Sağlık ölçümlerini yapabilen Lenovo Vital Moto Modu denedik!

Ersin Kılıç 8.03.2018 - 16:15
MWC 2018'in en ilginç ürünlerinden biri

Lenovo standında yer alan Moto Vital Mod, geçtiğimiz hafta gerçekleşen Mobile World Congress'in de (MWC 2018) en enteresan cihazlarından birisiydi. İlk olarak CES 2018'de duyurulan Moto Vital Mod, farklı görünüşünün aksine oldukça faydalı bir cihaz olma özelliğini taşıyor.

Sağlık ölçümlerini yapan cihaz: Moto Vital Mod

Günlük hayatımızın önemli bir parçası haline gelen akıllı telefonlar artık sağlık konusunda da önemli adımlar atmaya başladı. Basit bir parmak okuyucusundan bile nabız ölçme işlemi gerçekleştirdiğimiz bu akıllı telefonlarda Lenovo tarafı ise Moto Vital Mod ile bu olayı birkaç adım daha ileriye götürmüş.

Moto Mod olarak lanse edilen ve bir uygulama ile bütünleşik olarak çalışan Vital Mod, tamamen sağlık ölçümlerine odaklanan bir cihaz ve bu görevini layıklıyla yerine getiriyor. Üstelik uygulama sayesinde geriye dönük takip edebildiğiniz gibi detaylı olarak da bu ölçümlere bakabiliyorsunuz. Biz de bu videomuzda nabız ölçümü dışında nefes alma oranı, vücut ısısı, kan basıncı ve kandaki oksijen oranını doğru bir şekilde ölçen cihazı inceledik. Bu videoyu aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz. 

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 18:19
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.03.2018 22:11
Elektronik cihazlar gelişiyor da tıp gerçek manada gelişmiyor maalesef.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sağlık ölçümlerini yapabilen Lenovo Vital Moto Modu denedik!
İlginizi Çekebilir