Skyrim ejderha dilinin sırrı sonunda çözüldü

Talha Ramazan Yüzmeç 29.07.2022 - 11:16
Skyrim ejderha dilinin sırrı nihayet ortaya çıktı. Oyundaki kadim ejder dilinin hikayesi ve kökenlerinin nereye dayandığı belli oldu.

Bildiğiniz üzere The Elder Scrolls V: Skyrim'in ejderhaları, oyunun en dikkat çekici ögelerinden biri olmuştu. Oyuncular bu ejderhaların gizemlerini çözmek için uzun uğraşlar veriyordu. Bu ejderhaların Kadim Ejderha dili uzun süredir çözülemiyordu. Geçtiğimiz günlerde oyun içi bir kitap sayesinde bu gizem çözüldü. Artık hem bu dilin kökenlerine hem de oyundaki diğer türlerin geçmişine dair daha fazla bilgiye sahibiz.

Skyrim ejderha dili oyun içindeki bir kitap sayesinde çözüldü

Ejderha dili oyunun ana görevlerinde çok önemli bir rol oynuyor. Ayrıca oyunun evrenindeki ejderhalar ile ilgili çoğu bilgiyi oyunculara aktarıyor. Ejderhalar oyuncular tarafından ilk oyundan itibaren ilgi çekici bulunuyordu. Oyuncuların fantastik ögeleri sevmesi bu ilginin kaynağı olarak görülüyor. Oyun içi kitap olan Dragon Language: Myth no More, yerlilerin ejderhaları nasıl yanlış tanıdığını anlatıyor. Skyrim'in yerlileri ejderhaları yollarına çıkan herkese kükreyen akılsız canavarlar olarak görüyorlardı. Ancak ejderhaların çığlıklarını bir iletişim aracı olarak kullanabileceklerini düşünemediler. 

Eski bilginler ilk başta bu duruma inanmayı reddettiler, ancak kitap Ejderha dilinin varlığını kanıtlamaya ısrarla devam etti. Skyrim diyarını geçen maceracılar, yüzeylerine bilinmeyen yazılar kazınmış antik duvarlarla karşılaşırlar, daha sonra bu yazıların Ejderha dili olduğu ve yazıların duvar boyunca bir şeyler anlattığı kanıtlanacaktı. Kitap bu antik duvarların eski savaşçılar tarafından inşa edildiğini açıklıyor. Bu durum geçmişin insanlarının dillerini ejderha tanrılarından öğrendiğini bize gösteriyor. 

Skyrim ejderha dilinin sırrı sonunda çözüldü

Bununla birlikte, savaşçılar ejderhaları yendikçe ejderha dilinin kullanımının azaldığı iddia ediliyor. Bir başka ilginç detay ise Skyrim'deki eski düşmanların da Ejderha dilini kullanmasıdır. Hatta Paarthurnax ve Alduin ana görev sırasında birçok kez ana dillerinde konuşurlar, Alduin Dragonborn'la dili akıcı konuşamadığı için alay bile eder. Aynı şey hem Tamrielic'i hem de Ejderha Dili'ni konuşabilen Dragon Priest'ler için de görülüyor. Ejderha Rahibi Morokei, daha modern olan bir konuşma biçimine bile hakaret ediyor ve onu saçma bir dil olarak nitelendiriyor. 

Skyrim'in Ejderha rahiplerinin, Ejderha tarikatının geri kalanına hükmetmek için ejderhalar tarafından seçilen insanlar olduğunu unutmamalıyız. Bu nedenle kendilerini insanlardan üstün olarak görülüyorlardı. Son olarak, draugrlar var, bu düşmanları basit zombiler olarak görmemeliyiz. Onlar Skyrim'deki olaylardan yüzyıllar önce defnedilen kadim savaşçılardır ve Ejderha Dili'nde konuşan eski savaşçıların başında gelirler. Bu, eski savaşçıların akıcı veya en azından ustalarının dilinde bilgili olduklarını kanıtlıyor. Ayrıca bu durum Dragon Dili’nin daha önceki dönemlerde Skyrim'de en yaygın kullanılan iletişim aracı olduğunu ileri sürüyor.

Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 13:36
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.07.2022 11:39
Ne oyundu be. Oynayali 9 10 sene oldu ama yasattigi duygular dun gibi aklimda.
MK Okuru
MK Okuru 31.07.2022 14:57
Yahu bu oyun ve oblivionun bir havası var. Kendi dünyasına çeker oyuncuyu, adeta orda yaşıyormuş gibi oynarsın oyunu. Bu hissi verebilen oyun sayısı bir elin parmaklarını geçmez.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.07.2022 14:22
Müthiş oyundu ya hala da modlarıp oynarım
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.07.2022 22:06
Bu yazı için teşekkürler Talha Ramazan, zaten yıllar öncesinden çözülmüştü yani yeni olan birşey değil. Belki de görmemiş olmana ihtimal veriyorum. Türkçe kaynaklarda bu konu çok az yer alıyor. Bunu düşünüp yazdığın için benim gibi eski bir oyuncuyu ziyadesiyle mutlu ettin.Eline sağlık.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.07.2022 04:38
255 adet modum ile oyun her zamankinden güzel
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.07.2022 02:55
La zaten çözülmemiş miydi meyye?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Skyrim ejderha dilinin sırrı sonunda çözüldü
İlginizi Çekebilir