Robin Hood bilgisayar korsanları ile tanışın

Murathan Özlü 28.05.2022 - 17:23
GoodWill adındaki Robin Hood bilgisayar korsanları kurbanlarını, ancak zor durumda olan insanlara yardım etmeleri gibi şartlar karşılığında rahat bırakıyor

Robin Hood bilgisayar korsanları, kurbanlarından "ilginç" taleplerde bulunuyor. Hindistan, Mumbay asıllı hacker grubu GoodWill, kurbanlarının bilgisayarındaki dosyaları zararlı dosyalar ile kilitledikten sonra geri açabilmeleri için para istemiyorlar. Onun yerine, sapkın bir Robin Hood edası ile kurbanlarına üç farklı "sosyal yardım" görevi veriyorlar.

Robin Hood bilgisayar korsanları kurbanlarını hayırseverlik karşılığında rahat bırakıyorlar

GoodWill'in, hackledikleri kişilerden istedikleri ilk eylem, "sokakta yatan, ihtiyaç sahibi insanların kıyafet ve yorgan ihtiyaçlarını karşılamaları" ve bu süreci videoya çekmeleri. Ardından video kaydını Facebook, Instagram ve Whatsapp'a yüklemeleri.

Diğer talepleri ise, akşam saatlerinde, mahallelerinde yaşayan, 13 yaşın altındaki 5 yoksul çocuğu en yakın Dominos, Pizza Hut veya KFC restoranına götürmeleri. Ardından çocuklar ne istiyorlarsa almaları ve onları mutlu etmeleri. Ve yine kanıt olarak bu süreci videoya çekip sosyal medyaya yüklemeleri.

Robin Hood bilgisayar korsanları
Goodwill isimli grubun son talebi ise, ihtiyaç sahibi birinin sağlık masraflarını karşılamaları ve daha önceki taleplerde olduğu gibi kanıtı sosyal medyaya yüklemeleri. Goodwill isimli hacker grubu, bu yöntemle ihtiyaç sahibi insanlara yardımının dokunmasını amaçlıyor olabilir, ancak bilgileri çaldıkları ve kurbanlarının tüm güvenliğini tehdit ettikleri de bir gerçek.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 14:57
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.05.2022 19:23
İhtiyaç sahiplerine iş bulsunlar iş. Bu çingeneler ancak dilencilikten anlıyor. Sokaktaki adama yorgan versen ne olacak yorganla sokakta yatacak. Fakir çocuğa pizza ısmarlasan ne olacak yarın gene aç olacak. İş iste burs iste
MK Okuru
MK Okuru 29.05.2022 14:24
aynen
Kalan Karakter: 300 Gönder
Robin Hood bilgisayar korsanları ile tanışın
İlginizi Çekebilir