Sinematik korku oyunu Abandoned PS5 için duyuruldu

Ersin Kılıç 8.04.2021 - 10:34
Blue Box Game Studios tarafından geliştirilen Abandoned PS5 platformuna özel olan ve sinematik korku türünde bir yapım olacak.

Abandoned PS5 konsoluna özel olarak geliştirilen ve sinematik korku oyunu olarak tabir edilen bir yapım. Blue Box Game Studios tarafından geliştirilen oyunun dağıtımını ise Sony üstlenecek.  İçerisinde çatışma dinamikleri ve hayatta kalma öğelerinin de yer alacağı oyunun gerçekçilik üzerine odaklandığı da gelen bilgiler arasında. Zaten oyunun yayınlanan ilk fragmanına baktığımızda da hem tarz olarak hem de grafiksel anlamda oldukça farklı bir tonlamaya sahip olduğunu görüyoruz.

Abandoned PS5 özel olarak duyuruldu

Sinematik korku oyunu Abandoned PS5 için duyuruldu

Playstation Blog sitesi üzerinden duyurusu yapılan Abandoned için bize yakın gelen bir detay daha bulunuyor. Yapım ekibi her ne kadar Hollanda'da yer alsa da oyunun yönetmen koltuğunda Hasan Kahraman isimli bir yapımcı bulunuyor. Kendisi hakkında çok bilgiye sahip olmasak da Hollanda'da yaşan bir Türk olduğunu tahmin etmek zor değil diye düşünüyoruz. Zaten duyuruyu da kendisi yaptığı gibi oyun hakkındaki ilk bilgileri paylaşan isim de Hasan Kahraman olmuş.

Oyunun hikayesine baktığımızda isminden de anlaşılabileceği gibi ıssız bir ormana terk edilen ve neden orada olduğunu hatırlamayan Jason Longfield isimli bir karakteri yöneteceğiz. Jason'ın kısa bir süre içerisinde neden kaçırıldığını ve kaçırılmasının arkasında yatan karanlık gerçeklere ulaşacağı belirtilmiş. Bu ıssız ormandan kaçmanın ana amacımızı oluşturacağı yapımda aynı zamanda ilk tanıtım videosundan da görebileceğiniz gibi silah kullanımına da yer verilecek.

Yapım ekibi hem görsel anlamda hem de oynanış konusunda farklı bir deneyim sunmak istediklerini dile getiriyor. FPS kamera açısına sahip olan Abandoned oyununda saklanma dinamiğinin de önemi büyük olacak. Ayrıca tetiğe her basmadan önce bunu iki kere düşünmemiz gerektiği ve iyi bir planın ardından aksiyona geçilmesi gerektiği de gelen bilgiler arasında. Oyuncuların bu ıssız ormanda sürekli tetik üzerinde olması yapım ekibinin ana hedeflerinden biri olarak lanse edilmiş. 

4K çözünürlük dışında 60 FPS olacağı da belirtilen Abandoned PS5 konsolunun gücünü kullanan yapımlardan biri olacakmış. Bunun yanı sıra özellikleri ile övgü toplayan Dualsense ve Pulse 3D kulaklığının özelliklerine de bu oyunda yer verilecek. Sene sonunda çıkacağı belirtilen oyunun ilk videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz. Yakında bir oynanış videosunun da yayınlanacağını hatırlatalım.

Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 10:39
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.06.2021 03:26
oyunun silent hill olduğu teorisi araştırınca çok güzel. ulan hideo :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.04.2021 18:02
Hikaye, oyun mekaniği veya görsel bir iş yok.
Gerçekten kayda değer bir şey olsa bu trailer de az bi tadımlık göstermeyecen de nerde göstercen.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.04.2021 09:08
Bu Nasil trailer hemserim sankii oyunu almayin dercesine . Tövbe tövbe bulaniklik var trailerde ps2 mi oynuyoz
MK Okuru
MK Okuru 9.04.2021 13:39
Sony konsolu hep bulanık yapıyo,,,series x de böyle bi sorun yok net keskin canlı bi ekranla karşılaşıyosunuz,,ps5'i sadece özel oyunlarda kullanın çünkü genel olarak mat ve bulanık bi ekran var ps5'de.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.04.2021 23:58
Sony nelerden umut bekliyor.Acınası bir durum.ps5 bulamadım diye mi uzüleyim yoksa oynayacak oyun yok diye mi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
f8r7t
f8r7t 8.04.2021 22:35
Fısssssss
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sinematik korku oyunu Abandoned PS5 için duyuruldu
İlginizi Çekebilir