Rust veri merkezinde yangın çıktı, veriler gitti

Alparslan Gürlek 11.03.2021 - 12:47
Rust geliştiricisi Facepunch Studios, Strazburg'daki OVHCloud veri merkezinde çıkan yangın nedeniyle sunucuların devre dışı kaldığını duyurdu.

Rust geliştiricisi Facepunch Studios yaptığı bir açıklamayla kullanıcı verilerinin geri döndürülemez şekilde kaybolduğunu açıkladı. OVH veri merkezinde çıkan yangın sonucunda 25 Avrupa sunucusundaki kullanıcıların verileri, telafisi olmayan bir şekilde yok oldu. Yakınlarda konsol sürümü için ilk tanıtım videosu yayınlanan oyun, şimdi geliştirici açısından zorlu bir sürece giriyor.

Rust sunucularında çıkan yangın, kullanıcı verilerinin kaybıyla sonuçlandı

İlk kez 11 Kasım 2013 tarihinde alpha sürümüyle çıkan, 8 Şubat 2018'de de piyasada yerini alan yapım, oldukça popüler bir hayatta kalma oyunu. Burada eşli oyundan ziyade sunucularda insanlar birbirleriyle savaşıyor, barınaklarını yağmalıyor, kıyasıya mücadele veriyordu. Şimdi gelen haberler ve geliştiricinin onayıyla birlikte, işler biraz kızışmış durumda. Rust OVH veri merkezinde çıkan bir yangın, bazı AB sunucularının an itibariyle çevrimdışı olmasıyla sonuçlandı. Teknisyenler an itibariyle durumu araştırıyor.

Strazburg'daki OVHCloud veri merkezinde gece yarısı patlak veren yangının kontrol altına alınması tam altı saat sürdü. Les Dernières Nouvelles d’Alsace'e göre, sitedeki beş katlı, 500 metrekarelik veri merkezlerinden birini tamamen yok eden ve diğerlerine ciddi şekilde zarar veren yangın sonucu çok sayıda Fransız web sitesi de devre dışı kaldı. Yangın haberi netleştiğinde Rust Twitter hesabı -yukarıda da görebileceğiniz gibi- konu ile ilgili açıklama yaptı. "OVH veri merkezi yangını sırasında etkilenen AB sunucularının tamamen kaybedildiğini onayladık. Şimdi etkilenen sunucuları değiştirmeye çalışıyoruz. Veriler geri yüklenemeyecek.

Rust veri merkezinde yangın çıktı, veriler gitti

Sunucular değiştirildikten sonra hali hazırda kaybolmamış kullanıcı verileri bu durumdan nasıl etkilenir bilemiyoruz. Ancak herhangi bir yedek alındıysa, sunucu değişikliği oyuncular tarafından hissedilmeden bile yapılabilir. Rust adını duyurduğu ilk günden itibaren güncellenen, içeriklerle zenginleştirilen bir açık dünya hayatta kalma oyunu. Facepunch (Garry's Mod ile de bilinir) tarafından geliştirilen oyun için Kasım 2019'da Xbox ve PlayStation platformlarına geleceği de duyuruldu. Ancak o zamandan beri konsol sürümleri 2021 yılına ertelendi. Şimdi ise kesin bir tarihi olmamasına rağmen çıkan bu yangın sonucunda, bir süre daha beklememiz gerekecek gibi görünüyor.

Peki siz hiç Rust oynamış mıydınız? Bu veri kaybından etkilendiniz mi? Görüşlerinizi alt tarafta yer alan yorumlar kısmından paylaşmayı unutmayın.

 

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 15:40
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.03.2021 05:13
127 yl yaparsanız normal
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.03.2021 04:52
Mis gibi facepunch banım vardı inş kalkar
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.03.2021 19:03
Raid yemişler
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.03.2021 17:18
bişi olmaz
Kalan Karakter: 300 Gönder
Rust veri merkezinde yangın çıktı, veriler gitti
İlginizi Çekebilir