Six Days in Fallujah: Irak'ta geçen yeni FPS oyunu

Alparslan Gürlek 25.03.2021 - 00:00
Six Days in Fallujah, Irak/Felluce lokasyonunda geçen gerçek operasyonlardan sahneleri konu alan bir taktiksel FPS oyunu. Olay çıkartacak bir oyun...

Six Days in Fallujah aslında yeni bir oyun değil. Bugün piyasada görebileceğiniz "kahraman Amerika diğer bütün düşmanlarını öldürüyor" temasını yeniden canlandırıyor o kadar. Irak'ın Felluce şehrinde geçen oyun, orada yaşanan savaşı ve Amerikan askerlerinin "kahramanlıklarını" konu alıyor. Call of Duty serisine yakınlığıyla dikkat çekerek şimdiden tartışmalara yol açtı bile. Yine de oyun olarak ele alırsak, oynanışı fena görünmüyor.

Konami'nin 2009'da elini çektiği proje, uzun bir süredir sessizliğe gömülmüştü. Sonrasında yapımcı Peter Tamte, kendi yayın şirketini ve oyunun 2021'in sonundan önce piyasaya çıkacağı bilgilerini sunarak yeniden ortaya çıktı. Dün IGN tarafından yayınlanan yeni oynanış fragmanıyla oyuna dair ilk izlenimlere sahip olabiliyoruz. Geliştirici bu yılın başlarında "video oyunlarının ne olabileceğine dair modası geçmiş klişelere meydan okuyacağını" söylemişti. Tabi bana soracak olursanız herhangi bir taktiksel FPS oyunundan çok da farklı görünmüyor.

Six Days In Fallujah, Irak/Felluce'de savaşan 'kahramanlar'

Genel görünümü ve animasyonları itibariyle Call of Duty serisine benzerliğiyle öne çıkan bir yapım gibi görünüyor. Modern Warfare'in 2019'da ortaya çıkarttığı "Ev temizliği" misyonunu anımastıyor. Basitçe içinde ne olduğunu ancak içine tamamen daldığınızda anlayabileceğiniz binalara girip, buradaki teröristleri öldürmeye ev temizliği diyorlar. Tabi bu oyundaki teröristlerin "Allahu Akbar" nidalarıyla savaştığını duyduğunuz anda oyuna karşı bakış açınız değişebilir. Six Days in Fallujah oynanış fragmanı biterken de bir sivile silah doğrultan Amerikan askeri sahnesini görüyoruz.

Six Days In Fallujah, her seferinde değişen modüler haritalara sahip. Binaların, odaların ve mahallelerin düzenleri her girdiğiniz maçta farklı şekilde karşınıza çıkacak. Bunun da "gerçek savaşta olduğu gibi" öngörülemez ve belirsiz bir ortam yaratmak için tasarlandığı söyleniyor. Zaten fragmanın başında konuşan kişinin ordudan emekli bir Amerikan olduğunu söylediği ve fragmanda İslam unsurlarının bulunduğunu gördüğünüz an sözde "gerçek savaş" atmosferini yakalamayı başarıyorsunuz.

Six Days in Fallujah: Irak'ta geçen yeni FPS oyunu

Genel olarak taktiksel bir FPS oyunu olan Six Days in Fallujah oynanış fragmanında da göründüğü gibi "çok da özel olmayan" bir yapım gibi görünüyor. İnternette de Müslüman oyuncular tarafından topa tutulan oyunun olay çıkartacağını biliyorduk. Şimdi tam üstüne geldi. Evet, en az benim kadar siz de bu duruma kızmış ve üzülmüş olabilirsiniz ancak görüşlerinizi yorumlarda belirtirken lütfen uygun bir dil seçmeye gayret edin ki yayınlayabilelim. Çok sevgiler.

İlginizi çekebilir:
2021'de çıkacak FPS oyunları
Call of Duty WWII: Vanguard serinin yeni oyunu olabilir
Battlefield VI duyuru tarihiyle ilgili detaylar

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 06:59
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.03.2021 18:31
Oyun vasat olabilir. Ancak bir kişinin allahu ekber diye diye bağırması onun iyi biri olduğu anlamına gelmiyor. Aynı şekilde bağırılarak bizim askerimiz ve sivilimiz de infaz edildi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.03.2021 17:31
Oyun Full spectrum warrioru hatırlattı nedense böyle bir oyuna ihtiyaç varmı düşüncesindeyim.Grafikler yeterli sesler çok iyi.oynanış vasat olmassa alıp oynayacağım bir oyun olacak.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.03.2021 14:33
Yaziyi yazan arkadas baya sinirlenmis,sinirinden oyunu bile duzgu yorumlamamis.
Alparslan Gürlek
Alparslan Gürlek 25.03.2021 14:45
Dürüst olmak gerekirse evet kızdım biraz. Ancak oyun hakkındaki görüşüm hala vasatın biraz üstünde olduğu yönünde. Taktiksel FPS denilince insan biraz daha canlı bir şey bekliyor. Animasyonları ve yapısı o kadar taktiksel hissettirmedi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Darkkill
Darkkill 25.03.2021 02:52
grafikleri çok güzel duruyor ama bu oyun çıkmayacak gibi baya önce duyrulmuştu :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
Six Days in Fallujah: Irak'ta geçen yeni FPS oyunu
İlginizi Çekebilir