Rainbow Six Siege Y6S2 yeni operatörü Thunderbird ve daha fazlası

Alparslan Gürlek 23.05.2021 - 18:02
Ubisoft'un popüler FPS oyunu Rainbow Six Siege Y6S2, Northstar ile yeni operatörünü ve birçok değişikliği selamlıyor! Yeni sezon bomba gibi!

Merlin'in Kazanı olarak Ubisoft'un gerçekleştirdiği bir sunuma dahil olarak yeni sezonda Rainbow Six Siege oyuncularını nelerin beklediğini görme şansına sahip olduk. Northstar Operasyonu adında karşımıza çıkacak Rainbow Six Siege Y6S2 (yıl 6, sezon 2), beraberinde Thunderbird adında nefis bir operatör ve birçok yenilik getiriyor. Sonunda rekabetçi maçlarda oyuncuların tercih etmediği fakat oldukça güzel bir harita olan Favela da yenileniyor ve dengeleme anlamında da birçok değişiklik mevcut. Özellikle oyunda nereden vurulduğunuzu anlamadan ölüyor ve sonrasında sizi duvardaki minik bir kurşun deliğinden vuran rakibi görünce benim gibi çıldırıyorsanız, iyice yaklaşın!

Rainbow Six Siege Y6S2 - Northstar Operasyonu

Northstar Operasyonu oyunun 6. yılının 2. sezonu olarak karşımıza çıkacak ve ufukta göründü bile. Yeni sezonda Thunderbird adında tatlı mı tatlı, destek mi destek bir operatör geliyor ve muhtemelen kullanabildiği silahlar nedeniyle bile birçok oyuncunun favorisi haline gelecek. Ayrıca kimsenin çok sevmeyip benim bayıldığım Favela haritası sonunda bütün ihtişamıyla geri dönüyor. Gelin sırasıyla önce yeni sezonun operatörüne, sonra da diğer detaylara değinelim.

Northstar'ın yeni operatörü Thunderbird

Thunderbird defans tarafında oynanabilen yeni sezonun tek operatörü. Bildiğiniz gibi Ubisoft son birkaç sezondur çifter çifter getirmek yerine bir sezon atak tarafına, bir sezon da defans tarafına yeni operatörler getiriyor. Bu sezon karşımıza çıkan yeni operatör ise oldukça hızlı ancak bir o kadar da kırılgan olan Thunderbird. Hız değeri üç birim olan operatörün zırh değeri yalnızca bir birim. Bu da onu kırılgan ancak aynı zamanda yırtıcı bir savunma karakteri yapıyor. Hareket kabiliyeti sayesinde görev bölgesine girmeye çalışan düşmanları Jager'ın yaptığı gibi avlamak üzere kullanılabilir.

Rainbow Six Siege Y6S2 yeni operatörü Thunderbird ve daha fazlası

Thunderbird'ü özel kılan şeylerden biri ise, kendisinin aslında bir destek operatörü olması. Tıpkı Doc gibi diğer oyuncuları iyileştirebilen bir özel cihaza sahip. Kona İstasyonu adındaki özel cihazı, uygun bir yere yerleştirildikten kısa süre sonra açılıyor ve belirli bir menzil işaretleniyor. Bu menzil içerisine giren herhangi bir operatör -buna rakip takımın operatörleri de dahil- Kona İstasyonu tarafından fırlatılan bir iyileştirme topuyla 30 HP kazanıyor. Kona, bu topu fırlattıktan sonra bekleme süresine giriyor ve bu sırada savunmacılar cihazın üstünde sürenin ne kadar kaldığını görebiliyor. Bunu faydasına kullanmak isteyen atak operatörleri ise cihazın tepesinde mavi bir ışığın yandığını görene kadar beklemeli.

Cihazın dikkatli kullanılması gerekiyor çünkü Thunderbird elinde olmadan karşı takıma da destek olabilir. Kona İstasyonu yerleştirilirken mümkünse rakibin en ulaşamayacağı noktalar seçilmeli. Ayrıca cihaz, rakip tarafından gelen bir kaza kurşunuyla kırılabilir.

