Resident Evil Village oynanış videosu ve yeni detaylar

Ersin Kılıç 16.04.2021 - 00:43
Capcom düzenlediği yeni sunumda Resident Evil Village oynanış videosu dışında oyuna dair yeni özellikleri ve bilgileri de serinin hayranları ile paylaştı.

Resident Evil Village oynanış videosu yayınlandığı gibi oyun hakkında birçok yeni bilgiye kavuşma şansına da eriştik. Capcom geçtiğimiz dakikalarda Resident Evil Village (RE8) için özel bir sunuma daha imza attı. Bu sunumda hem RE8 hem de serinin gidişatı hakkında önemli bilgilere yer verildi.

Daha önce düzenlenen sunumda oyunun çıkış tarihini paylaşan Capcom, bu sefer hem Resident Evil Village, hem Netflix'te yayınlanacak animasyon dizisi hem de diğer konular hakkında çok daha detaylı bilgiler sundu.

Resident Evil Village oynanış videosu yayınlandı

Resident Evil Village sunumu yeni bir oynanış fragmanı ile açıldı. Daha önce görmediğimiz birçok sahneyi içerisinde barındıran bu videoda hikaye adına oldukça önemli detaylara da yer verilmiş. Bu videoda ayrıca ilk defa kasabada olan diğer karakterlere yer verildiğini de görüyoruz. Açıkçası bu videonun hikaye adına oldukça merak edeceğimiz detayları barındırdığını da söyleyebiliriz.

7 Mayıs 2021 tarihinde PC, PS4, PS5, Xbox Series X / S ve Xbox One platformları için çıkacak oyunda Resident Evil VII oyunundan hatırlayacağımız Ethan Winters karakterini bir kez daha kontrol edeceğiz. RE7'den birkaç yıl sonrasında geçecek olan oyunda daha önce açıklandığı gibi Ethan ve Mia'nın çocuklarının kaçırılışına şahitlik edeceğiz. Zaten çocuklarının kaçırılması ile birlikte Ethan bu sefer oyuna da adını veren kasabaya doğru yolculuğa çıkacak. Tabi kaçıran kişinin Chris Redfield olması ve fragmanlarda da gördüğümüz üzere Mia'nın kafasına sıkması hikaye adına çok fazla merak edilen nokta bulunduğunu gösteriyor olacak.

Resident Evil Village Demo duyurusu geldi

Hikaye videosunun ardından oyunun yeni demo süreci de duyuruldu. Daha önce hatırlayacağınız gibi Maiden isimli bir demo duyurulmuş ve Lady Dimitrescu'nun kalesinden kaçmaya çalışan bir hizmetliyi kontrol etmiştik. Bu yeni demo sürecinin Maiden'in aksine oyunun çıkacağı tüm platformlara geleceği de açıklandı. Silahlı çatışma dinamiklerini de deneyebileceğimiz bu demoya süreç dememizin nedeni ise birkaç ayaktan oluşacak olması. İlk olarak 17 Nisan'da sonrasında ise 24 Nisan'da farklı demo süreçleri ile karşılaşacağız. Demonun ilk ayağı PS5 ve PS4'te bugünden itibaren ön yüklemeye açılacak.

Oyuncular, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X | S, Xbox One, Steam ve Stadia için sınırlı süreli bir demo ile oyunun köy ve kale bölgelerini 60 dakikaya kadar keşfedebilirler. Bu çok platformlu demo, Avrupa sakinleri için 2 Mayıs 03:00 itibarıyla 24 saat boyunca erişilebilir olacak ve 30 Nisan 03:00 itibarıyla ön yükleme seçeneği ile başlayacak. Çoklu platform demosunun öncesinde, PlayStation 5 ve PlayStation 4 oyuncuları, her bölüm için 30 dakika oynamak için 8 saatlik bir zaman aralığına sahip olacakları iki erken erişim fırsatına sahip olacaklar. İlk tarih, köy bölümü 18 Nisan 20:00'de başlayacak ve 16 Nisan 02:00 itibarıyla ön yükleme seçeneği ile sunacaktır. İkinci bir tarih, kale alanını 25 Nisan 20:00 ile 16 Nisan 02:00 itibarıyla ön yükleme seçeneğiyle birlikte sunacaktır. 

Resident Evil Mercenaries modu duyuruldu

Demonun ardından daha önceki bazı oyunlarda da gördüğümüz Resident Evil Mercenaries modu duyuruldu. Bölgeleri en kısa sürede bitirmeye çalışacağımız bu oyun modunda upgrade sistemine de yer verilecek. Mercenaries modunda ayrıca karakterimizin bazı özellikleri de bulunacak ve topladığımız puanlar ile bu özelliklerin kilidini açmaya çalışacağız.

Ayrıca 25.yılınu kutlayan oyun için başta Re-Verse oyunu olmak üzere masa oyunları, kart oyunları gibi birçok içeriğe de yer verileceği belirtilmiş. Ayrıca 22.yıl şerefine Shuhei Yoshida gibi ünlü yapımcıların seri hakkındaki görüşlerine de yer verilmiş.

