Skyrim Xbox Game Pass PC sürümü, mod konusunda sıkıntılı

Alparslan Gürlek 14.03.2021 - 11:07
The Elder Scrolls V: Skyrim Xbox Game Pass PC sürümü, bir yere kadar modlanabiliyor. Bu kısıtlama en sevilen modları devre dışı bırakıyor.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Bethesda'nın Microsoft bünyesine katılmasıyla oyunlar da hızlı şekilde Game Pass Sistemine eklendi. Oyuncular tarafından uzun süredir beklenen Skyrim Xbox Game Pass PC sürümü de bu sırada yerini alan oyunlar arasında oldu. Sisteme, The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition eklendi. Tabi bugün büyük ölçüde modlarla desteklenen oyun, diğer Game Pass PC oyunları gibi modlama konusunda güven vermiyor. Kütüphaneye gelse de Skyrim SE'nin de modlama konusunda bazı kısıtlamaları var.

Skyrim Xbox Game Pass PC sürümü SKSE modlarını desteklemeyecek

Windows Mağazası aracılığıyla edinilen oyunlar, varsayılan olarak değiştirilemeyen, salt okunur dizinlere yüklenir ve bu da modları imkansız hale getirir. Tabi bununla birlikte bazı oyunlarda (FLT, State of Decay 2 gibi) bu konuda çözüm üretilmiş. Ancak haberler Skyrim Xbox Game Pass PC sürümü için iyi değil. Special Edition Game Pass sürümü, Steam sürümünden farklı bir yürütülebilir dosyaya (executable) sahip. Bu nedenle Skyrim Script Extender (SKSE) ile uyumlu değil. SKSE olmadan, en popüler ve sevilen modların büyük kısmı çalışmayacaktır. Yine SKSE web sayfasına göre bu durum böyle kalabilir.

"SKSE, Skyrim'in herhangi bir potansiyel Windows Mağazası sürümünü destekleyemez" diyorlar. "Windows Mağazası uygulamaları, konsollara benzer şekilde kilitlenir ve komut dosyası genişleticilerin çalışması için gerekli API'lere çalışma izni vermez."

Skyrim Xbox Game Pass PC sürümü, mod konusunda sıkıntılı

Yani SkyUI ya da Legacy of the Dragonborn gibi modların Game Pass sürümünde çalışmasını bekleyemeyiz. Ancak hala SKSE gerektirmeyen harika modlar var. Mesela Bethesda.net'te hazırlanan listedeki modları kullanabilirsiniz. Eğer Game Pass üzerinden Skyrim edindiyseniz, hala Alternate Start-Live Another Life, A Quality World Map, Inigo ve The Forgotten City modlarını kurabilirsiniz.

Ayrıca eğer kaçırdıysanız, 20 Bethesda oyunu geçtiğimiz günlerde Xbox Game Pass sistemine eklendi. Aralarında The Elder Scrolls, Fallout, Wolfenstein ve DOOM gibi serilerin olduğu mükemmel oyunlar an itibariyle sistemin kütüphanesinde yer alıyor. Eğer hangi oyunların geldiğini öğrenmek istiyorsanız buraya tıklayarak ilgili yazımıza gidebilirsiniz. Peki sizler Skyrim Game Pass sürümü hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 05:28
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.03.2021 14:43
Peki Konsol sürümünün modlama kısmında herhangi bir sorun var mı ?
----------
Bu konuda herhangi bir bilgim yok maalesef.
MK Okuru
MK Okuru 15.03.2021 20:14
Xbox destekliyor sanırsam ama pc nin yanından bile geçmez ağır grafik modu atmayı başarabilzen bile xbox kaldırmayacaktır oynanış açısından merge plugins ve nmm/mo2 gibi tool lar olmadığı için overhaul kullanmak daha mantıklı
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.03.2021 15:53
Special Edition ı kimse önermiyor zaten. Mod ile oynayacaksanız herhangi bir yerden Legendary Edition steam key alın ve hayvan gibi modlayın. Mod kapasitesi special edition a göre kat ve kat daha fazla.
MK Okuru
MK Okuru 15.03.2021 20:12
Yaklaşık 20 - 30 defa iki sürümüde ağır modladım 500 civarı 700 e çıktığım da oldu bayağı deneyimliyim yani topluluğada dahilim ve rahatlıkla söyleyebilirimki oldrim daha iyi çok daha fazla modla daha iyi gözükürken 60 fps alabiliyorum ve buglar fark edilebilir şekilde daha az se versiyonun motoru ç
MK Okuru
MK Okuru 15.03.2021 12:51
2 sene öncesindeki kalıplara takılıp kalıyorsunuz. SKSE çıktıktan sonra SE'ye topluluk yavaş yavaş geçmeye başladı zaten. Şu an SE'ye Oldrimden daha fazla mod çıkıyor. Yeni modlar da SE'ye yapılmakta. Skyblivion ve Skywind özellikle SE motoru üzerinden geliştiriliyor. Vazgeçin Oldrim sevdasından.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.03.2021 18:55
gamepass in kendisi sikintili surekli giremedigim oyun oluyor umarim platformu elden gecirirler yoksa cok iyi bir sistemi var
Kalan Karakter: 300 Gönder
Skyrim Xbox Game Pass PC sürümü, mod konusunda sıkıntılı
İlginizi Çekebilir