Skandal: EA çalışanları el altından FIFA FUT kartları satıyormuş

Ersin Kılıç 11.03.2021 - 12:48
Bazı EA Sports çalışanlarının el altından FIFA FUT kartlarını sattığının ortaya çıkmasından sonra firma bu konuda soruşturma başlattığını açıkladı.

Dün oldukça ilginç bir gelişme yaşandı ve bazı FIFA oyuncuları, EA Sports çalışanlarının el artından FIFA FUT (FIFA Ultimate Team) kartlarını sattıklarını iddia etti. ortaya çıkan bazı mesajların ardından bu oyuncuların sayısı arttı. Peş peşe gelen açıklamalar ve iddialar ile birlikte aslında bu konuda büyük bir kara borsa döndüğü de ortaya çıkmış oldu. öyle ki oyundaki momentumu etkilediği bile iddia edildi. Tüm bu iddiaların ardından ise EA Games bir açıklama yaptı ve konu hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

EA Sports çalışanları FUT kartlarını kara borsaya düşürdü

FUT modunun gelmesi ile birlikte bildiğiniz gibi yıllardır FIFA oyuncuları bu mod üzerinde saatler harcıyor. Açacağınız kartlar ile birlikte aslında iyi puanlamaya sahip oyuncuları ya da bu oyuncuların Altın gibi farklı versiyonlarını bulmaya çalıştığınız bir sistem de var. Transfer özellikleri de işin içerisine girince bu şekilde kadronuzu oluşturuyor ve diğer oyunculara karşı mücadele etmeye başlıyorsunuz. Oyunun bu modu zaman zaman kumar iddialarıyla da gündeme gelmiş ve bazı davalara da konu olmuştu.

Son yaşanan gelişme ise bu konuda firma güvenirliğini bir hayli sarsmış durumda. Çünkü ortaya çıkan mesajlara baktığımızda EA çalışanları tarafından satıldığı iddia edilen kart paketlerinin oyundaki moments versiyonları olduğu da iddia ediliyor. 

Skandal: EA çalışanları el altından FIFA FUT kartları satıyormuş

Yani bu kart paketlerini el altından satın alan oyuncular, FUT modunda hangi futbolcuları aldıklarını gördükleri gibi momentuma uygun hazırlanan bu oyunculara da sahip oluyorlar. Normalde çok ender olarak ulaşılabilecek kartların, bu şekilde kara markete düştüğü ve satıldığı belirlenmiş durumda. Futbolcu kartları ve ikonlar derken konuşulan ve teklif edilen fiyatlara baktığımızda isteğe göre 250, 600, 750, hatta 1000 Euro'ya kadar çıkan ücretler görüyoruz.

Tabi ortaya çıkan bu mesajlaşmalar ve iddialar sonrasında EA Games kapsamlı bir soruşturma yaptıklarını duyurdu. Firmanın sosyal medya hesaplarında "Kapsamlı bir soruşturma yürütülüyor ve uygunsuz bir davranış tespit edilirse direkt olarak harekete geçeceğiz. Bu konuda açık olmak istiyoruz. Bu tarz davranışlar kesinlikle kabul edilemez ve burada olduğu iddia edilen olaylara hiçbir şekilde göz yummayacağız"

Açıkçası tüm ortaya çıkan iddialar ve yıllardır süregelen momentum tartışmaları FIFA FUT modunu bir hayli zora sokacağa benziyor. Yaşanan gelişmelerin takipçisi olacağız.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 10:28
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.03.2021 09:05
EA'nin bu durumda kendilerini banlaması lazım. Oyunu banlaması lazım. Herkesin hakkı yenmiş oldu. Zaten Fifa'nın son kaç senedir futbolla bir alakası kalmamıştı. Kart açma oyununa dönmüştü. Bunun sonuçları da bu oldu. İsterse gerçek grafikler koysunlar bu şekilde almam. Pes oynarım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.03.2021 16:15
EA kadar rezil bi firma olup da bu kadar para kazanan yoktur sanırım. ne oyunları bir şeye benziyor, ne paragözlükte sınır tanıyorlar. ama ona rağmen halen bunların sadece FUT kumarına bile tonla para basan var. Allah akıl fikir versin ne diyelim
Kalan Karakter: 300 Gönder
Skandal: EA çalışanları el altından FIFA FUT kartları satıyormuş
İlginizi Çekebilir