Resident Evil Village oynanış videosu içerisinde sabah saatlerinde ortaya çıkan upgrade özelliklerine de yer verildiğini görüyoruz. Oyunda avlayacağımız keçi, balık, domuz ya da tavuk gibi hayvanlar sayesinde karakterimizin daha güçlü olmasını sağlayabileceğiz. Ayrıca etraftan topladığımız para ve değerli eşyalar sayesinde sahip olduğunuz silahlar üzerinde de güncellemeler yapabileceksiniz. Yani silahın atış gücü, şarjör değiştirme hızı ya da mermi kapasitesi gibi konularda güncelleme yapılabilecek.

Tüm bu özellikleri tabi ki yeni satıcımız Duke bize sağlayacak. Görsel anlamda ve sanat tasarımı yönünden ilgi çeken oyunda yine FPS kamera açısı bulunuyor. Tıpkı RE7'de olduğu gibi önemli karakterler ile mücadele içerisine gireceğiz. Bildiğiniz gibi devasa boyu ile dikkat çeken Lady Dimitrescu şimdiden serinin en çok konuşulan karakterlerinden biri olmuş durumda. 

Resident Evil Village oynanış videosu ve yeni detaylar

Resident Evil 4 Oculus Quest 2 için geliyor

Resident Evil Village ve Netflix'te yayınlanacak Infinite Dakrkness videosundan sonra Resident Evil 4 Oculus Quest 2 için duyuruldu. 21 Nisan'da daha fazla bilgi verilecek olan bu sürümde dikkat çeken en önemli değişiklik ise TPS kamera açısının doğal olarak FPS'e çevirilmiş olması. Oyun tamamen VR'a özel olarak yeniden tasarlanmış diyebiliriz.

Yorumlar 18
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 11:22
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2021 14:56
Yav, sırf kontrol ettiğimiz karakterin gözünden çevreyi (daracık) görebildiğimiz, örneğin Call of Duty gibi RE oyunu mu olurmuş? Bu gereksiz saçmalığı RE7 oyununda da yapmışlardı, hiç oynamamıştım, aynı zırva oynanışı olan çöp RE V. oyununu da oynamayı da düşünmüyorum! Umarım özüne döner bu oyun!
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2021 23:25
System32 / Kimseyi terslemek gibi niyetim yoktu ama dışarıdan öyle anlaşılıyorsa muhataplar kusura bakmasın lütfen! Sadece sevdiğim bir seri olan RE oyununun (oynanışının) can sıkıcı hale getirilmesi üzdü, o kadar! Öfkemin tek sebebi buydu! Neyse, değmez ama... Saygılar! :)
System32
System32 19.04.2021 13:57
fazla gerginsin biraz sakin ol insanları tersleyerek cevap vermene gerek yok kapiş ?
MK Okuru
MK Okuru 17.04.2021 12:47
23:00 / Ben ne demişim, sen de ne anlamışsın... O dediğin tuş, benim istediğim özelliği sağlamıyor! Ben kontrol ettiğim karakterin TAMAMINI (arkadan hareketli kamera ile...) görmek istiyorum, RE serisinde ve diğer bu tarz oyunlarda! FPS oynamak istersem pek çok savaş oyunu var zaten! Kapiş?
MK Okuru
MK Okuru 17.04.2021 12:41
05:03 / Yorumumdan bunu mu anladın? Hıh! Ben zaten bu tarz görüş açısı, o tür FPS oyunlarda olmalı anlamında yazmıştım zaten! Onun dışında, RE beceremiyor değil, aksiyon-korku oyununda FPS olmaz diyorum, hepsi bu... Diğer FPS oyunlarına laf söyleyen yok! Şimdi çaktın mı köfteyi?
MK Okuru
MK Okuru 17.04.2021 05:03
call of duty o işi başarıyor ama . re serisi beceremiyor 2 si farklı şeyler
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2021 23:00
görüş açısını genişletirsin :D field of view diye bi seçenek vardır illa ki o zaman geniş geniş görürsün ne varsa
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2021 17:46
Bumu lan yeni nesil konsolların grafikleri yazık vallahi billahi para tuzağı
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2021 16:24
Vuruş hissiyati düsük..grafikler zayif ama atmosfer kendine cekiyor bi sekilde..cikana kadar eksikleri tamamlarlarsa oyunsuz bu donemde iyi gelir
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2021 00:21
Iyıkıde ps5 te oyun yok. Bu halde millet ps5 alabilmek için marketleri yağmalıyor. Ya oyunları da olsaydı neler olacaktı bir düşünün. Bence Sony ve Xbox ellerindeki bombaları patlatmadılar henüz. Konsollar belirli bir satış rakamlarına ulaşsın savaş o zaman başlayacak.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.04.2021 21:57
Sirt kamerasi iyi olur bu oyuna aslinda , ama oda korkuyu alir işte böyle iyi
Kalan Karakter: 300 Gönder
Resident Evil Village oynanış videosu ve yeni detaylar
İlginizi Çekebilir