PUBG Corp'tan, bağımsız yapımlara 10 milyon dolarlık destek

Ersin Kılıç 14.08.2020 - 12:08
PUBG, dünya çapında bağımsız oyun geliştiricilerini teşvik etmeye adanmış bir girişim fonuna 10 milyon dolarlık bir yatırım yapılacağını açıkladı.

Playerunknown's Battlegrounds ya da bilinen adıyla PUBG ekibi yaptıkları açıklama ile bağımsız oyunlara destek amacıyla 10 milyon dolarlık bir yatırım yapılacağını duyurdu. Firma bağımsız oyun yapımcılarını desteklemek amacı ile kurulan 1UP Ventures isimli girişim fonuna bu bağışı yapacak. Konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde;

PUBG Corp'tan, bağımsız yapımlara 10 milyon dolarlık destek

PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS'un (PUBG) yaratıcısı PUBG Corporation, bugün bağımsız oyun geliştiricilerinden oluşan çeşitli ve kapsamlı bir küresel topluluk oluşturmaya adanmış bir risk fonu olan 1Up Ventures, L.P.'ye 10 milyon ABD Doları tutarında yatırım yaptığını duyurdu. PUBG Corporation’ın bu finansmanı, 2019'un başlarında kurulan 1Up Ventures için ilk yatırımıdır.

PUBG Corporation CEO’su C.H. Kim, “1Up Ventures’a yaptığımız yatırımla, PUBG Corporation dünya çapında bir sonraki nesil oyun geliştiricilerini teşvik etmek istiyor,” dedi. “Canlı ve tüm çeşitliliği barındıran bağımsız oyun geliştiricileri topluluğu tüm sektöre katkı sağlar. PUBG özgür ve iş birlikçi bir ruhla büyüdü, bu sebeple sektörü değiştirecek oyunlara ve yarının geliştiricilerine uzun soluklu bir yol ve ortam sunan 1Up Ventures gibi bir fonu desteklemekten dolayı gururluyuz.” 

PUBG Corp'tan, bağımsız yapımlara 10 milyon dolarlık destek

1Up Ventures, ana partner Ed Fries tarafından işletilmektedir. Eski bir Microsoft yöneticisi olan Fries, orijinal Xbox’ın piyasaya sürülmesiyle oyun yayınlama operasyonlarından sorumluydu ve düzinelerce şirkete yönetim kurulu üyesi ve danışman olarak hizmet verdi. Fonun şimdiki portföyü, Ultima Online’ın baş tasarımcısı Raph Koster tarafından kurulan Playable Worlds gibi birden fazla bağımsız stüdyoyu içeriyor. 1Up Ventures, daha önce thatgamecompany's Journey’de çalışan ve en son Wattam'ı Katamari Damacy'nin yaratıcısı Keita Takahashi ile birlikte geliştiren Robin Hunicke'nin ortak kurduğu Funomena'yı da destekliyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 23:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
PUBG Corp'tan, bağımsız yapımlara 10 milyon dolarlık destek
İlginizi Çekebilir