal gerçeklik gözlüğü için yeni raporlar ortaya çıktı. Gelen bu bilgilere göre PS VR 2'de 4K panel desteğine yer verilecek.

PS VR 2 için yeni detaylar geliyor

UploadVR'ın raporlarına göre Playstation 5 için geliştirilen sanal gerçeklik gözlüğü 4K panelin yanı sıra gelişmiş izleme, bakış takibi, dokunsal geri bildirim gibi özelliklere sahip olacak. Bu 4K panelde 4000 x 2040 çözünürlük sunulacağı belirtilmiş. Yani göz başına 2000 x 2040 oranında bir çözünürlük ile karşılaşacağız gibi duruyor. Bu da PS VR 2'nin kıyaslayacak olursak Oculus Quest 2 gibi sanal gerçeklik gözlüklerinden daha yüksek çözünürlük sunacağı anlamına geliyor. Oculus Quest 2 göz başına 1832 x 1920 çözünürlük sunuyor.

Sitenin raporlarında ayrıca PS Vr 2'nin içten dışa izleme özelliğine de sahip olacağı söylenmiş. Yani sistem odanızda ya da sanal gerçeklik sistemini kuracağınız alanda harici sensörlere ihtiyaç duymadan çalışabilecek. Daha önce yapılan açıklamalarda sanal gerçeklik gözlüğünü göremesek de kontrolcünün DualSense gibi yeni özellikleri bünyesinde barındıracağı belirtilmişti. Adaptive Triggers ve Haptic Feedback gibi özelliklerin yanı sıra PS VR 2 kontrolcüsünün parmak dokunuşu algılama gibi özelliklere de sahip olacağını biliyoruz.

PS VR 2 gelişmiş izleme ve 4K panel destekleyecek


PS VR 2 kontrolcüsü özellikleri

Uyarlanabilir tetikler (Adaptive Triggers)

DualSense kontrolcüsünün en önemli özelliklerinden biri olan Adaptive Triggers (Uyarlanabilir tetikler) özelliği PS VR 2 kontrolcüsünün de en önemli özelliklerinden biri olacak. Hem sağ hem de sol tetikte bu özelliği göreceğiz. Oynadığınız oyunlardaki uygulama şeklinde göre tetikler basışa duyarlı olacak. Yani bir silah ateşlediğinizde ya da kılıç kullandığınızda farklı bir basış tepkimesi ile karşılaşacaksınız. Bu deneyimin sanal gerçeklik ile birleşmesi ile çok daha farklı bir oynanış sunacağı belirtilmiş.

Dokunsal Geribildirim (Haptic Feedback)

Yine DualSense kontrolcüsünün en önemli özelliklerinden biri yeni nesil sanal gerçeklik kontrolcüsünde de karşımıza çıkıyor. Oyunlarda yine uygulama şekline göre kontrolcülerin farklı titreşimlere sahip olduğunu göreceksiniz. Yani çölde kum üzerinde ilerlerken ya da çimlerin üzerinde koşarken farklı bir titreşim oyunculara sunulacak. Ya da kılıç, bıçak kullandığınızda çok farklı titreşimler ile karşılaşacaksınız.

PS VR 2 gelişmiş izleme ve 4K panel destekleyecek

Parmak Dokunuşu Algılama (Finger Touch Detection)

Yapılan açıklamaya göre kontrolcü baş, orta ve işaret parmağımızı yerleştirmemiz gereken alana değdirmeden dahi algılayabilecek. Bu özelliğin oyun oynarken ellerimiz ile çok daha doğal bir şekilde hareketler sergilememizi sağlayacakmış.

İzleme (tracking)

Henüz tasarımı gözükmeyen PS VR 2 başlığı bu kontrolcülerin altında yer alan izleme halkası sayesinde aslında kontrolcülerin tam olarak nerede olduğunu izleyecek.

PS VR 2 gelişmiş izleme ve 4K panel destekleyecek

Tuş Takımı ve Analog Çubuklar (Action Buttons and Analog Sticks)

Yapılan açıklamaya göre sol kontrolcüde bir analog dışında üçgen kare düşmeleri ve L1, L2 tuşları bulunacak. L1 için tutuş tuşu denirken, L2 tuşu aynı zamanda DualSense'te olduğu gibi tetik görevi görecek. Sağ kontrolcüde yine bir analog ile birlikte Çarpı ve Kare tuşları yer alıyor. Yine tutuş için R1 ve tetik görevi de gören R2 tuşu bu kontrolcü üzerinde yer alacak. Sağ kontrolcüde aynı zamanda bir Options tuşuna da yer verilmiş. Tutuş tuşları kontrolcünün iç kısmında yer alıyor. Yani bir obje tutarken nasıl elinizi hafif sıkıyorsanız bunda da benzer bir işleyiş olacak.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 06:08
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.05.2021 16:44
Benim miğdem bulanmıştı önceki versiyonda bunda çözülürmü o sorun acaba.resmen hastalanıyordum
Kalan Karakter: 300 Gönder
PS VR 2 gelişmiş izleme ve 4K panel destekleyecek
İlginizi Çekebilir