PUBG Sezon 4 başladı. Hangi yenilikler var?

Ersin Kılıç 12.08.2019 - 16:23
Erangel haritası değişti

Oyun sektörünün en çok oynanan yapımlarından biri olan PUBG'nin 4.sezonu geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Oyunun klasik haritasını yepyeni bir görünüme kavuşturan bu yeni güncelleme ile birlikte oyunda bazı değişikliklere de gidildi. Peki sezon 4 ile birlikte oyunda bizleri neler bekliyor?

PUBG Sezon 4 yenilikleri neler?

Sezon 4 yeniliklerine geçmeden önce oyunla ilgili bir detayı da sizlerle paylaşmak istiyorum. Bildiğiniz gibi rakiplerinin çoğalması ile birlikte PUBG oyuncu sayısında fark edilir bir düşme yaşanmıştı. Buna rağmen son dönemde yeniden toplarlanma sürecine giren oyun Sezon 4 ile birlikte bu süreci daha başarılı bir ivmeye sokmuş gibi gözüküyor. Hem gelen haberlere hem de popüler yayın platformlarındaki sıralamalara baktığımızda PUBG'nin oyuncu sayısında tekrar yükselişe geçtiğini görüyoruz. Hatta geçtiğimiz günlerde oyunu bırakan birçok oyuncunun Sezon 4 ile birlikte geri dönüş yaptığı da rapor edilmiş. 

PUBG Sezon 4 başladı. Hangi yenilikler var?

PUBG Sezon 4'ün en büyük yeniliği tabi ki değişen, daha doğrusu yenilenen Erangel haritası. Sadece PUBG için değil battle Royale türünün de belki de en bilinen haritası Sezon 4 ile birlikte yepyeni bir görünüme kavuştu. Haritanın çehresi yeni duyurulan hikaye altyapısı doğrultusunda değişiklik göstermiş. öyle ki haritaya indiğiniz anda hem savaş atmosferini hem de yenilenen bu görünümü net bir şekilde fark ediyorsunuz. Bu değişime en çok ayak uyduran bölgeler ise oyunun en popüler alanlarından biri olan Military Base ile birlikte Mylta Power, Quarry, Mansion ve Prison bölgeleri olmuş. Hem yerleşke konusunda hem de harita doluluğu anlamında bu bölgelerde daha büyük bir değişim göze çarpıyor.

Üstelik bu değişiklikler sadece saydığım bölgeler için değil, oyunun tamamına yansımış. Hatta arazi yapısında bile bazı değişiklikler gözünüze çarpabiliyor. Hikaye fragmanında da gördüğümüz büyük anıt başta olmak üzere siperler, patlama izleri ve terk edilmiş araçlar gibi farklı dinamikler de haritaya eklenmiş. Tabi haritada yaşanan bu değişiklikler çatışma dinamiklerine de yansımış durumda.

PUBG Sezon 4 başladı. Hangi yenilikler var?

Değişen harita yapısı hem oyunun bu haritasını yeni bir harita gibi konumlandırmış hem de loot kısmında değişikliklere sebep olmuş. Yani eskiden oyuncular hem loot konusunda hem de sipar alınacak, gizlenecek yerler konusunda bu haritayı adeta yalayıp yutmuşlardı. Yapılan değişikliklerle birlikte çatışma anlarında daha dinamik bir yapı yakalandığı gibi bu ezber burumu da bir nebze bozulmuş.

Sezon 4'ün yeniliklerinden birisi de oyundaki silahlarda da bazı değişikliklere gidilmiş. Kar98 gibi oldukça popüler olan silahlarda ya da hafif makineli türündeki silahlarda dengelemeye gidilirken bazı aparatlarda da düzeltmeler yapıldığını görüyoruz. işte yatay tarama sağlayan aksesuarların dikey taramaya geçildiği gibi ufak ama çatışma anında etkili değişiklikler 4.sezon ile birlikte oyuna eklenmişler. Tabi 4.sezon ile birlikte hem araçlarda hem de silahlarda yeni kaplamalar da oyuncuları bekliyor. Bunlardan en popüleri ise muhtemelen UAZ için gelen yeni kaplama olacaktır diye düşünüyorum.

PUBG Sezon 4 başladı. Hangi yenilikler var?

Sezon 4 güncellemesi ile birlikte oyuna daha birçok yeni detay eklenmiş. Grafiklerde yapılan güncellemelerden parlaklığa kadar ufak yenilikler de bulunuyor. Bunun yanı sıra Aftermath tarzı süreli görevler, ödüllü görev setleri ve farklı etkinlikler de oyunculara sunulmuş durumda. Sonuç olarak Sezon 4 ile birlikte PUBG için önemli bir viraj geçilmiş diyebiliriz. Oyunda hala büyük problemler mevcut, bu problemlerin çok daha hızlı bir şekilde çözülmesi gerekiyor. Yine de Sezon 4 ile birlikte geri dönen oyuncuları da göz önüne alacak olursak ilerleyen aşamalar için oyundan beklentimin daha iyiye döndüğünü de söyleyebilirim.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 13:36
Kalan Karakter: 300 Gönder
PUBG Sezon 4 başladı. Hangi yenilikler var?
İlginizi Çekebilir