Merlin'in Kazanı Merlin'in
Kazanı
Oyun İncelemeleri

Ship Simulator: Extremes

Denizlerde 10.000 dakika

İnceleme Özeti
Platformlar:
PC
İnceleme Platformu:
PC
Çoklu Oyuncu:
Yok
Oyun Türü:
Simülasyon
Ship Simulator: Extremes kapak görseli
+

Artılar

  • Tescilli Greenpeace gemileri, ilginç görevler, gemiye göre değişen kontroller.
-

Eksiler

  • Grafiksel enkaz, fizik motorunda hatalar, uzun süren görev yapısı .
Microsoft’un geliştirdiği Flight Simulator serisini bilirsiniz. Saatlerce pilotluk yaparak, gerçek uçuş deneyimini tadabiliyorduk. Hatta bazıları oyunu oynayabilmeniz için amatör bir pilot kadar bilginiz olması gerektiğini bile düşünüyordu. Peki ya aynısını denizde yapsaydık? İşte tam bu konuda Ship Simulator Extremes karşımıza çıkıyor ve bize okyanuslarda kaptancılık oynama imkanı tanıyor.
 
Ne umduk, ne bulduk
 
Kurulum işleminin hemen ardından büyük bir hevesle içine girdiğim Ship Simulator’un açılışındaki “Physx by nVidia” logosu ile karşılaşınca açıkçası oyundan oldukça fazla şey beklediğimi söyleyebilirim. Oyunda senaryo ya da tek görevlerden oluşan seçenekler bulunuyor. Senaryo açsanız bile istediğiniz görevden başlayabiliyorsunuz. Bu görevler arasında Greenpeace’in gemilerini kullanarak çevre düşmanlarına karşı “savaşmak”tan tutun, Titanic’in sağ salim New York’a ulaşmasını sağlamak gibi ilginç olaylar bulunuyor. Hemen ilk hikayenin ilk görevini yapmaya başlıyoruz. Uzunca bir yükleme süresinden sonra Greenpeace’in efsanevi gemisi Rainbow Warrior’la karşı karşıya kalıyoruz. Ekranın altında motorları ve dümeni kontrol edebileceğimiz kısımlar yer alıyor. Bunun dışında sağ altta çapa atmak, bordalamak gibi seçenekler, kamera açıları ve geminizde bulunan küçük botlara geçebilmenizi sağlayan kontroller yer alıyor.

Ship Simulator: Extremes - 1

Motorlara tam güç verin!
 
İlk görevimiz, denize atık varilleri bırakan bir tankeri engellemek. Bunun için yaklaşık 15 dakika kadar geminizle tankere doğru gitmeniz, ardından da gemiden denize bıraktığınız botla birlikte 5 dakika süren bir yolculuktan sonra tankere ulaşmanız gerekiyor. Tankeri varil atmaktan engellemek için, haritada belirtilen yerde 30 saniye kalmanız gerekiyor. Maalesef okuduğunuz gibi oyun birbirinden ilginç ve saçma görevlerle dolu. Koca tankerin yanında 30 saniye gittikten sonra varil atmalarını engellemiş oluyoruz. Ardından gemimize dönüyor ve limana doğru yol alıyoruz. Liman yolu da bir 20 dakika kadar sürüyor. Zorlayan ancak az da olsa eğlendiren bir şekilde limana gemimizi bordalamamız da bir 15 dakika alıyor.
Kısacası bir görevi yapmamız neredeyse 1 saatimizi alıyor. Bazı görevlerin daha uzak yerlere gitmenizi istediğini de düşünürsek, hayatı boyunca kaptan olmayı düşlemiş insanlar dışında bu görevleri yapacak babayiğitler olduğunu pek sanmıyorum. En azından bir zaman hızlandırması oyuna eklense, bu görevler daha dayanılabilir olabilirdi.

“Bug” sen şu işe!

Fizik konusunda fena gözükmese de, oyun bu konuda da hatalar içeriyor. Hasar modellemesi bulunmayan oyunda, “batamayan” gemiler, uçan botlar ve daha bir çok bug yer alıyor. Bu yüzden üzerinde 1 saat harcadığınız bölümler bile eğlendirici olmaktan daha çok sinir bozucu hale geliyor.

