Rockstar Games, Covid-19 için bağış yapacaklarını duyurdu

Ersin Kılıç 1.04.2020 - 15:31
Oyun sektörünün önemli firmalarından biri olan Rockstar Games, Covid-19 yani Koronavirüs Salgını nedeniyle bağış yapacaklarını duyurdu.

Rockstar Games yaptığı açıklama ile online kazançlarından belli bir miktarını Covid-19, yani Koronavirüs Salgını nedeniyle bağışlayacaklarını duyurdu. Bildiğiniz gibi bu salgın ülkemiz dahil olmak üzere dünyanın hemen hemen tamamına yayılmış durumda. her geçen gün ölü ve vaka sayısı artıyor. Ülkeler dışında özel sektörden de bu virüse karşı alınan önlem ve bağış haberleri ile karşılaşabiliyoruz. İşte bu bağışlara Rockstar Games'in katılacağı da açıklandı.

Rockstar Games, Covid-19 için bağış yapacaklarını duyurdu

Firmanın sosyal medya hesaplarında bu bağış sistemiyle ilgili detaylar ile birlikte bağış miktarıyla alakalı açıklamalar da yapıldı. Bu duyuruya göre firma 1 Nisan'dan itibaren Mayıs ayının sonuna kadar online içeriklerden elde edilen kazancın %5'ini bu salgını önlemek için bağışlayacak. "Bu bağış miktarı yerel topluluklar ile birlikte Covid-19 ile direkt olarak mücadele eden organizasyonlara yapılacak." açıklaması ile birlikte operasyonun Amerika, İngiltere ve Hindistan ofisleri tarafından takip edileceği belirtilmiş.

Rockstar Games, Covid-19 için bağış yapacaklarını duyurdu

Yani GTA V Online ve Red Dead Redemption 2 Online içeriklerinden sağlanan kazancın %5'i bağışlanacak. Bu rakam ilk etapta küçük gibi görünebilir fakat firmanın Online içeriklerden çok yüklü bir kazanç elde ettiği biliniyor. Bu durumun yeni GTA oyununun gecikmesine sebep olduğu daha önce çok kez rapor edilmişti. yani oran küçük gibi gözükse de toplama vurulduğunda önemli bir bağış olacağını düşünüyorum. Daha da önemlisi Rockstar gibi firmaların bu tarz bağışları salgına karşı önlem için önemli bir meblağ olacaktır. En azından hiç yapmamaktan iyidir de diyebiliriz. 

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 11:43
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.04.2020 17:17
Sen bi gta oyununu çıkar piyasaya 10 senedi bir gta _ rdr yapılmaz kim öle kim kala online ile milleti kandırmayın 2 yılda 1 rdr'de çıkacak gta'da biraz adam olun
MK Okuru
MK Okuru 2.04.2020 17:50
Ulan yarına çıkacağın belli değil, şu salgın durumunda hala oyun derdindesisin ya yuh.
MK Okuru
MK Okuru 1.04.2020 19:46
tm
MK Okuru
MK Okuru 1.04.2020 19:15
Adamlar seni mi takacak :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
Rockstar Games, Covid-19 için bağış yapacaklarını duyurdu
İlginizi Çekebilir