Sega SteamDB sitesini korsan site sandığı için dava etti

Ersin Kılıç 30.03.2021 - 15:53
Sega SteamDB sitesini korsancılık ile suçladığı gibi Yakuza: Like a Dragon oyunu sebebiyle siteye dava açmış durumda.

Oyun dünyasının en köklü firmalarından biri olan Sega SteamDB sitesini korsan site sandığı için dava etti. Firma SteamDB'in Yakuza: Like a Dragon'un PC sürümünün kopyalarını yasa dışı olarak, yani korsan olarak dağıttığını sanmış. SteamDB yetkilileri ise sosyal medya hesabından yaptıkları açıklamada Sega firmasına bu konu hakkında ulaşmaya çalıştıklarını belirtmiş.

Sega SteamDB sitesini korsan site sanmış

SteamDB sitesi birçoğunuzun bildiği gibi Steam'de yer alan oyunların istatistiklerini tutan bir site. Fiyatlar, satış rakamları, oyuncu sayısı ve anlık etkileşim gibi birçok alanda veri sunan site, Tüm bu bilgilerin yanı sıra exe değişiklikleri, yapılan güncellemeler ve etkinlikleri de bildiren sitenin bu konuda oldukça başarılı ve sektörde bilinen bir yere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Anlaşılan bazı Sega yetkilileri ise bu durumdan habersiz durumda olacaklar ki SteamDB'i Yakuza: Like a Dragon oyununun PC sürümünü korsan olarak sattıklarını düşünerek dava etmişler.

Sega SteamDB sitesini korsan site sandığı için dava etti

Oyunun korsan olarak satıldığını düşünen Sega, bu konuda DMCA bildirimi gönderdiği gibi Yakuza: Like a Dragon'un kısa bir sürede SteamDB'den kaldırılmasını da sağlamışlar. Oyunun SteamDB üzerinden neden kaldırıldığına dair gelen soruları cevaplayan SteamDB sitesinin kurucularından Pavel Djundik, kendi sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Sega'nın oyunlarını burada dağıttığımızı iddia ettiği için bu sayfanın kaldırıldığını belirten Djundik, buna benzer DMCA bildirimlerini yılda en az bir kez aldıklarını da sözlerine eklemiş.

Diğer yaşanan olaylarda problemi hızlıca çözdüklerini belirten Djundik, Sega'nın ise konuyla ilgili gönderdikleri mesajlara yanıt vermediğini dile getirmiş. "SteamDB korsanlığı desteklemez, indirme sağlamaz, anahtar satmaz, bu faaliyetlerden herhangi birini yapan hiçbir web sitesine bağlantı vermez." mesajının ardından ise "Biz boş zamanlarında 2 kişinin yürüttüğü bir hobi projesiyiz ve bunun için savaşacak, hatta tartışacak kaynağımız / enerjimiz / zamanımız yok" ifadelerinde bulunmuş.

Neyse ki twitter'da yapılan bu açıklamaların ardından Sega Amerika'dan bir yetkili kendileri ile iletişime geçmiş ve olayın araştırılması talimatını vermiş.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 12:42
Kalan Karakter: 300 Gönder
Darkkill
Darkkill 30.03.2021 21:03
zaten oyun kötü :D beyinleridemi yok soracak kadar hahahah
MK Okuru
MK Okuru 31.03.2021 16:08
Oyun kötü? :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.03.2021 11:38
Uzak doğuluların çok ciddi iletişim sorunları var.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sega SteamDB sitesini korsan site sandığı için dava etti
İlginizi Çekebilir