Six Days In Fallujah'a tepki: 'Irak savaşı oyun değildir'

Alparslan Gürlek 8.04.2021 - 10:34
Irak Savaşı'nı konu alan Six Days In Fallujah için Amerikan-İslami İlişkiler Konseyi'nden sert tepki: "Irak Savaşı oyun değildir!"

Six Days In Fallujah bildiğiniz gibi Irak savaşını konu alan ve gerçek senaryolara dayanan bir taktiksel FPS oyunu. Geçtiğimiz günlerde de haberini yaptığımız bu oyun ortalığı karıştıracak gibi görünüyor. Amerika'da bir topluluk olan Amerikan-İslami İlişkiler Konseyi, oyunu bir "Arap cinayet simülatörü" olarak nitelendirip Valve'e Steam'den kaldırması için çağrıda bulundular.

Müslümanlardan Six Days In Fallujah'a sert tepki

Washington DC merkezli Müslümanlar için medeni haklar ve savunuculuk grubu olan Amerika-İslami İlişkiler Konseyi, Valve, Microsoft ve Sony'den İkinci Felluce Savaşı'na dayanan Six Days In Fallujah oyununu dağıtmayı reddetmelerini istiyor. Söz konusu savaş, Irak Savaşı'nın en kanlı muharebelerinden biriydi.

CAIR Araştırma ve Müdafaa Koordinatörü Huzaifa Shahbaz yaptığı açıklamada "Microsoft, Sony ve Valve'ı platformlarının, yalnızca Amerika ve dünyadaki Müslümanlara yönelik şiddeti normalleştirecek bir Arap cinayet simülatörü olan Six Days In Fallujah'a ev sahipliği yapmasını yasaklamaya çalışıyoruz" dedi.

"Oyun endüstrisi Müslümanları insanlıktan çıkartmaktan vazgeçmeli. Six Days In Fallujah gibi video oyunları sadece yüzlerce Iraklı sivilin hayatını alan şiddeti yüceltmeye, Irak savaşını haklı çıkarmaya ve Müslüman karşıtı bağnazlığın olduğu bir zamanda Müslüman karşıtı duyarlılığı güçlendirmeye hizmet ediyor. İnsan hayatını tehdit etmeye devam ediyor.

Six Days In Fallujah'a tepki: 'Irak savaşı oyun değildir'

Bu oyun daha ortalığı çok karıştıracak gibi görünüyor. İlk kez 2009'da duyurulan ve Konami'nin bu tartışmaları görüp projeyi fiilen durdurmasıyla askıya alınan oyun, şimdi yeniden gündemde. Geliştirici Atomic Games yeni bir yayıncı bulamayıp 2011'de kapanmıştı, ancak oyunu bitirme taahhüdü ile tamamlanan web sitesi kalmaya devam ediyor. Şubat 2021'de Six Days, yeni bir stüdyo olan Highwire Games'in ve eski Atomic Games'in CEO'su Peter Tamte tarafından kurulan yeni bir yayıncı olan Victura'nın projesi olarak beklenmedik şekilde yeniden duyuruldu.

Six Days In Fallujah, "Irak Savaşı hakkında çeşitli deneyimler ve görüşlere sahip askerlerin ve sivillerin yer aldığı" bir öykü anlatacak, belgesel bölümler içeren "olaylar ve siyasi kararlar da dahil olmak üzere" pek çok zorlu konu hakkında düşünülmüş bir oyun olarak bahsediliyor. Buradaki en can alıcı nokta ise Six Days'in, yüzlerce Iraklı sivilin ölümüne neden olan bir savaşa sempatik, Amerikan yanlısı bir bakış açısı ile yaklaşması.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 17:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.04.2021 22:00
Vietnam Savaşı oyundur ama, onlarda sıkıntı yok.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.04.2021 18:24
Altı üstü bir oyun ve oyun geliştirildiği ülke sebebiyle o tarafın bakış açısıyla ele alınıyor.
İşte klasik bir yobaz toplumun aptalca tepkileri. Azıcık kafaları çalışsaydı da kendi bakış açılarıyla bir ırak askerinin tarafında oyun yapsalardı. Ama o beyin maalesef yok.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.04.2021 12:28
Aahahahha.. İkinci dünya savaşı oyun ama :) Harbiden kafası güzel bunların.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Six Days In Fallujah'a tepki: 'Irak savaşı oyun değildir'
İlginizi Çekebilir