Rainbow Six Siege Y6S2 yeni operatörü Thunderbird ve daha fazlası

Thunderbird, bir savunmacı olarak hem çok hızlı hem de bir taarruz tüfeğine sahip. Bu da onu Jager gibi Kona İstasyonlarını belirli yerlere hızlıca yerleştirerek görev bölgesine girmeye çalışan düşmanlara karşı atak yapabilecek bir operatör yapıyor. SPEAR .308 taarruz tüfeğinin yanı sıra SPAS-15 otomatik pompalısı da yeni operatörün kullanabileceği ana silahlar arasında. Tabi bunu bölgeyi sonuna kadar savunmak isteyen kullanıcılar rakibe tehdit oluşturmak için gayet iyi şekilde kullanabilir. İkincil silah olarak ise özellikle SPAS-15'in yanında çok iyi gidecek bir otomatik tabancaya sahip. BEARING 9 adındaki otomatik tabanca, SPAS kullanan oyuncular için otomatik bir ateş gücü vaat ediyor. Tabi düşük sekme ve yüksek tutarlılık için Q-929 da kullanılabilir.

Rainbow Six Siege Y6S2'de Favela yenileniyor

Rekabetçi maçlarda genelde yasaklanan ve saldıran taraf için her zaman daha avantajlı olmuş Favela haritası, sonunda yenileniyor. Artık dört yanı hemencecik kırılmayacak olan yeni Favela haritasında aynı zamanda birçok görsel iyileştirme ve taktiksel değişiklik mevcut. Savunmacıların köşeye sıkıştırılmaması adına bazı girişler kapatılıp, kırılabilen bazı duvarlar artık kırılmayacak hale getirilmiş. Eski Favela haritasını da çok sevmeme rağmen yenisini girip oynama şansı bulduğumda gerçekten büyülendim. Tabi ben işin biraz tasarım kısmındayım ancak taktiksel olarak yapılan değişiklikleri Favela'da acı çekmiş her Rainbow Six Siege oyuncusu hemen hissedecektir.

Rainbow Six Siege Y6S2 yeni operatörü Thunderbird ve daha fazlası

Bütün bu taktiksel değişikliklerin yanı sıra Kurtarıcı İsa Heykeli manzarası da boyut değiştiriyor. Artık gece saatlerinde Favela'da heykelin etrafında havai fişekler patlıyor ve bunun bir görsel şölen olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca, havai fişeklerin gürültüsü, içerideki savunmacıların biraz daha rahat hareket etmesini sağlayacak kadar güzel tasarlanmış. Savunmacılar için eziyet haline gelen eski Favela, bu kötü şöhretinden Rainbow Six Siege Y6S2'de kurtulacak gibi görünüyor.

Rainbow Six Siege Y6S2 yeni operatörü Thunderbird ve daha fazlası

Rainbow Six Siege Y6S2 ile oldukça etkili birkaç iyileştirme de yolda

Önümüzdeki dönemde Rainbow Six Siege için kullanıcıların en çok beklediği birkaç özellik daha oyuna eklenecek. Bunlardan biri, ölen takım arkadaşlarınızın öldüğü konumun küçük bir simge yardımıyla görülebilir olması olacak. Daha önce kısa süreliğine öldüğü yer görünse de hayatta kalan takım arkadaşları için bir simge oluşturulmuyordu. Bu da takım iletişimi eğer kopuksa büyük kafa karışıklıklarına yol açabiliyor ve taktiksel anlamda oyunu kilitleyebiliyordu. Artık siz ya da bir takım arkadaşınız düşman tarafından öldürüldüğünde, ölüm bölgesinde bir simge belirecek ve taktiksel anlamda bunun iyi bir gelişme olduğunu söyleyebilirim.

