Riddick’in PC versiyonunda DRM fırtınası

Sami Türk 3.06.2010 - 12:31
Riddick’in PC versiyonunda DRM fırtınası

Aksiyon oyunu "The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena’nın" PC sürümü, pakette gelen kodu ve mecburi online aktivasyonuyla azami 3 bilgisayara kurulabiliyor. Bu çerçevede Atari’ye göre, oyuncu bilgisayarının donanımını değiştirir veya işletim sistemini tekrar kurar ve bu sebepten oyunu tekrar aktive etmesi gerekirse, bu da yeni kurulum sayılıyor. Bilgisayarda bir şey değişmediği müddetçe de oyun, bir kez aktivasyondan sonra, istendiği kadar kaldırılıp tekrar kurulabiliyor. Atari, Amerikan medyasına, oyunun “haklı durumlarda” hotline üzerinden daha fazla sayıda aktivasyonunun yapılabileceğini bildirdi.

Bu durum, neticeleri itibariyle "Spore’u" andırıyor: EA’nın geliştirme oyunu "Spore’da" olduğu gibi," The Chronicles of Riddick’in" Amazon.com sayfasında, hiddetli müşteriler 1 yıldız değerlendirmeleri verip aynı zamanda da kullanılan DRM sistemi hakkındaki öfkelerini dile getiriyorlar.

"Spore" hakkında Amazon.com’da 3.000’in üzerinde değerlendirme var ve bunların çoğu DRM tedbirleri dolayısıyla olumsuz nitelikte. Bu kopya korumasına rağmen oyun, 2008’de BitTorrent üzerinden korsan kopyası en çok yapılan yazılımdı. Golem.de ile konuşmalarında ise, Electronic Arts çalışanları, yayıncının “hassas” bir konu olan Digital Rights Management (DRM – Dijital Haklar Yöneticiliği) hakkında hatalı davrandığını ifade ettiler. O zamanki karışıklığın neticesi olarak da EA, 2009 haziran başında çıkarılacak olan "The Sims 3’ü", online aktivasyon gerektirmeyen bir kopya korumayla piyasaya sürecek ve böylece basit bir şifre girmekle sınırsız kurulum mümkün olacak.

KAYNAK
Riddick’in PC versiyonunda DRM fırtınası
golem.de


Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 11:37
Kalan Karakter: 300 Gönder
Riddick’in PC versiyonunda DRM fırtınası
İlginizi Çekebilir