Sony, PS5 için 4K bulut oyunlarını beta testleri ile deniyor

Taylan Bal 10.08.2023 - 20:03
Sony, bu yılın başlarında yayınladığı bir ipucunun ardından nihayet PS5'e 4k bulut oyunlarını getiriyor ve bu özelliği halka açık beta testleri ile deniyor.

Sony, artan ilgi nedeniyle bulut oyunları alanında daha yoğun bir şekilde keşfe çıkmak istediğini önceden belirtmişti. Şimdi ise oyuncular, PS5'te 4k bulut oyunlarının gelebileceğine dair bir bakış atıyorlar gibi görünüyor.

Sony'nin 4K bulut oyunlarına dair adımları

Sony'nin bulut oyunlarına yönelik çabaları bir süredir devam ediyor. Geçen yıl, şirket bir tarayıcı tabanlı bulut oyunu özelliği için de patent almıştı. Daha yakın zamanlarda başka bir patent ise Sony'nin muhtemelen bir bulut oyunu projektörü üzerinde çalıştığını gösterdi. Yeni PS5 bulut oyunları beta testleri başlamışken, PlayStation üreticisi teknolojiye olan umutlarını artırıyor gibi görünüyor.

Sony'nin PS5 için 4K bulut oyunlarına dair adımları

Sony yeni bir adım atıyor

PlayStation CEO'sunun bulut oyunu planlarına yönelik açıklamalarının ardından şirket, 4K bulut oyunları için halka açık beta testlerinin PS5 için başladığını doğruladı. Sony henüz beta testlerinin ayrıntılarını halka açıklamamış olsa da, bazı oyuncular, beta testlerinin 720p, 1080, 1440p ve 2160p (4K) çözünürlükleri arasında seçenekler sunduğunu iddia ediyor.

Şu an için, Sony'nin 4K terimini, render çözünürlüğüne mi yoksa akış çözünürlüğüne mi işaret ettiği net değil. Her iki durumda da, oyunlar önceki bulut kayıtlarını otomatik olarak yükleyecek. Bu da oyuncuların nerede kaldıklarını anında bilebilecekleri anlamına geliyor. ResetEra'daki ArashiGames'e göre mevcut bulut akışlı PS5 oyunları arasında God of War: Ragnarok, Horizon Forbidden West, Fortnite, Fall Guys, Destiny 2, Returnal, Demon's Souls, Death Stranding, Sackboy A Big Adventure ve Destruction All Stars bulunuyor.

PlayStation üreticisi, 2015 yılından beri Sony Q taşınabilir oyun konsolu üzerinde çalışıyor. Zaten bu yılın başlarında resmi olarak da duyurulmuştu. Bu platform, PS5 oyunlarını yayınlamak için bir akış platformu olarak tasarlandı. İlginç bir şekilde, Sony'nin bulut oyunlarına yönelik çabaları, rakibi Microsoft'un 68.7 milyar dolarlık Activision Blizzard satın almasına yönelik düzenleyici baskılarla çakışıyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 17:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.08.2023 15:27
Bir kere modlarla uğraşan hiç kimse buluttan oyun oynamaz. Sony oyunlarının fiyatı üç katına çıktı üstelik veri topluyor. Şahsen Sony ile işim olmaz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.08.2023 11:42
Demek ki Plus ı geliştirecekler ve her PS de aynı performansı o servis ile vermek isteyecekler. Ekran kartı yetmiyor tabi ve ekran kartıda ücreti yüksek. Zaten bana göre ilerde oyun odaklı ekran kartları yerini cloud sistemine verecek çünkü artık en güzel ekran kartı hemen hemen 4 adet PS5 demek :).
Kalan Karakter: 300 Gönder
PS5 4K bulut oyunları
İlginizi Çekebilir