PUBG bu haftasonu ücretsiz oluyor

Alparslan Gürlek 2.06.2020 - 16:00
Battle Royale türünün en bilinen ve oynanan yapımlarından biri olan PUBG'nin bu hafta sonu boyunca ücretsiz olacağı açıklandı.

PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS, diğer adı ile PUBG, resmi sosyal medya hesapları üzerinden Steam üzerinde “Ücretsiz Hafta Sonu” başlığı ile 4-8 Haziran 2020 tarihleri arasında ücretsiz olacağını açıkladı. #PlayApartTogether etiketiyle,  içinde bulunduğumuz pandemi dönemine ve Dünya Sağlık Örgütü’nün başlattığı kampanyaya da destek olduklarını belirttiler.

PUBG bu haftasonu ücretsiz oluyor

PUBG, çok sevilen battle royale türünde birinci/üçüncü şahıs bakış açılarına sahip geçtiğimiz yılların en popüler oyunlarından biriydi. Çıktığı çeyrek içerisinde neredeyse hiç indirime girmeyen oyun, içerisinde bulunduğumuz pandemi sürecinde Steam üzerinden 4-8 Haziran tarihleri arasında ücretsiz oynanabilecek. Ayrıca PUBG, bu süre boyunca %50 indirim ile alınabilecek. 

PUBG twitter hesabından paylaşılan gönderinin altına gelen yorumlar ise eleştirel ve güldürücü. Gelen yorumlar arasında “Çünkü oyun ölüyor…” , “Birilerinin sonunda akıllıca bir şey yapması beni mutlu etti.” , “Önce oyundaki hataları kaldırın” , “Daha önce banlandığım bir oyunun ücretsiz olması ne güzel bir hediye” , “Para verseniz oynamam, daha iyi optimize edilmiş bir PUBG 2 için bekliyorum, tabi öyle bir şey üzerinde çalışıyorsanız” gibi şikayet içeren mizah yönlü fakat gerçeklik payı da olan eleştiriler aldı. Kullanıcıların bir kısmı ise oyunun artık oynanabilir olmadığını, her oyunda hilecilerle karşılaştıklarını ve artık oyunlarda oyuncudan çok yapay zekaların olduğunu belirtiyorlardı. 

PUBG bu haftasonu ücretsiz oluyor

Geçtiğimiz yılların en popüler oyunlarından biri olan PUBG, oyuncuları tarafından resmen tokat yağmuruna tutuluyor. PUBG oynayan insanların artık hatalar ve zayıf yapay zekalar yüzünden başka oyunlara yöneldiğini görüyoruz. Kozmetikleri bir kenara bırakıp hatalar üzerine yoğunlaşmaları yönünde tavsiyeler alan şirket ise oyunun görünürlüğünü arttırmanın derdinde. 

Jai Bones isimli bir kullanıcının attığı tweet ise durumu özetler nitelikte. “Erken erişime ilk çıktığı günden beri oynuyorum, 1500 saatlik desteğin sonunda en sevdiğim oyundu. Oyunu bıraktım çünkü bize botları tanıttınız. Bu oyunu siz yıktınız, ben de pes ediyorum.”

Büyük oyunların elbette büyük sorunları olduğu aşikar, fakat PUBG kitlesinin bu kadar sitemkâr ve artık bıkmış bir şekilde şirkete laf anlatmaya çalışır halleri ise üzücü bir durum. Yoksa PUBG ölüyor mu? Battle Royale türü saman alevi gibi yanıp söndü mü? Zamanla hep birlikte göreceğiz.

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 14:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.06.2020 21:43
Arkadaşlar bir şeyi tam anlayamadım . Mesela ben şuan Steam üzerinden PUBG'yi indiriyorum 4 gün ücretsiz olan yerden oyunu oynaya tıklayarak . Ben indirdiğim halde onu indirimli satın almak istiyorum hesabımda veya steamde bi yanlışlık olur mu
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.06.2020 22:40
1520 Saatim var bende artık hilecilerden bıktım ve bıraktım hiç bir şekilde çözüm için uğraşılmıyor almayı düşünenlere tavsiye.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.06.2020 13:27
Oyuna 90 tl ver sonra ücretsiz olsun
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.06.2020 07:49
herkes demek güzel ama kimse bilmemek hileler çoğalıcak
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.06.2020 03:09
Ben parayla aldım iade edebiliyormuyum
Kalan Karakter: 300 Gönder
PUBG bu haftasonu ücretsiz oluyor
İlginizi Çekebilir