Ship Simulator: Extremes - 2

Birinci şahıs modunda kameranın da bulunduğu oyunda, geminizi gezebiliyorsunuz. Ancak gemideki herhangi bir eşyayla etkileşime giremiyoruz. Ayrıca geminizdeki mürettebatın nereye kaybolduğu konusundaki bir fikrimiz yok. Gemi bomboş ve yapacak hiçbir şey yok. Buna rağmen her geminin farklı çeşitlerde kontrolleri olması Ship Simulator Extremes’e az da olsa bir çeşitlilik katıyor.

Uzaktan sev beni

Grafikler uzaktan bakıldığında fena gözükmese de, ayrıntıya inildiğinde bir faciayla karşı karşıya kalıyoruz. Tek renkten oluşan yüzeyler ve kaplamalar, detaysız iç mekan ve daha saymakla bitmeyecek bir sürü grafik hatası oyunda mevcut.

Ship Simulator Extremes’i ses ve müzik açısından inceleyecek olursak, açıkçası pek bir şey bulabildiğimizi söyleyemem. Martı sesleri sanırız bizi en çok heyecanlandıran sesler oldu. Müzik konusunda da başarılı değil.

Uzun lafın kısası, Ship Simulator Extremes, güzel bir konunun detaysız ve özensiz işlenmiş halde ortaya çıkan bir ürünü. Ancak piyasada bir benzeri olmaması, gemicilik ve deniz konusuyla ilgili olanları az da olsa tatmin edebilir. Simülasyon oyunları sevenleri ise eski Flight Simulator CD’lerini dolaptan dışarı çıkarmaya davet ediyoruz.

Oyun Bilgileri

Yapımcı
VSTEP
Yayıncı
Paradox
Platformlar
PC
Oyun Türü
Simülasyon

Sistem Gereksinimleri

Bilgi
Pentium 4 3.0GHz ya da eşdeğer AMD işlemci, 2 GB RAM,
Bilgi
GeForce 8800GT ya da ATI Radeon 4850 (256 MB) ve üstü ekran kartı, 3.5 GB sabit disk alanı
Okur Tepkisi Bu içerik sende ne uyandırdı? İlk tepkiyi sen bırak

Yorumlar (6)

Yorum yap, MK Puanı ve Enerji kazan

Topluluğa katılmak için giriş yap. En az 20 kelimelik onaylanan yorumlar 3 MK Puanı ve 3 Enerji kazandırır.

MO
MK Okuru

ben yeni gemi alamıyorum neden sorabilirmiyim 1. görevi yaptım ama iknci gemiye gerçmiyorum

0 puan
MO
MK Okuru

adam greenpeace görevine saçma demiş, yanaşmak 15 dakika demiş araba mı kullanıyorsun? küçük gemi hemen yanaşır büyük gemi tabi uzun sürecek, gemiden denizclikten anlamayan adam gelmiş inceleme yazmış.

0 puan
MO
MK Okuru

ufacık minicik bir düzeltme ilk görevdeki konteyner gemisi tanker değil :)

0 puan
MO
MK Okuru

<center><table bgcolor=#fbfbfb style="border:1px solid #c0c0c0" cellpadding=1 width=100% cellspacing=1><tr><td align=left><font style="font-size: 9pt" face=arial color=#444444><b>09.02.2013 23:42:00 - MK Okuru demiş ki:</b><br>ben bu oyunun hayranı olara play store den 48 ty oyunun cd sini aldım oyun mütiş </font></td></tr></table><br></center> "mütiş","play store DEN" dan olmasın sakın o?,hayranı olara(k?).oyunu beğenmeni anlıyorum..

0 puan
MO
MK Okuru

ben bu oyunun hayranı olara play store den 48 ty oyunun cd sini aldım oyun mütiş

0 puan
MO
MK Okuru

arkadaslar link nerde ya link verebilecek olan warmı

0 puan