Türk televizyonlarında uygulanan bip-sansür uygulaması artık kalkacak

Onur Güner 21.12.2017 - 22:29
Artık Türk televizyonları sansürsüz olacak

Türk televizyonlarının hali ortada. Zira yıllardır televizyon izlemeyen birisi olarak açıkçası yapımlarımızın bir hayli daha düzeleceğini zannetmiyorum. Lakin Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı İlhan Yerlikaya ilginç bir açıklamada bulundu. Başkan yaptığı açıklamasında Türk televizyonlarındaki programlarda bipli sahnelerin artık çok fazlaya kaçtığını belirtti. Tadı tuzunun kalmadığını belirten Başkan İlhan Yerlikaya, ''Son zamanlarda bip'lenmenin artık tadı tuzu kaçtı. Öyle ki; bazen galiz küfürler de oluyor. Kulağa hoş gelmeyen, tırmalayan bip'lemeler de olmaya başladı.'' ifadelerini kullandı. RTÜK olarak artık bip'li sahneleri ortadan kaldırmak adına çalışmalara başladığını söyleyen Başkan, suçun aslında senaristlerde olduğunu da ekledi. 

RTÜK yapımlardaki bip'leri ortadan kaldıracak!

RTÜK Başkanı İlhan Yerlikaya devam ettiği açıklamasında ise, ''Küfürü neden senaryoya koyuyorsun? Böyle bir rezalet olur mu? Hem orada küfür ettireceksiniz, dudak hareketlerinden o küfrün ne olduğu anlaşılıyor zaten.'' ifadelerini kullandı. Artık bip'lemek yerine gerekirse programın yayından kaldırılma cezasının verileceğini belirten RTÜK Başkanı, aile örf ve adetlerine uygun yapımları da ödüllendirecekleri konusunu bakanlıkla görüştüklerinin de altını çizdi. Yani Türk televizyonlarına uygun projeler bakanlık ve RTÜK tarafından ödüllendirilecek. Lakin bipli sahnelere yer veren yapımlar ise yayından kaldırılacak. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu uygulama başarılı olur mu?

Yorumlar 15
MK Okuru
MK Okuru 8.05.2024 17:21
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.12.2017 19:14
Bence biz direkt ölelim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.12.2017 19:59
sadece küfür değilki artık her şey biplenmeye başlandı adam lan diyo ona bile biiippp tadı kaçtı
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.12.2017 19:13
ÇoK DoGRu BiR KaRaR.
Türkiye'yi yani ülkemizi her fısatta eleştiren içimizdeki irlandalılara burdan selam gönderiyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.12.2017 15:57
Bence tüm Türk kanallarını kapatsınlar ne gerek var özgürlüklerin olmadığı hayal gücünden mahrum yanlı TV kanallarına. Küfürde yaşamın parçası kanda cinsellikte bunları yasaklamak kısıtlamak insanları tek tip bir karakter yapmak için uygulanan alt yapı çalışmaları. +6 +12 +18 Bunlar ne için var ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.12.2017 14:51
Millet ana avrat düz gider; tvde küfür duyar sex görür bak bak ne ayıp ! Hadi ya !
Kalan Karakter: 300 Gönder
RTÜK yapımlardaki bip'leri ortadan kaldıracak!
İlginizi Çekebilir