Resident Evil Village ışın izleme yalnızca AMD kartlarda olacak

Alparslan Gürlek 4.03.2021 - 11:28
AMD yeni RX-6700 XT ekran kartını duyururken Resident Evil Village için de PC'de ışın izleme müjdesini verdi. Ancak yalnızca AMD kartlar için onaylandı.

AMD yeni RX 6700 XT ekran kartını bu sabaha karşı duyurdu ve Resident Evill Village için sevindirici haberler getirdi. Oyunun PC için çıkacak sürümü ışın izleme desteğine sahip olacak ancak beklediğiniz gibi, şimdilik yalnızca AMD ekran kartları için onaylandı.

Resident Evil Village ışın izleme yalnızca AMD kartlarda olacak

Resident Evil Village ışın izleme desteğiyle geliyor

Şimdilik yalnızca AMD kartları için onaylanan oyunun ışın izleme desteği yine de biraz daha fazlasını istiyor. AMD RX 6700 XT oyunu ışın izleme desteğiyle oynamak için yeterli olmayacak. Bunun yerine Resident Evil Village ışın izleme teknolojisi için RX 6800 XT'yi öneriyor. Aynı zamanda bir Ryzen 5 1600 işlemcinizin olması da gerekecek. Yine de heyecan verici bir haber, grafik karşılaştırmasını görmek için hemen alt taraftaki videoyu izleyebilirsiniz.

Işın izlemenin oyunlar üzerinde etkisinin oldukça yüksek olduğunu biliyoruz, hatta izlemediyseniz Cyberpunk 2077'de RTX ne kadar fark ediyor? Videomuzu da haberin en sonuna iliştireceğim. Resident Evil Village için de durum diğer oyunlarda olduğundan farklı değil. Özellikle PS5 demosunda gördüğümüz ilk bölümün yapısı ışın izleme teknolojisi ile birlikte oldukça değişiyor. Tabi ışın izleme olması sizin için çok önemli değilse AMD size oyunu oynamak için Ryzen 5 1600 işlemci ve RX 5700 ekran kartı öneriyor. NVidia tarafında ise resmi sistem gereksinimleri yayınlanmadığı için henüz bir bilgi yok.

Resident Evil serisinin son oyunu Village 7 Mayıs 2021'de yayınlanacak. Daha öncesinde yayınlanacak bir demo -daha önce yayınlanan demo PS5 içindi- sayesinde de ışın izleme teknolojisini oyunu satın almadan deneyebileceksiniz. Aynı zamanda eğer hala izlemediyseniz ve merak ediyorsanız PS5 demosunu oynadığımız videoya da buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Son haberlerde oyunun haritası ortaya çıkmıştı ve hikaye sırasında gideceğimiz bölgeleri gösteriyordu. Castle Dimitrescu ile başlayan yolculuğumuz oyunun hikayesi boyunca farklı bölgelere taşınacak ve klasik serinin gerilimi her zamankinden de yüksek olacak gibi görünüyor.

Haberin başlarında bahsettiğim "Cyberpunk 2077'de RTX ne kadar fark ediyor?" videomuzu hemen alt tarafa bırakıyorum. Sizce ışın izleme RE: Village'de ne kadar fark etmiş? Görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 04:18
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.03.2021 10:43
Işın izleme rtx değil mi? Rtx nvidia da var. Sadece amd de olmaz o iş.
MK Okuru
MK Okuru 6.03.2021 12:15
Senin anlayacağın dilde, rtx AMD de de var.
MK Okuru
MK Okuru 5.03.2021 12:26
RTX teknolojinin adı bir çok filmde uzun süredir kullanılan bir şey, sadece Nvidia kartlarına özel bir durum değil. Onlar sadece ismini öyle koydu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.03.2021 22:56
Arkadaş Google Translate ile mi çeviriyorsun? Teknik konular çevrilmez, ki herkes anlayabilsin. Raytracing desene.
----------------
Selamlar, geri bildiriminiz için teşekkürler. Bu kelimelerin dilimizde de karşılıkları olduğu sürece, tercihim Türkçe karşılıklarını kullanmaktan yana. Böylece kullanımını sıklaştırarak teknik kelimeleri dilimize kazandırabiliriz diye düşünüyorum. Bu da anlaşılırlığı zaman içinde yükseltecektir. Sevgiler.
MK Okuru
MK Okuru 6.03.2021 04:14
Işın izleme deyince, rayrtack oldugunu anlayamıyor musunuz? Zihninizde bir ışık belirmiyor mu?
Editörü bu konuda destekliyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.03.2021 22:45
Merlin bi bıkmadın şu cyber haberlerinden yeter artık baydı alakasızca her 5 haberin birinde konu cyberpunk la alakası yokken patt diye cyberpunk dan bahsediyorsun gına geldi artık insanları bıktırdın ...
Kalan Karakter: 300 Gönder
Resident Evil Village ışın izleme yalnızca AMD kartlarda olacak
İlginizi Çekebilir