Rockstar, eski GTA geliştiricisinin videosuna telif atmış

Alparslan Gürlek 22.08.2022 - 12:09
İlk GTA oyununun geliştiricilerinden Mike Dailly'nin eski geliştirme materyallerini gösterdiği videoya Rockstar'dan telif şoku...

Rockstar Games'in orijinal Grand Theft Auto oyununda geliştirme ekibinde yer alan isimlerden biri olan Mike Dailly'nin eski geliştirme materyallerini gösterdiği iki videosuna şirketten telif hakkı ihtarı yapıldığını iddia ediyor. DMA Design'ın (şimdi Rockstar North olarak geçiyor) kurucularından biri olan Dailly, yayınladığı bir tweet ile Rockstar'ı eleştirdi.

Rockstar eski GTA geliştiricisine bile telif atıyor

Mike Dailly yayınladığı Twitter gönderisinde Rockstar'dan yana sert konuştu. "... bulabildikleri herhangi bir GTA videosuna -benim iki Prototype videom da dahil- bile telif hakkı ihtarı yayınladıklarını görüyorum" ifadelerini kullandı. Cümlenin girişinde ise küfürlü kelimeler sarf etti. "Şimdi de oyun üzerinde herkesin yaptığı işleri yayınlamalarını ve aynı zamanda tüm eski geliştirme videolarını engellemeye çalışıyorlar."

Rockstar, eski GTA geliştiricisinin videosuna telif atmış

Bu gelişmeler, Dailly'nin yayınladığı Prototype geliştirme süreci videolarının Rockstar tarafından telif hakkı ihtarı ile yayından kaldırılmak istemesinin ardından geliyor. Söz konusu video, GTA'nın orijinal sürümlerinden birini gösteriyordu ve 90'ların ortalarında Lemmings serisinin en iyi tanındığı dönemlerde Dundee merkezli DMA Designs tarafından geliştiriliyordu. Grand Theft Auto serisinin geliştirme sürecini açıklayan belgeler çok nadirdir ve genelde seride çalışmış eski geliştiricilerden gelen videolarla ortaya çıkarlar.

Dailly'nin iddiası ise şu anda Rockstar'ın bu videoları ortadan kaldırmaya çalışması. Kendisine de yayınladığı Prototype videoları nedeniyle telif hakkı ihtarı yapılmış. Rockstar konuyla ilgili henüz hiçbir yorum yapmadı. Şirket son zamanlarda iyice gündeme gelen GTA 6 ile anılıyor.

GTA 6'dan gelen son haberler oldukça çarpıcıydı. Oyunun Miami merkezli bir bölgede geçeceğini ve oynanabilir bir kadın karaktere sahip olacağı iddia ediliyordu. Öyle ki oyunun karakterlerinin hikayesine dair büyük teoriler ortaya atıldı ve gerçek hayattaki iki suç makinesi de bu karakterlere ilham olmuş olabilir deniyor.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 09:36
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.08.2022 15:49
Want dit is net 'n paar maande, is dit nie jy nie?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Rockstar, eski GTA geliştiricisinin videosuna telif atmış
İlginizi Çekebilir