Take-Two GTA oyunlarının remastered sürümleri hakkında konuştu

Alparslan Gürlek 9.02.2021 - 12:21
Pazartesi günü yapılan bir kazanç çağrısında Take-Two, GTA serisinin remastered sürümleri hakkında açıklamalara yer verdi. Yine net bir şey söylemedi...

Take-Two CEO'su, Grand Theft Auto V için güncel satış sayısını açıklarken gelen sorulara da yanıt verdi. Bu sorulardan biri çok can alıcı bir noktaya parmak basıyordu ve şirket bu konuyla ilgili umutlandırıcı bir yanıt verdi. Görünen o ki GTA serisinin remastered sürümleri için belirli bir şeyler söylemekten kaçınsalar da, bir sürpriz ya da sadece serinin başarısından daha fazla kâr elde etmek için bir opsiyon olarak düşünüyorlar. 

GTA serisinin remastered sürümü için yeni Take-Two açıklaması

Rockstar Games'in ana şirketi Take-Two, Pazartesi günü yaptığı bir kazanç çağrısında yeni açıklamalarda bulundu. Buna GTA V'in satış rakamları ve Epic Games Store'da ücretsiz dağıtılmasının etkisiyle birlikte eski GTA oyunlarının remastered sürümü hakkındaki sorular eşlik etti. Şirketin üçüncü çeyrek kazanç görüşmesi sırasında GTA V'in yeni bir satış hedefine ulaştığını duyurdular. CEO Strauss Zelnick "Grand Theft Auto V şimdiye kadar piyasaya sürülen en ikonik oyunlardan biri olmaya ve 140 milyonun üzerinde satış gerçekleştirerek beklentilerimizi aşmaya devam ediyor" dedi.

Zelnick, "Aslında 2020 yılında, oyunun -PS3 ve Xbox 360'da piyasaya sürüldüğü 2013 yılı hariç- diğer yıllara göre daha fazla kopyası satıldı" diyerek ekledi. Bunun devamında bir analist, oyuncuların serinin önceki oyunları hiç oynamamış olabileceğinin muhtemel olduğunu öne sürdü. Buna dayanarak GTA içeriğine olan büyük iştah göz önüne alındığında, Take-Two'nun olası Grand Theft Auto remastered sürümlerine bakış açısını sordu.

Take-Two GTA oyunlarının remastered sürümleri hakkında konuştu

Bu soruya Zelnick "Bu harika ve cesaret verici bir soru. Bunu bir sorudan çok bir açıklama olarak bırakmaya meyilliyim ve yayın programımızla ilgili herhangi bir güncelleme Rockstar Games'ten gelecektir" dedi. Burada olumlu ya da olumsuz şekilde net bir yanıt vermemesini birçok farklı şekilde yorumlayabiliriz. Yayın programı ile ilgili güncellemeleri de takip edeceğiz.

Epic Games Store üzerinde ücretsiz dağıtılmasıyla satışlarını daha da artıran GTA 5 için bu yılın ikinci yarısında yeni nesil konsollara "genişletilmiş ve geliştirilmiş" bir sürümünün geleceğini de duyurdular. Aynı zamanda GTA Online'ın bağımsız bir versiyonu da ilk üç ay boyunca PS5 sahipleri için ücretsiz olacak. GTA Online demişken, bildiğiniz gibi stüdyo geçtiğimiz aylarda gelecek yeni güncellemelerin tek oyunculu içeriklerin yanı sıra eşli oyuna da ağırlık vereceğini söylemişti. 

İlginizi çekebilir:
Söylenti: GTA Trilogy Remastered geliştiriliyor
GTA 6 için gelişmiş yapay zeka patenti mi alınıyor?
Efsane GTA: SA müziğini Bilal Göregen tarzıyla dinleyin

Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 23:43
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.02.2021 12:07
RDR'yi PC'ye çıkartın asıl
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.02.2021 17:02
Anlayın artık arkadaşlar, GTAVI üzerine elbette bir yandan çalışıyorlar ancak net bir duyurusu yapılırsa GTAV e ilgi azalacak ki ondan da hala Online bölümde çok ciddi kar elde ediyorlar ki sıkça unuttuğunuzun aksine, bu işi para kazanmak için yapıyor firmalar. E bi de uzun yıllar geliştirme süreci.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.02.2021 10:39
Adamlat gta 6 yapamazlar çünkü. Çünkü adamlar bir birikim üzerine geliştirdiler gta 5. Aynı harita da geliştirdiler hep. Yeni harita yapmaları 10 yıl sürer basitmi sanıyosunuz gta 5 den daha detaylı harita yapmak.
MK Okuru
MK Okuru 12.02.2021 00:18
Rockstar Games bu boş durmaz, GTA 4 yapılırken bile GTA 5'e hazırlık yapan adamlar bunlar. Koskoca GTA 5 haritasını GTA 4'ten 5 yıl sonra çıkarabildiler. Son 8 yıldır sadece GTA Online ve RDR üzerinde çalışmıyorlardır herhalde.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.02.2021 09:46
Gta 6 tabikide yapılıyor.Ama gta5 oyununun bu kadar satmasının ardındaki gerçek şu ki bu iş yıllarca çalışmaya dayanıyor.Oyun yapalım deyince hemen olmuyor.Bakın Cyberpunk 2012 de duyuruldu 2020 sonlarında çıktı.8 yıl sürdü.Vaadlerinden dolayı yaşananlar malum.Rockstar bu hataya düşmek istemez.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.02.2021 13:22
sömürün iliğie kadar sömürün,yetmez kemikleri kaynatın çorba felan yaparsınız....
MK Okuru
MK Okuru 10.02.2021 12:23
Kanka yeniyor içiliyorsa yapacak, deli gibi oynayan kitle var ama ergen ama velet her neyse.. Oynanıyor mu? Çılgın gibi :) E adam iplemez yeni oyun vs ile niye uğraşsın, kendince haklı. Dayan fazladan roketli araç hede höde 3-4 yıl daha gider temiz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Take-Two GTA oyunlarının remastered sürümleri hakkında konuştu
İlginizi Çekebilir