Quake IV ve QuakeCon yeni nesil konsollarda

Devran Yardım 3.06.2010 - 12:31
Quake IV ve QuakeCon yeni nesil konsollarda
Id Software CEO'su Hollenshead Quake IV'ü ve QuakeCon X'in yeni nesil konsollarda çıkacağını doğruladı.

4 Nisan'da Doom3'ün Xbox versiyonunun kutlamasını yapan Id Software bu kutlamada Xbox'ın şuan piyasada olan konsollar arasında en iyisi olduğunu söyledi. Ayrıca Id Software, ışık ve patlama efektlerinde Xbox'ın seçebilecekleri tek konsol olduğunu söyledi.

Doom 3'ün Resurrection of Evil PC ek paketinin Xbox için de çıkıp çıkmayacağıyla ilgili açıklamalara ise Hollenshead 'Bu düşündüğümüz şeylerden bir tanesi' diye sözlerine ekledi ve Oyunun çekirdek motoru Xbox'ta zaten çalışıyor ama PC'de yeni bir IP üzerinde çalışıyoruz diyerek sözlerine şöyle devam etti 'Her ne kadar yıl içerisinde id oyunları çeşitli konsollarda boy göstermiş olsa da, Doom 3'ün Xbox versiyonu şimdiye kadar üzerinde an çok yoğunlaştığımız versiyon oldu'.

Bu, Resurrection of Evil PC ek paketinin Xbox için de çıkıp çıkmayacağıyla ilgili soruya Evet mi Hayır mı? diye sorulduğunda yine politikacı cevabı alıyoruz. Fakat Hollenshead, 'Elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz' diyerek yetindi.

Yeni Id Software oyunlarının PC'ye ya da konsollara çıkıp çıkmayacağıyla ilgili soruya da 'PC oyunu satışları geçen birkaç yılda biraz düştü, fakat diğer taraftan konsol oyunları satışı ikiye katlanmış durumda. Bu yüzden aynı anda bir çok alanda oyun çıkarabilir miyiz bilmiyorum. Ama PS3, Xbox 2 ve diğer konsollar için çalışmalarımız şüphesiz olacaktir.

Hollenshead ayrıca karşısındaki gruba yeni çıkacak olan QuakeCon ile ilgili biraz takıldı ve oyunun 11-14 Ağustos'ta Dallas'taki Id Software'in yıldönümünde planladıklarını duyurdu. Ayrıca konferansta Quake 4'ün multiplayer olacağını ve Id Software'in 10'uncu yılı dolayısıyla da QuakeCon oyonunun sürprizlerle geleceğini de belirtti.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 04:12
Kalan Karakter: 300 Gönder
Quake IV ve QuakeCon yeni nesil konsollarda
İlginizi Çekebilir