Ayrıca artık silahların mermileri, kırılabilir duvarlarda tek atışta arka tarafın görülebildiği bir delik açmayacak. Bu sayede herhangi bir duvarın yanından geçerken minicik bir delikten sizi gören düşman, bir anda fişinizi çekemeyecek. Bunun yerine artık mermi izleri, siyah birer noktaya dönüşecek ve duvarı kırmak için birkaç mermi harcamanız gerekecek. Buna rağmen hepsi kırılmayıp, yalnızca ilk katman kırılacak ve ikinci katmana da bir o kadar mermi sıkmanız gerekecek. Ancak yakın dövüş saldırısı yaptığınızda, duvarın arkasını görebileceğiniz bir delik açabileceksiniz.

Rainbow Six Siege Y6S2 yeni operatörü Thunderbird ve daha fazlası

Yok öyle camın arkasına yatıp sazan beklemek!

Bununla birlikte duvarda tek taraflı görüntü veren bir yüzey oluşturan Mira gibi operatörlerin camları, aldıkları ilk yakın dövüş darbesiyle artık görüntü vermeyen bir yüzey haline gelecek. Buna kurşun geçirmez kameralar da dahil. Önündeki cam parçalanarak, bu yüzeylerin ve cihazların görüntü vermesini engelleyecek. Kurşun geçirmez kameralarda cam iki tarafa doğru açılarak yine de görüntü verecek ancak bu sırada ateş alırsa, cihaz patlayacak. Bu nedenle kullanırken dikkatli olmakta fayda var.

Rainbow Six Siege Y6S2 yeni operatörü Thunderbird ve daha fazlası

Ayrıca yine önümüzdeki dönemde oyuna eklenecek içeriklerden biri de ölüm sonrası kamera. Genelde ne taraftan ya da nasıl öldürüldüğümüzü eğer karşılıklı bir çatışma içinde değilsek yalnızca ölüm sonrası tekrar kamerasında anlayabiliyorduk. Gelen küçük bir düzenleme ile öldükten sonra kamera, karakterimizin arkasına doğru genişleyecek ve çevremizi son bir kez daha görebileceğiz, ardından yine ölüm tekrarı gösterilecek. Bu sayede aslında pozisyonumuzun yanlış olduğunu analiz ederken ileriye dönük notlar çıkarmamızı kolaylaştıracak bir değişikliğin geldiğini söyleyebilirim. Eğer oyunun rekabetçi boyutundaysanız, bütün bunlara dikkat etmeniz gerekiyor.

Rainbow Six Siege Y6S2 , namı diğer Northstar bomba gibi geliyor. Şimdilik yeni sezona dair size aktaracaklarım bu kadar. Yeni operatör ve değişiklikler hakkında sizler ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 03:06
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.06.2021 00:18
Maestroyu keyifle oynardim bu derece nerfte fazla ya
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.05.2021 11:29
Bu nasıl nerfdira ya.. Bu sezon bildiğin çöp olmuş. Maestro ve Mira'nın camlarının kırılabiliyor olması aşırı saçma.
Ubisoft bir şeyi de düzgün yap.
MK Okuru
MK Okuru 27.05.2021 20:22
miranın olayı çok önemli değil adam duvarın öbür tarafına geçecek de cama vuracak falan zaten iş oraya gelirse sıkıntıdasın demektir. ama maestro sağlam nerf yemiş
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.05.2021 11:14
Bu sezon gayet güzel olacak, hatta öldükten sonraki drone, kamera kullanma mekaniği de geldiğinde öldüğümüzde bile sıkılmayacağız.
MK Okuru
MK Okuru 27.05.2021 20:21
zaten ranked oynuyorsan 1 round 4 dakika sürüyor biraz sıkılıver birşey olmaz. Öldükten sonra drone ve gadget kullanma işi oyunun içine edecek
MK Okuru
MK Okuru 25.05.2021 18:24
Maestro öldürdüğüm kamerası kullanamayacak diye sevinirken, artık ölüykende kullanabilecek, o zmn niye öldü ki?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.05.2021 09:35
Jager'ı bu yüzden nerflemişler belli oldu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.05.2021 12:06
Mardeşim Mordo mereliler geliçek bekleyin yaw adamlar mordo mereli ekler bu sezon
Kalan Karakter: 300 Gönder
Rainbow Six Siege Y6S2 yeni operatörü Thunderbird ve daha fazlası
İlginizi Çekebilir