Richard Branson uzaya çıkan ilk milyarder oldu

Ersin Kılıç 12.07.2021 - 11:46
Virgin Galactic kurucusu Amerikalı milyarder Richard Branson, uzaya çıkan ilk özel sektör temsilcisi olarak tarihe geçti

Amerikalı milyarder Richard Branson uzaya çıkan ilk özel sektör temsilcisi olarak tarihe geçmiş oldu. Uzay yarışları bildiğiniz gibi uzun süredir konuşuluyor. Bu konuda Elon Musk ön plana çıkan isim olsa da kendisi uzaya çıkma girişiminde henüz bulunmamıştı. Diğer taraftan Amazon kurucusu Jeff Bezos'un da uzaya çıkma girişimleri olduğunu ve bunun için 30 milyon dolara yakın bir para ödediği açıklanmıştı.  çok konuşulan bu iki isim arasından sıyrılan Richard Branson ise dün gerçekleştirdiği uçuş ile birlikte uzaya çıkan ilk milyarder oldu.

Richard Branson: "Neler yapabileceğinizi düşünün"

Amerika'da Virgin Galactic şirketinin kurucusu olan Richard Branson sık sık özel hayatı ile gündeme gelen bir isim olmuştu. Bu sefer VSS Unity ile tam mürettebatlı ilk test uçuşunu gerçekleştiren Richard Branson, tüm bu yolculuğunu canlı yayında paylaştı. Önümüzdeki yıl biletli olarak müşterilerini uzaya çıkarmaya başlayacak olan şirketin kurucusu bu faliyete geçmeden önce bu yolculuğu kendisinin test etmek istediğini ve nasıl bir his olduğunu görmek istediğini dile getirmişti.

VSS Unity, öncelikle VMS Eve adlı çift gövdeli bir taşıyıcı jet tarafından 50.000 fit yüksekliğe taşındı ve buradan serbest bırakılarak atmosferin dış tabakası olan termosfere fırlatıldı. Zirve noktasında yer çekimsiz ortamda bir açıklama da yapan Branson, bunun çocukluk hayali olduğunu dile getirdi. Gençlere bir mesaj da veren Branson, zirve noktasında şu açıklamalara imza attı.

"Aşağıdaki tüm çocuklar, bir zamanlar yıldızlara bakarak hayalleri olan bir çocuktum. Şimdi bir yetişkinim, bir uzay gemisinde birçok harika yetişkinle birlikte güzel, güzel dünyamıza yukarıdan bakan bir insanım. Gelecek nesil hayalperestler için, eğer biz bunu yapabiliyorsak, sizin neler yapabileceğinizi bir hayal edin!"

Richard Branson uzaya çıkan ilk milyarder oldu

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 01:01
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.07.2021 19:47
Gittin mi gittim.
Dostlar alışverişte görsün.
Gitti geldi
Yükseldi geri indi.
Adıda uzaya gitmek oldu.
MK Okuru
MK Okuru 13.07.2021 11:09
Naapsındı, iki+1 ev kurup yerleşecek miydi uzaya?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.07.2021 10:05
"...Gelecek nesil hayalperestler için, eğer biz bunu yapabiliyorsak, sizin neler yapabileceğinizi bir hayal edin!" bizde de o kadar para olsa yapardık dayı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.07.2021 15:01
Düz dünyacılar şaşkın.
MK Okuru
MK Okuru 12.07.2021 21:54
Dunya düzdür gardasim yuvarlak olsa duramazsın. Yercekimi batıl inanç!!!
Kalan Karakter: 300 Gönder
Richard Branson uzaya çıkan ilk milyarder oldu
İlginizi Çekebilir