Resident Evil yapımcısı Hiroyuki Kobayashi yeni oyun stüdyosu kuruyor

Murat Oktay 2.11.2022 - 14:53
Eski Resident Evil yapımcısı Hiroyuki Kobayashi, Çinli yayıncı ve geliştirici NetEase çatısı altında yeni bir oyun stüdyosu açıyor.

Resident Evil serisinin yapımcısı rolüyle tanınan Hiroyuki Kobayashi, Çinli yayıncı NetEase altında yeni bir stüdyo açıyor. Kobayashi, orijinal Resident Evil ve Resident Evil 4'de yapımcı, Resident Evil 6'da ise yönetici yapımcı  olarak görev yaptı. Orijinal Resident Evil'in hazırlanması sırasında da Capcom'da çalışan bir programcı olan Kobayashi, yeni girişimi için "NetEase'i oyun alanında daha ileri taşıyacağını" söylüyor.

Hiroyuki Kobayashi ve NetEase ortaklığı

Son yıllarda NetEase'in adını çok daha fazla duymaya başladık. Özellikle Blizzard ile yaptığı Diablo Immortal anlaşması sonrasında adını duymayan oyuncu pek kalmadı. Firma ayrıca Heavy Rain'in geliştiricisi Quantic Dream'i alarak bu yıl daha da genişledi. NetEase ayrıca No More Heroes geliştiricisi Grasshopper Manufacture'ı satın almıştı.

Hiroyuki Kobayashi ve NetEase ortaklığı

NetEase daha çok mobil alanda yapımlar piyasaya sürse de bu yeni satın almalar ve büyümeler ile konsol ve PC oyun pazarına da iddialı ürünler sunmak istediğini gösteriyor. 

Kobayashi'nin yeni stüdyosu GPTRACK50 Studios olarak adlandırılacak ve Japonya'nın Osaka kentinde bulunacak. Şirketin başkanı olarak görev yapacak olan ünlü yönetmen, uzun yıllardır aksiyon ve korku oyunu türlerinde büyük bir etki yarattı. Bu sebeple, özellikle Resident Evil hayranlarının GPTRACK50 Studios'dan gelecek yapımları heyecanla bekleyeceklerinden eminiz.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 19:30
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.11.2022 23:10
Re1234 iyi herisi çöp villagede iyi re4 remake iyi bir oyuna benziyor görücez
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.11.2022 19:28
Re1 güzeldi.Re4 te güzeldi ama re6 facia.Oyunu değiştiricez diye aksiyon filminin oyununa benzettiler.
MK Okuru
MK Okuru 4.11.2022 17:45
re4ü ve re1ı bu yapmadı shinji mikami koltuktaydı o zamanlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
Resident Evil yapımcısı Hiroyuki Kobayashi yeni oyun stüdyosu kuruyor
İlginizi Çekebilir