Rocket League 5. yılında 29 milyar gole ulaştı

Alparslan Gürlek 8.07.2020 - 13:39
Psyonix tarafından geliştirilen Rocket League dün itibariyle 5. yaşına girdi. Oyun için toplanan istatistiklerin derlenmesiyle 29 gol atıldığı açıklandı.

Dün itibariyle 5. yılına girmiş olan Rocket League için istatistikler oyuncuların tam 29 milyar gol attığını gösteriyor. Psyonix tarafından 7 Temmuz 2015 yılında çıkan oyun beşinci yılını kutluyor.

Rocket League 5 yılda 29 milyar gole ev sahipliği yaptı

Bundan on yıl önce biri çıkıp size "bilgisayarda dijital arabanızla futbol oynayabileceksiniz" deseydi bu çok uçuk gelebilirdi. Ancak yolcuğuluğa Super Acrobatic Rocket Powered Battle Cars ismiyle çıkan, ardından Unreal Engine 3 teknolojisiyle tanışıp çığır açan Rocket League tam da bunu sağlıyor.

Rocket League 5. yılında 29 milyar gole ulaştı

Özelleştirebildiğiniz çeşitli arabalarla farklı sayılarda takımlara dahil olup kazanmak için mücadele ettiğiniz RL 5. yılını kutluyor. Özellikle oyuncuların istatistiklerini toplama konusunda büyük özen gösteren Psyonix bu istatistikleri derlemiş. Rocket League topluluğu oyunun çıkışından bugüne kadar toplam 29 milyar gole imza atmış. Öğrenmesi zor, uzmanlaşması daha zor diyebileceğimiz oyunda ne çılgın insanlar ne çılgın hareketler yapıyor görmelisiniz.

Rocket League'de 29 milyar gol atılması için ise her beş saniyede bir 184 golün atılmış olması gerek. Oyunun aktif kullanıcı sayısı ortalaması Steam üzerinde 10,789 kadar gözüküyor ve geçtiğimiz Nisan ayında bu rakam 54,133'e kadar yükselmişti. Bugüne kadar atılan goller için hesaplama yapacak olursak bize her günün her anı 11,040 aktif oyuncu gerekiyor ki büyük konsol kitlesini hesaba katarsak bu rakam RL için gayet mümkün.

Benim de uzun zamandır severek oynadığım oyun üzerinde bir yığın golüm olmuş durumda. Topluluğun 29 milyar gol atmasında 13,798 gol kadar katkım olduğunu bilmek güzel. Kendisini diğer oyunlardan çekip ayıran, her an çerez niyetine girip oynanabilecek bir oyun olmasıyla Psyonix'in göz bebeği 5 yıldır başarısını sürdürüyor. Gerek rekabetçi modlarıyla size terler döktürmesi, gerek ise serbest stil takılabildiğiniz sıradan oyun modları oyunun ve karşılaştığınız insanların çeşitliliğini artırıyor.

Şuanda oyun 5. yılını kutluyor ve bu nedenle bir etkinlik yapmakta. Oynadığınız ve kazandığınız maçlardan topladığınız puanlar ile etkinliğe özel ödül mağazasından çeşitli eşyalar alabiliyorsunuz. Ayrıca Altın Yumurta alarak da ödül mağazasında bulunmayan eşyalardan birini rastgele olarak elde edebilirsiniz. Hemen hemen her dönem bu tarz bir etkinlik yapılan oyun için 5. yılında da aynı şekilde bir etkinlik yapılıyor. Yalnız belirtmem gerekir ki bundan önceki yapılan etkinliklerde ödüller daha cazipti.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 11:51
Kalan Karakter: 300 Gönder
Rocket League 5. yılında 29 milyar gole ulaştı
İlginizi Çekebilir