Resident Evil 6, korkuya geri dönüyor

Murat Halilbeyoğlu 7.02.2012 - 11:10
Oyunun yapımcısı: "Her tadı barındıran bir oyun yapıyoruz"
Hayatına bir korku oyunu olarak başlayan ve ilk zamanlarda bu işi gayet iyi yapan Resident Evil daha sonra bir şekilde bu çizgiden kaydı ve aksiyona döndü. Resident Evil: Operation Raccoon City'nin videolarını, görsellerini gördük ve bize korkuya dönüşten çok aksiyonun devamı gibi geldi. Şimdi sırada merakla beklenen Resident Evil 6 var ve insanlar son birkaç senedir sordukları aynı soruyu tekrarlıyor; "Bu sefer korkacak mıyız acaba?"

IGN'in dün yayımladığı bir röportaj ile bu soruya biraz şüpheyle de olsa "Evet" yanıtını verebiliriz. Nitekim oyunun yapımcısı Yoshiaki Hirabayashi oyunun tarzı ile iligli olan bu soruya Capcom'un tüm hayranlarını mutlu edecek şekilde "üst düzey bir korku" eğlencesi hazırladığını belirtti. Oyun yine korku oyunu olacak ancak bu korku öğesi her tarzda karşımıza çıkacak. Her tarzdan korku derken klasik "Köşeden ne çıkacak?" veya "O kapının arkasında ne var?" tarzında koku ile daha yeni korku öğelerinden bahsediyoruz.

Resident Evil 6, korkuya geri dönüyor
"İnsanlar çok farklı şeylerden korkuyor ve RE6 ile biz de herkese yönelik farklı türde korku öğeleri çıkartmaya çalışıyoruz. Bu oynanış açısından da geçerli olacak. RE'deki aksiyon öğelerini seven insanlar da mevcut, hayatta kalma öğelerini seven insanlar da. Bizim tek istediğimiz tüm bunları dengeli bir şekilde hazırlayıp bütün hayranların kendi sevdikleri bir noktayı yakalayacağı bir oyun hazırlamak."

Kendisine basın toplantısındaki açıklamasından yola çıkarak oyunun ölçeği (genişliği) ve hikayesi ile ilgili, böyle büyük bir ölçekte, korku öğesini yaşatmanın zor olup olmadığı sorulduğunda ise Yoshiaki Hirabayashi şunları söyledi:

"Bence hikayenin ölçeği ve kokru elementleri arasında bir uyumsuzluk olmaz. Bahsedildiği gibi korku "bir anlık mutlak terör"den kayanaklanan bir duygudur ki oyuncular bu anda kendilerini savunmasız hissederler. Lakin biz gerçek korkunun sadece ekranda görünenden ibaret olmadığını düşünüyoruz. Hikaye, ölçek, çevre ve hatta karakterler arasındaki ilişki bile bu gerçek korku tecrübesinde bir yer alır."

Evet, kısacası Yoshiaki Hirabayashi bizlere Resident Evil 6'dan herkesin kendi sevdiği tadı bulacağını ve tıpkı eski günlerdeki gibi korkacağımızı belirtiyor. Şimdi ne desek boş bütün bunları 20 Kasım'da kendi gözlerimiz ile görüp değerlendireceğiz.
Yorumlar 49
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2024 16:33
Kalan Karakter: 300 Gönder
Resident Evil 6, korkuya geri dönüyor
İlginizi Çekebilir