PUBG, ırkçı oyunculara acımayacak

Furkan Güler 10.08.2017 - 09:50
PlayerUnknown’s Battlegrounds oyuncuları eskisi kadar serbest olamayacak.
Kısa sürede Steam'in en çok oynanan oyunları arasına giren PlayerUnkown's Battlegrounds, oyundaki ceza sistemine oldukça bağlı bir şekilde ilerliyor. Dünyanın her yerinden oynanan başarılı yapımın geliştiricisi BlueHole, ilerleyen günlerde birçok oyuncunun süresiz olarak oyundan uzaklaştırılabileceğini açıkladı. Sebep olarak ise oyunu oynarken oyuncuların ırkçı söylemlerde bulunmasını gösterdi. Steam'de erken erişim sürecinde olan oyun, çıktığı günden bu yana 6 milyon kopya satarak geliştiricisinin yüzünü güldürebilmişti.

PUBG, ırkçı oyunculara acımayacak
Oyunun var kurallarını da güncelleyen geliştirici ekip, bundan sonra şaka yoluyla bile olsa ırkçı söylemlerde bulunan, manipüle edici laflar eden, aşağılayıcı atıflarda bulunan, başka oyunculara gerçek hayat için tehditler yağdıran ve ağır küfürler eden oyunculara yeri geldiğinde süresiz, yeri geldiğinde ise geçici oyundan uzaklaştırma cezaları verecek.

Yıl sonunda Xbox One platformlarına da çıkacak oyun, konsol oyunlarını kucaklayan ilk büyük Battle Royal oyunu olma özelliğini taşıyacak. Buna benzer olarak geride bıraktığımız günlerde aynı atılımları Rocket League'in geliştricisinden ve Blizzard geliştiricilerinden de görmüştük. Siz siz olun, sosyal rekabetçi oyunlarda diğer oyunculara karşı nazik olmaya özen gösterin. Çünkü devir artık eskisi gibi işlemiyor.
Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 22:27
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.08.2017 18:15
Evet, toto kalkma başladı. Benzerleri olduğu halde, bu kadar övülürse, olacağı buydu. Artık kralların kuralları geçerli. Krallarda oyunun yapımcıları. Irkçılığı savunmuyorum, bu oyun hakkında okuduğum kaçıncı ceza oluyor sayamadım. Sonu belli, kimse kalmayınca, For Honor gibi ücretsiz dağıtacaklar.
MK Okuru
MK Okuru 11.08.2017 10:32
tek akıllı sensin for honor ücretsiz mi dağıtılıyor ki bu ücretsiz olsun
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.08.2017 12:07
Çok güzel. Artık türkler birine ırkçılık yaparsa hemen banlanır. Türklere bişey söylense kimse umursamaz... istemedikleri ırkları temizlemek için güzel bi yöntem. Oyunları "beyaz" kalmalı nede olsa.
MK Okuru
MK Okuru 10.08.2017 19:01
Böyle bir önyargıya sahip olmanı sağlayan ne? Oyunun sahibi Bluehole bizi 'gısganan' Avrupalı bir şirket bile değil kurucusu Koreli. Yani birinin koreli olması seni ne kadar rahatsız ediyorsa senin Türk olman da onu o kadar rahatsız ediyor. Dev aynasında bakmayın kendinize kimsenin size garezi yok
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.08.2017 10:43
İyide bu nasıl kanıtlanıcak report sistemi bu kadar gelişmiş değil
Kalan Karakter: 300 Gönder
PUBG, ırkçı oyunculara acımayacak
İlginizi Çekebilir