PUBG Mobil'deki puta tapınma dinamiği tartışmalara sebep oldu

Ersin Kılıç 3.06.2020 - 13:25
Mobil platformda ülkemizde büyük bir oyuncu kitlesine sahip olan PUBG Mobil'deki puta tapma dinamiği doğal olarak tartışmaları da beraberinde getirdi.

PUBG Mobil için geçtiğimiz günlerde içerisinde puta tapınma dinamiği de olan ilginç bir güncelleme çıktı. Gizemli orman güncellemesi olarak karşımıza çıkan bu yeni içerikler ile birlikte haritanın belli noktalarında yer alan totemleri bulmanız gerekiyor. Her ne kadar firma açıklamasında kutsanma olarak geçse de totemlerin yanına gittiğinizde ise tapınma seçeneği ile karşılaşıyorsunuz. Budizm etkilerinden oyuna eklendiği belirtilen bu tapınma sonucu daha avantajlı bir duruma geleceğiniz silah ve mühimmatlara da kavuşabiliyorsunuz. Oyuna eklenen bu içerik doğal olarak tartışmaları da beraberinde getirmiş.

PUBG Mobil'deki puta tapınma dinamiği tartışmalara sebep oldu

Oyundaki bu dinamik sebebiyle, oyunu deneyimleyen birçok küçük yaştaki çocuğun etkileneceğini düşünenlerin sayısı bir hayli fazla. Öyle ki Twitter Türkiye'de konu şu anda gündeme oturmuş durumda. #pubgoynamaoynattırma etiketi ile birlikte şimdiye kadar 12bin civarında tweet atılmış ve bu sayı her geçen dakika daha da artıyor. Olayı makaraya alan, abartıldığını düşünen Twitter kullanıcıları olduğu gibi bu konunun çok ciddi olduğunu düşünen kullanıcılar da bulunuyor.

Tabi olayın bu şekilde gündeme gelmesinden sonra gözler yapım ekibine çevrilmiş durumda. Bu konuda muhtemelen yakın zamanda bir açıklama gelecektir diye düşünüyoruz. Firmanın bu güncelleme ile iglili yaptığı açıklama şu şekildeydi;

PUBG Mobil'deki puta tapınma dinamiği tartışmalara sebep oldu

Klasik Mod’da Sanhok haritasına girmek isteyen oyuncular, rastgele olarak yeni Gizemli Orman moduna girebiliyorlar ve bu modda haritadaki totemlerden farklı şekilde kutsanarak farklı özelliklere sahip olabiliyorlar. Güç Totemleri, Strateji Totemleri ve Koruma Totemleri sayesinde kask ve yelekleri tamir edebiliyor, enerji ve sağlıklarını doldurabiliyorlar.

Gizemli ve güçlü totemlerin yanında oyuncular, Gizemli Orman’da aşağıdaki özellikleri de deneyebilecekler:

Orman Yemeği – Özel bir meyveartık Sanhok’ta yetişiyor ve bu meyveyi toplayıp tüketenlerin mistik etkilere maruz kalma şansı var. Farklı Güçlendirmeler ve Zayıflıklar sonucunda Air Drop’ları hissetme, Sağlık veya Enerji yenileme ya da baş dönmesi gibi etkiler yaşanabiliyor.

Sıcak Hava Balonları – Bu tamamen yeni araç sayesinde oyuncular gökyüzüne çıkabilecek ve savaş alanın görebilecekler.

Yorumlar 17
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 09:03
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.06.2020 11:23
puta tapmakla hristiyanlığın ne alakası var sevgili cinyıs arkadaşım?
MK Okuru
MK Okuru 10.01.2021 16:59
budizm diyor adam
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.06.2020 12:05
Ne saçma yorumlar var. Bu devirde puta tapan mı kaldı. En fazla bi kaç afrika kabilesi belki.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.06.2020 15:45
Genç arkadaşlar bu gibi durumları size tavsiyem boş geçmeyin...Bilinçli olun...Kardeşlerinizi küçüklerinizi koruyun...Eğlenelim derken bilinçaltımız putperestlikle dolmasın...Sonra yarın bir gün gerçeğini koyarlar önünüze de,yav nolacak eve gidip gelirken bir iki eğilin önünde,ölmezsiniz ya derler..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.06.2020 21:10
Her kezinin dinine saygı göstermek zorundasınız böyle bir saçmalık olmuş olmaz şimdiden pugh mobileye silmeyi dusunuyorum
MK Okuru
MK Okuru 6.06.2020 05:48
öyle bi konuşmuşsun ki görenler adamlar senin dinine sövmüş zanneder. sanki zorla tutup puta taptırıyorlar oyunda seni.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.06.2020 00:21
Bunlar hepsi bir oyun gerçeği Bu da oyun ama insanları Hristiyan dinine teşvik ediyorlar gerçekten kötü bir şey Bunu yapmasalardı daha iyiydi saygılar
Kalan Karakter: 300 Gönder
PUBG Mobil'deki puta tapınma dinamiği tartışmalara sebep oldu
İlginizi Çekebilir