Razer Viper 8Khz, Hyperpolling teknolojisi ile geliyor

Ersin Kılıç 30.01.2021 - 13:21
Dünyanın en hızlı oyuncu faresi olduğu belirtilen Razer Viper 8Khz, Hyperpolling teknolojisi ile birlikte yeni özellikleri de getiriyor.

Razer, bugün gerçek 8000Hz saniyelik raporlama değerine (polling rate) sahip dünyanın ilk e-spor oyun faresi olan Razer Viper 8KHz'yı piyasaya sürerek geliştirdiği yeni tescilli Razer™ HyperPolling Teknolojisini duyurdu. Razer HyperPolling Teknolojisi, eylemleri düşündüğünüz anda yapmanızı sağlayacak performans için gerçek 8000Hz saniyelik rapor lama değeri (polling rate) ile endüstri standardı olan 1000Hz oranını aşarak; oyun tepkime süresi, hız ve güvenilirlikte yeni bir çağı başlatıyor.

Razer Viper 8Khz özellikleriyle dikkat çekiyor

Şu anda, piyasadaki en iyi oyun fareleri 1000 Hz'e kadar saniyelik rapor verme değerini destekliyor ve üreticiler fareleri daha doğru ve duyarlı hale getirmeye odaklanırken; tıklama ve konum verilerinin bilgisayara iletilme sıklığa çok az dikkat ediyorlar. PC'lerin daha da hızlanması ve monitörlerin daha yüksek yenileme hızına sahip olması sonucu, saniyelik raporlama değeri (polling rate), can sıkıcı mikro takılmaları ortadan kaldırabilir ve saniyenin yarısındaki hızda eylem gerçekleştirme konusunda oyun performansını önemli ölçüde artırır.

Razer’ın çevre birimleri iş birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Alvin Cheung "Gecikme, genel oyun deneyimini önemli ölçüde etkileyen çok önemli bir parça- ancak yine de çok uzun süre DPI'yı artırmaya odaklanan birçok şirket tarafından göz ardı ediliyor. DPI'dan farklı olarak, daha düşük gecikme, genel tepki süresinden önemli derecedeki milisaniye sürelerini azaltarak sıradan oyunculardan profesyonel oyunculara kadar herkese fayda sağlıyor” dedi. Rekabetçi oyuncular ve fare meraklılarından oluşan büyük bir ekiple yapılan test ve geliştirme sürecimiz sırasında, birçoğu yeni Viper 8KHz e-spor oyun faresinde bulunan HyperPolling Teknolojisini kullanırken önemli ölçüde daha yumuşak ve daha hızlı tepkime süresi aldıklarını belirtti."

En az 8 kat daha hızlı- Bu hızın arkasındaki bilim

Saniyelik raporlama değeri (polling rate), bir aygıtın verileri PC'ye bildirdiği frekanstır ve endüstri standardı 1000 Hz'e kadardır (saniyede 1000 kez raporlama). Razer HyperPolling Teknolojisi, bu standardı 8000 Hz'lik gerçek bir raporlama değeriyle aşmak için yüksek hızlı bir USB mikro denetleyici kullanır. Bu, Viper 8KHz'nin saniyede sekiz kata kadar daha fazla veri göndermesine izin vererek giriş gecikmesini 1 ms'den, milisaniyenin sadece 1/8'ine kadar etkili bir şekilde düşürür.

Razer Viper 8Khz, Hyperpolling teknolojisi ile geliyor

Razer HyperPolling Teknolojisi, bir monitörün yüksek değerdeki yenileme hızına daha iyi uyum sağlaması için daha fazla güncel veri gönderebilir. Sonuç olarak, en son rapor ile monitörün görüntü oluşturma (frame rendering) hızı arasındaki gecikme, 1000Hz raporlama hızına kıyasla çok daha azdır ve bu da daha pürüzsüz ve daha güncel imleç konumlarıyla sonuçlanır.

Gerçek 8000Hz (0.125ms) saniyelik raporlama değeri
Gerçek 20.000 DPI Odak + optik sensör
Saniyede 650 inç (IPS) / 50 G hızlandırma (acceleration )/ sektörün en iyi %99,6 çözünürlük doğruluğu
70 milyon tıklama için derecelendirilmiş 2. nesil Razer™ Optik Fare Anahtarları
Ultra dayanıklı entegre kauçuk yan tutamaklarla gerçek iki elle de kullanılabilen tasarım
%100 PTFE fare ayağı
Oyuncu seviyesi dokunsal (tactile) kaydırma tekerleği
Anında Hassasiyet Ayarı (Hazır Değerler: 400/800/1600/2400/3200)
Hibrit Bulut depolama ve yerleşik bellek (4 + 1 profil)
Gerçek 16,8 milyon özelleştirilebilir renk seçeneğine sahip Razer Chroma™ RGB aydınlatma
7 + 1 programlanabilir düğme
Gelişmiş Kalkış/İniş (Lift-off/Landing) mesafesi özelleştirmesi
Razer Synapse 3 destekli
1,8 m Speedflex kablosu
126,73 mm (Uzunluk) X 57,6 mm (Genişlik) X 37,81 mm (Yükseklik)
Yaklaşık ağırlık: 71 g (Kablo hariç)

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 19:22
Kalan Karakter: 300 Gönder
Razer Viper 8Khz, Hyperpolling teknolojisi ile geliyor
İlginizi Çekebilir