Rockstar'dan Eski GTA Geliştiricisine Sansür

Tunay Şahin 23.11.2023 - 20:01
Rockstar, 1995-2009 yılları arasında Rockstar'da çalışmış eski Grand Theft Auto (GTA) geliştiricisi Obbe Vermeij'in blogundaki mizahi anekdotları nedeniyle müdahalede bulundu.

Obbe Vermeij, eski bir Rockstar North geliştiricisi, geçmişteki hikayeleri blogunda paylaşırken Rockstar tarafından durduruldu. 1995'ten 2009'a kadar Rockstar'da çalışan Vermeij, GTA serisine büyük katkılarda bulunmuştu. Kişisel blogunda, GTA III, Vice City ve San Andreas'ın gelişim sürecine dair bilgiler paylaşıyordu.

Rockstar Eski GTA Geliştiricisine Sansür uyguladı

Vermeij'in blogunda, oyunların teknik zorlukları ve eğlenceli anekdotlar yer alıyordu. GTA oyunlarının nasıl PS1'e uyarlandığından, GTA III'ün Dreamcast prototipine ve San Andreas'taki hataların nasıl giderildiğine kadar detaylar bulunuyordu. Ayrıca, Vice City üzerinde çalışırken Rockstar sanatçılarının zombi hayatta kalma oyunu fikri de paylaşılmış.

Rockstar Eski GTA Geliştiricisine Sansür uyguladı

Ancak, Rockstar'ın müdahalesiyle, Vermeij 22 Kasım'da blogundaki çoğu yazıyı kaldırmak zorunda kaldı. "Oradaki bazı eski kafalılar blogumdan rahatsız oldular" ifadesini içeren yeni bir yazı ekledi. "20 yıllık video oyunlarını tartışmanın birilerini rahatsız edeceğini düşünmemekle hata ettim. Rockstar havasını baltalamakla falan ilgiliydi. Bu blogu kapatıyorum çünkü Edinburgh'daki eski meslektaşlarımı üzecek kadar önemli değil" dedi.

Şu anda Kanada'da yaşayan Vermeij, Rockstar'ın geçmiş süreçleri hakkında konuşmayı reddetmesinden duyduğu hayal kırıklığını ifade etti. Rockstar'ın bu konuda daha fazla bilgi paylaşacağını umduğunu belirtti, ancak bu yakın zamanda olacak gibi görünmüyor.

Bu olay, oyun geliştirme süreciyle ilgili anekdotların ve tarihin ne kadar hassas olabileceğini gösteriyor. Rockstar'ın bu tutumu, oyun geliştirme sürecinin arkasındaki hikayelerin daha fazla açıklığa kavuşmasını engelliyor gibi görünüyor.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 03:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.11.2023 10:20
Adama anılarını bile paylaştırmıyorlar, şirkete ömrünü vermiş, sanki boşu boşuna yaşamış gibi. Ayrılanları toplayıp kendi şirketlerini kursunlar, neler yaptıklarını tek, tek bloglarında anlatarak, rakip oyunlar geliştirsinler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Rockstar'dan Eski GTA Geliştiricisine Sansür
İlginizi Çekebilir