Reddit vs. Wall Street savaşında yüzü gülen çocuklar oldu

Alparslan Gürlek 3.02.2021 - 12:44
Reddit vs. Wall Street savaşında GameStop hissesinden parayı kıran Kahn, bu parayla içimizi ısıtan hareketler yaptı. Nicelerini görmek dileğiyle.

CNN tarafından bildirilene göre geçen hafta GameStop hisselerindeki yükselişlerden sonra 20 yaşındaki bir üniversite öğrencisi kazandığı paraları yerel bir çocuk hastanesine iletmek için kullandı. Correl Üniversitesi'nde bir makine mühendisliği öğrencisi olan Hunter Kahn, geçen Çarşamba GameStop hissesinden neredeyse 30.000 dolarlık nakit para kazandıktan sonra, Minneapolis'teki Minnesota Çocuk Hastanesi'ne çok sayıda Nintendo Switch Lite konsolu ve oyun bağışladı.

Reddit vs. Wall Street savaşının "Gerçek Robinhood'u" Hunter Kahn

Bildiğiniz gibi Amerika'da çocuk hastanelerinde tedavi gören çocuklar için Nintedo şirketinin de ortaklığıyla oyun istasyonları bulunuyor. Fakat bunlar her hastanede bulunmuyor. İşte geçtiğimiz günlerde GameStop hisseleri üzerinden çıkan Reddit vs. Wall Street finansal savaşında 30.000 dolar kâr elde etmeyi başaran Hunter Kahn "Mücadele ettiği insanlara benzemediğini" yaptığı cömert bağışlarla gösterdi. Aynı zamanda Kahn, bu konuda herkese ilham verdi ve teşvik etti.

Geçen ay %1625 artan GameStop hisseleri kısa pozisyondan satış yapan satıcıları müthiş zarara uğrattı. Minnesota'da yaşayan Kahn "Wall Street'teki büyük çocukların" yanlış yaptığını kanıtlama hareketine katılmak için GameStop hissesi satın almaya katıldığını söyledi. Ancak servetinin bir kısmını hastanedeki çocuklara harcamanın, parasını cebine koymaktan daha iyi hissettirdiğini söyledi. Kahn instagram gönderisinde "Wall Street'teki son olaylardan yararlanan biri olarak, kendim ve başkaları için iyi şansımızın karşılığını ödemenin önemli olduğunu düşünüyorum" diye yazdı. "Bu olaylar birçok yolsuzluğun altını çizdi ve bu güç aktarımı ile o takım elbiseli adamlardan olmamamız önemli" dedi.

Reddit vs. Wall Street savaşında yüzü gülen çocuklar oldu

Children's Minnesota Hospital, Kahn'ın bağışlarının 2.000 dolardan fazla değerde olduğunu söyledi. CNN'e e-posta ile yaptıkları açıklamada "Özellikle bu zorlu zamanlarda hastanelerimizde çocuklara neşe getirmeye yardımcı olacak bu cömert bağış için minnettarız. Topluluğumuzdaki gençlerin bağış yapmayı tercih etmesini görmek ilham verici" dedi. Bağışların arasında altı Nintendo Switch Lite, birçok oyun ve e-mağaza hediye kartı, ekran koruyucuları ve kılıflar yer alıyor. 

Büyük şirketlerin oyununu bozan bir avuç Reddit kullanıcısının yaptığı cesur girişimden sonra buradan kazanılanların da böyle güzel şeyler için kullanıldığını görmek mutluluk verici. GameStop hisselerinde neler oluyor? Eğer kaçırdıysanız buraya tıklayarak ilgili yazımıza gidebilirsiniz.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 08:01
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.02.2021 23:40
para zenginden fakire gidince işte böyle oluyor, insanın kalbi ısınıyor gerçekten
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.02.2021 17:40
oyunları ve cihazları gamestoptan alması daha anlamlı olmuş :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.02.2021 15:17
Tabii dünyada bizdeki gibi bir şey yok, özgürce hareket edebiliyorsunuz :) Ne güzel.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.02.2021 14:50
Aferim be :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bilgekhan
Bilgekhan 3.02.2021 14:17
Adam adam
Kalan Karakter: 300 Gönder
Reddit vs. Wall Street savaşında yüzü gülen çocuklar oldu
İlginizi Çekebilir