Rainbow Six Siege Neon Dawn Operasyonu yenilikleri

Alparslan Gürlek 8.11.2020 - 21:23
Ubisoft'un popüler FPS oyunu Rainbow Six Siege Neon Dawn Operasyonu ile gelen yenilikleri sizler için bu yazımızda derledik.

Ubisoft tarafından geliştirilen ve uzun zamandır popülerliğini korumayı başaran Rainbow Six Siege Neon Dawn Operasyonu ile birlikte gelen yenilikleri bu yazımızda sizler için derledik. Oyunun Yıl 5 Sezon 4 içerikleri geçen sezona göre daha zayıf kalsa da yeni operatör Aruni ile kartlar yeniden dağıtılıyor diyebiliriz.

Rainbow Six Siege Neon Dawn Operasyonu - Operatör Aruni aramıza katılıyor

Geçtiğimiz sezon oyuna dahil olan Sam Fisher yani Zero'dan sonra artık her sezonda yalnızca bir yeni operatör göreceğimizi anlamıştık. Saldırı tarafına eklenen Zero'dan sonra bu sezon da oyuna savunma operatörü olarak Aruni ekleniyor. Aruni'nin oldukça işlevsel bir operatör olduğunu söylemekle birlikte Rainbow Six Siege'da cyberpunk esintileri gördüğümüzü de eklemeliyiz. Gelin kısaca Aruni'nin kendisinden bahsedelim.

Rainbow Six Siege Neon Dawn Operasyonu yenilikleri

Patlamamış bir mayın ile oynayan küçük kardeşinin feci şekilde can vermesiyle ve Thermite ile çıktığı bir görevde sol kolu ve sol bacağını kaybetmesiyle Aruni hem zihnen, hem de fiziksel olarak önce yaralanmış ve sonra daha güçlü hale gelmiş bir Tayland operatörü. Sol kolu ve sol bacağı mekanik olan bu hanım ablamızın oldukça işlevsel yetenekleri ve silahları da bulunuyor. Ayrıca orta seviye zırh ve orta seviye hıza sahip.

Aruni özel yeteneği olan Surya Kapıları ile Rainbow Six Siege Neon Dawn Operasyonu başladığı anda aramızda olacak. Peki nedir bu Surya Kapıları? Dosta güven düşmana korku veren ve rotasyon deliklerini, camları, sizin için tehdit oluşturabilecek herhangi bir boşluğu düşman için geçilmesi daha zor hale getiren bir yetenek. Tıpkı Valkyrie karakterinin fırlattığı kameralar gibi ufak bir cihazı korumak istediği yüzeyin üzerine atıyor -bu bir delik veya bir kapı da olabilir- ardından orada bir lazer kapısı oluşturuyor. Bu lazer kapıları takım arkadaşlarınız geçerken kısa bir süreliğine kapanıp tekrar açılıyor. Ancak rakibiniz için durum hiç öyle değil. Drone, bombalar gibi fırlatılabilen nesnelerin arkaya geçmesine izin vermeyen Surya Kapıları düşmanların da geçmesine izin vermiyor.

Rainbow Six Siege Neon Dawn Operasyonu yenilikleri

Tabi rakibinizin bu kapıyı geçmek için hala bir şansı var. Öyle ki herhangi bir drone ya da bomba kapıyla temasa geçtiği anda yok oluyor, bu yok oluşun ardından Aruni'nin kapıları kısa süreliğine kapanıyor. Kapanmadan önce de yaklaşık bir saniye boyunca temasa geçen nesneyi imha ediyor ve bu sırada bir ses çıkartıyor. Bu savunma operatörleri için tehlike çanlarının çaldığını gösteriyor. Rakip operatörler kapı yenilenene kadar oradan geçebiliyor. Bu nedenle bir gözünüz daima Aruni'nin kapılarında olsun. Aynı zamanda görüşü de engellemeyen bu kapılar Castle'ın ördüğü zırh duvarı kadar etkili bir koruma sağlamıyor. Bunun da bilincinde olmak lazım.

Sezon 4 Jager'in sezonu değil

Rainbow Six Siege Neon Dawn Operasyonu yenilikleri

Jager'in aktif koruma adındaki özel yeteneğini biliyorsunuz. Duvara ya da yerlere tutturabildiği aktif koruma sistemi içeriye giren bütün fırlatılabilen nesneleri havada yok ederek görev bölgesine etki etmesini engelliyor. Ancak Rainbow Six Siege Neon Dawn Operasyonu ile birlikte bu aktif koruma sistemi artık o kadar da güven vermeyecek. İçeriye giren ilk objeyi imha ettikten sonra aktif koruma sistemi 10 saniyelik bir bekleme süresine girecek. Bu sırada atılan bombalara ya da Fuse gibi karakterlerin özelliklerine tepki veremeyecek. Bu da eskisi gibi bulunduğu yeri tamamen koruyamayacağı anlamına geliyor.

Jager'ın aksine Hibana, bu sezon yüzü gülen operatörler arasında. Güçlendirilmiş duvarları ve yüzeyleri patlatmak için kullandığı X-KAIROS silahına yeni bir özellik ekleniyor. Artık Castle'ın barikat güçlendirmelerini kırmak için silahın 6 topunu harcamanıza gerek kalmayacak. Bunun yerine yalnızca iki top atarak onları etkisiz hale getirebileceksiniz. Dilerseniz dört ya da altı top atacak şekilde de silahı ayarlayabiliyorsunuz.

Rainbow Six Siege Neon Dawn Operasyonu yenilikleri

Yeni sezonda çok tercih edilmeyen ve harita yasaklama sistemi geçen sezon geldiğinden beri yasaklanan bir harita olan Skyscrapper da yenileniyor. Kısaca bahsedecek olursak hem saldırı, hem de savunma ekipleri için daha geniş alanlar bırakılan haritanın girişlerinin de yerleri değişmiş. Daha önce dışarıda bir oda olarak bulunan "Dragon" içeriye alınmış ve görsel olarak harita yeniden tasarlanmış. Bununla birlikte artık oyuncular halatlarını kullanarak çatı katlarına tırmanabilecek.

Ayrıca yeni sezonda fiyatı düşen operatörler de oldukça cazip. Fiyatının kaç renown'a düştüğünü bilmesek de Vigil, Zofia, Dokkaebi, Nomad, Kaid, Wamai ve Kali operatörlerinin sabit fiyatı da bu sezon düşüyor. Aruni'den sonra hangi operatörü açacağınızı seçerken bunu da göz önünde bulundurun.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 07:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.11.2020 21:47
Admin teşekkürler
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.11.2020 16:30
Keleş
Kalan Karakter: 300 Gönder
Rainbow Six Siege Neon Dawn Operasyonu yenilikleri
İlginizi Çekebilir