1/2

Rotamız, Online Evrenler 36

Özgür Yıldız 30.09.2010 - 16:18
Leerooooooooy Jenkinssss!

1 haftalık ayrılığımızdan sonra, Rotamız Online Evrenler’de tekrar birlikteyiz. Geçtiğimiz hafta düzenlenen PAX fuarı, MMO oyunları açısından oldukça zengin geçti. Çıkması beklenen MMO’lar yeni bilgiler ve görüntülerle oyuncuların karşılarındaydı. Bu hafta sözü fazla uzatmadan Online dünyadan gelen son haberlerle sizi başbaşa bırakalım.

Cataclysm’de neler oluyor?

4.0.1 yamasının PTR sunucularına eklenmesi ve Cataclysm’in prologue görevlerinin oyunda başlamasıyla birlikte, Cataclysm giderek etkisini arttırıyor. Özellikle PTR’ın güncellenmesiyle birlikte, insanlar o önemli soruyu daha çok konuşmaya başladılar: “Cataclysm ne zaman çıkacak?” Bu tarih açısından genel kanı, 2 Kasım olarak görülüyor.

Bunun dışında gelen bazı detaylar, World of Warcraft’taki bazı dinamiklerin değiştiği yönünde. Örneğin yeni eklenen uzmanlık alanı Archaeology’yle ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. Gelen bilgiler bu uzmanlık alanının nasıl çalıştığıyla ilgili. İlk olarak her kıtada 4’er adet “kazı alanı” bulunacak. Başlangıçta sadece bir kıtayla ilgilenirken, seviyeniz yükseldikçe toplamda 16 kazı alanıyla birlikte ilgileneceksiniz. Her kazı alanı, yokolmadan önce 3 kez araştırılabiliyor. Her kazı alanı belli bir ırkla ilgili. Bulduğunuz parçalar belli bir ırka ait olduğundan dolayı, yapacağınız araştırma projesi sadece bir ırkın “artifact”ıyla ilgili olabiliyor. Yani bir araştırma projesini bitirdikten sonra bir başkasına başlayabiliyorsunuz. Yeteri kadar parça bulduktan sonra bunları “Solve”a basarak birleştiriyorsunuz ve proje tamamlanmış oluyor. Sonucunda ortaya çıkan ürünü satabilmeniz mümkün.

Ayrıca Cataclysm’le birlikte Emblem ve Honor puanlarımız da değişecek. Son gelen bilgilere göre Emblem of Frost ve Triumph’lar dışındaki bütün Emblem’ler ve Badge of Justice’ler, altına dönüştürülecek. Frost ve Triumph’lar ise Justice Point adı verilen bir değere dönüştürülüyor. Eski Honor puanlarınız ve PvP madalyalarınız gibi eşyalar da yeni sistemdeki Honor puanına belli oranlarda dönüştürülecek. Buradan ayrıntılı olan rakamlara ulaşabilirsiniz.

Bütün bunlarla birlikte Blizzard, Troll ve Worgen’ler için Druid formlarını yayımladı. Kedi ve Ayı formlarını içeren görüntüler oldukça ilginç.